Belastingvrij doneren

Dierentehuis Stevenshage is door de Belastingdienst aangewezen als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Hierdoor kunt u uw gift aan onze asieldieren onder voorwaarden aftrekken van uw inkomstenbelasting. Ook hoeven wij geen schenk- of erfbelasting te betalen bij nalatenschappen. Zo wordt uw gift aan de asieldieren nog effectiever! Op deze pagina vindt u de verschillende manieren waarop u met belastingvoordeel kunt doneren.

ANBI-status

Dierentehuis Stevenshage is door de Belastingdienst aangewezen als algemeen nut beogende instelling (ANBI). U kunt onze status hier controleren wanneer u zoekt op de term Stevenshage te Leiden of op ons RSIN 2817378.

Eenmalige donatie

Alle giften aan de asieldieren zijn aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. Ook eenmalige giften. Daar geldt een drempel en een maximum voor, afhankelijk van uw inkomen. Meer informatie en alle voorwaarden vindt u op de website van de Belastingdienst. Via onderstaande knop kunt u direct een donatie doen aan de asieldieren.

Periodieke schenking

Leg vast om jaarlijks, gedurende minimaal vijf jaar, een bedrag naar keuze te schenken aan onze asieldieren. Het belastingvoordeel is hierbij groter dan bij een eenmalige gift. Bekijk de voorbeelden en meer informatie hieronder en bereken vrijblijvend het voordeel in uw situatie met de rekenmodule.

Fonds op Naam

Wilt u op een heel persoonlijke manier de asieldieren helpen met een groot geldbedrag? Start dan een Fonds op Naam. De specifieke bestemming binnen onze doelstelling bepaalt u zelf. Zo verbindt u uw familienaam, bedrijfsnaam of de naam van een overledene jarenlang aan het werk van Dierentehuis Stevenshage.

Rekenvoorbeelden bij een periodieke schenking:

Bovenstaande voorbeelden zijn gebaseerd op de belastingregels van 2024 en een verzamelinkomen van € 40.000. Bereken hier vrijblijvend het belastingvoordeel in uw situatie. Een door de Belastingdienst opgestelde en goedgekeurde periodieke schenkingsovereenkomst vindt u hier. Wij ontvangen het door u ingevulde formulier graag digitaal of op papier. U vindt alle instructies via ons donatieformulier – kies daar voor de optie Periodieke schenking. Wij zorgen dan dat u een door ons ingevuld exemplaar retour ontvangt.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren