Vrijwilligerswerk

Zonder vrijwilligers zijn we nergens. We zijn dan ook blij met mensen die zich willen inzetten voor de asieldieren. De minimumleeftijd voor vrijwilligers is 16 jaar. Daarnaast moeten vrijwilligers in het Nederlands kunnen communiceren, om de veiligheid van onze dieren en mensen in noodsituaties te waarborgen.

Mogelijkheden

De meeste vrijwilligers helpen ons bij de dagelijkse verzorging van de dieren. Daarnaast is er ook vrijwilligerswerk mogelijk op andere gebieden zoals kleine reparaties en tuinonderhoud op het asielterrein, nacontrole, fondsenwerving, etc. En als je interesse hebt om in aanmerking te komen als pleeggezin, meld je dan eerst aan als vrijwilliger bij de dieren, zodat we je over langere tijd goed kunnen leren kennen. Tenslotte hebben we altijd plek voor nieuwe collectanten: wil je één keer per jaar de straat op voor de asieldieren? Klik dan hier voor meer informatie en aanmelden!

Helpen bij de dieren

Als je bij de dieren wilt helpen, meld je je in eerste instantie aan voor één vaste afdeling. Als je daar eenmaal je draai hebt gevonden, kun je eventueel ook op een andere afdeling ingewerkt worden. Kijk hieronder hoe een werkdag op de verschillende afdelingen eruit ziet. We verwachten dat je elke week op een vaste dag kunt komen. Als we vacatures hebben, kun je je inschrijven via het formulier op deze pagina. Als je in het profiel past, nodigen we je eerst uit voor een persoonlijk gesprek. Dan bespreken we wat we van elkaar mogen verwachten en bepalen samen wanneer je voor het eerst komt helpen. Na vier keer inwerken, bepalen we in overleg of je vaste vrijwilliger wilt worden.

Hoe ziet een werkdag eruit?

Als je bij de dieren wilt helpen, kun je op verschillende afdelingen aan de slag. Afhankelijk van de diersoort zijn er specifieke werkzaamheden te doen en gelden er soms andere begintijden. Kijk hieronder hoe een werkdag op de verschillende afdelingen eruit ziet.

“Ik vind het nooit eng bij de honden. Als ik rustig ben, zijn zij dat ook.”

Vrijwilliger Stef

“De katten krijgen ook braintraining. Die uitdaging maakt ze blij.”

Vrijwilligster Eva Anne

“Het is elke keer een cadeautje als een asieldier goed geplaatst wordt.”

Vrijwilligster Marianne

“Het asiel is voor dieren geen eindstation, maar een tussenstation.”

Vrijwilligster Suzan

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren