Intussen in het asiel: Ons jaar 2019

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Ik vind het jaareinde altijd een mooi moment om even stil te staan bij wat er zoal is gebeurd in de afgelopen 12 maanden. Wat hebben we gedaan, wat hebben we nagelaten, waar hebben we spijt van, waar mogen we dankbaar voor zijn. (Want als we dan toch Amerikaanse tradities moeten kopiëren, pleit ik voor Thanksgiving in plaats van Black Friday…)

Schokkend begin

Mijn eigen jaar begon schokkend. Een bezoek van Reinaert de Vos had als gevolg vier dode kippen. Inmiddels scharrelen er toch weer drie hennen rond in de tuin van de beheerderswoning. ’s Nachts veilig slapend in een best lelijk doch hermetisch af te sluiten hok (“bearproof” volgens de leverancier). Reinaert heeft het nakijken…

Intussen in het asiel: Reinaert (januari 2019)

Papegaai Jua

Dan amazonepapegaai Jua. Hij is tot mei bij ons te gast geweest, waarna hij verhuisde naar World of Birds in Erica (Drenthe). “Hij is al een stuk relaxter dan in het begin” schrijven ze. Op termijn krijgt hij een soortgenoot om mee samen te wonen, in een groot verblijf waar hij ook echt kan vliegen.

Langzitters Duma en Jaimy

Langzitter Duma blijft de lolbroek uithangen bij zijn nieuwe baas, die hem uiteindelijk al zijn streken vergeeft. Enfant terrible Mechelse herder Jaimy daarentegen is nog steeds een Stevenshage-stamgast. Kortgeleden is haar trainingsprogramma geïntensiveerd en hopen we dat ze steeds beter leert omgaan met alle prikkels die het dagelijkse leven in de Stevenshof nou eenmaal biedt. Klik hier om het blog ‘Jaimy op school’ terug te lezen.

Mechelse herder Jaimy is nog altijd op zoek naar een baasje. Klik op de foto voor een volledige beschrijving.

Club Tropicana

Shakira, Everton, Myrthe en Pim zijn nog steeds helemaal ‘zen’ tussen de orchideeën. De muizen in de kassen hebben dankzij hen hun biezen gepakt, waardoor dit viertal muizenvangers praktisch gesproken gewoon op een lange tropische vakantie is. Klik hier om het blog ‘Orchideeën en katten’ terug te lezen.

Intussen in het asiel: Orchideeën en katten (maart 2019)

Katten Anneloes, Jupiter en Ambrosius

Pechvogel Anneloes -dankuwel aan alle mensen die (financieel) aan haar herstel hebben bijgedragen- is herplaatst na lange tijd revalidatie in haar pleeggezin. Ze heeft nauwelijks restverschijnselen van de grote operatie die ze onderging en wordt -zoals verzocht- op haar wenken bediend.

Over Jupiter hebben we alleen maar Goed Nieuws! Bij zijn nieuwe baasje duurde het even voor hij zich liet overhalen. Inmiddels speelt, mauwt en kopt hij er op los. Een onvervalst Happy End!

Helaas loopt het voor lieve, wijze en belangrijke Ambrosius anders dan gepland. De match met zijn nieuwe baas is 100% geslaagd. Helaas heeft hij een hele nieuwe set gezondheidsklachten ontwikkeld. Ondanks de best mogelijke medische begeleiding, maken we ons zorgen over de afloop.

Klik hier om het blog ‘Driemaal update’ over Ambrosius, Jupiter en Anneloes terug te lezen.

Intussen in het asiel: Driemaal update (juni 2019)

Oene en Oele

Kittenbroertjes Oene en Oele werden gevonden in het struikgewas. Oele uitgedroogd en voorzien van vliegeneitjes. De diarree bleek te worden veroorzaakt door giardia, die we uiteraard hebben aangepakt waarna ze allebei een eigen nieuw thuis kregen. Leuk detail: Oene werd opgehaald door een oud-vrijwilligster, waar hij helemaal in zijn eigen tempo mocht wennen. Inmiddels heeft hij het hoogste woord binnen de familie van mensen, katten en een hond.

Processierups

Tegen de Processiemaffia intussen is -met de hulp van een groep mensen van het GBS Master data Services Center of Expertise, AkzoNobel Locatie Sassenheim- een tegenactie ingezet, bestaande uit vele mezencondo’s en insectenvilla’s verspreid over het gehele asielterrein en asielbos. En passant plantten de AkzoNobel mensen ook nog een stuk of 1000 (de trouwe lezer weet: cijfers zijn niet mijn sterkste kant) narcissen- en sieruibollen. We kunnen niet wachten op het voorjaar! Klik hier om het blog ‘De processie hooligans rupsen’ terug te lezen.

Intussen in het asiel: De processie hooligans rupsen

Succesverhalen Bowdy, Faya en Krasny

Stafford Bowdy doet de groeten vanuit het zuiden van Nederland waar zijn nieuwe baasjes een echte Chesterfield voor hem kochten. Samen met zijn nieuwe vriendin is hij daar nu liever lui dan moe en “nog net zo gek als jullie hem herinneren”. Klik hier om het blog ‘Hoe train je een mens (door Bowdy)’ terug te lezen.

Duitse herder Faya is alleen maar blij, blij, blij. Ze heeft haar baas helemaal voor zich alleen en mag elke dag heerlijk wandelen in bos en duin waardoor ze nog verder is opgebloeid. Klik hier om te lezen hoe Duitse herder Faya van een schuchtere klittenbol verandert in een huppelende schoonheid.

Van rode kater Krasny kregen we 48 uur na plaatsing een update waarin duidelijk werd dat hij van plan was om snel aan zijn nieuwe huis te gaan wennen. Inmiddels is hij daar niet meer van schoot te sláán… Klik hier om het blog ‘Kleine moeite’ over de verstopte Krasny terug te lezen.

Intussen in het asiel: Duitse herder Faya

Baasjes gezocht voor Kitty, Singha, Benji en agapornissen

Asielkatten Kitty en Singha wachten op de dingen die komen gaan. Kitty heeft een manier geleerd om ons tot spoed te manen (bekijk het filmpje hieronder) terwijl Singha dit soort kunstjes echt zwaar beneden zijn stand vindt. Klik hier om te lezen hoe Kitty en Singha behandeld werden voor coccidiose.

Tussen cocker Benji en zijn pleegmoeder Arlette zijn de onderhandelingen in volle gang. Wie weet dat ze tot een wederzijdse  overeenkomst kunnen komen. Klik hier om het blog over Benji te lezen.

Agapornissen! Ja hoor, ze zijn er nog steeds/alweer. Wie komt er alsjeblieft een paar halen voor in een volière? Want ze zijn echt heel leuk hoor. En kleurig enzo. En het geluid valt echt wel mee. Klik hier voor het actuele overzicht van plaatsbare vogels.

Asielpoes Kitty heeft een manier geleerd om haar personeel tot spoed te manen.

Open blik

Slechts een greep uit onze dagelijkse gebeurtenissen en het werk dat we met liefde deden; de uitkomst ervan verschilt van “Groot Succes!” tot “wat triest dat het zo moest lopen”. Desondanks kijken we met open blik en zonder spijt terug op 2019. Zetten ons werk onversaagd door in 2020, in de wetenschap dat er ook dan weer ontzettend veel lieve dierenvrienden zullen zijn die de dieren en ons onvoorwaardelijk steunen.

Team Stevenshage wenst iedereen hele fijne feestdagen!

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 mei 2024

De collecteweek gaat van start!

Van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 mei kunt u onze vrijwilligers aan uw deur verwachten met de bekende oranje collectebus. Met elkaar hopen we een mooi bedrag op te halen voor de medische kosten van de asieldieren. Geen collectant gezien? Doneer dan online!

Nieuws
16 mei 2024

Kunstveiling brengt ruim 300 euro op voor de asieldieren!

Begin mei waren we uitgenodigd bij de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. Er werd enthousiast geboden op de unieke werken van verschillende (internationale) kunstenaars. Bekijk hier de foto’s én maak kennis met ex-asielkonijn Bobo, die één van de werken maakte.

Blog
4 mei 2024

Babs

Wanneer Babs in het asiel terechtkomt, blijkt er van alles mis met haar ogen. We vragen ons af of ze überhaupt nog wel iets ziet. Ze gaat linea recta naar onze ziekenboeg en ontpopt zich daar tot een ontzettend lieve poes. Helaas blijkt een operatie onvermijdelijk, maar Babs geeft niet op. Lees hier het verhaal van Babs.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren