Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Actueel

Mogelijkheden

Zonder vrijwilligers zijn we nergens. We zijn dan ook blij met mensen die zich willen inzetten voor de asieldieren. De minimumleeftijd voor vrijwilligers is 16 jaar.

Er zijn mogelijkheden om te werken bij de honden, katten, konijnen, kleine knaagdieren en vogels. Het gaat daarbij om dierverzorging (uitlaten, vachtverzorging, aandacht geven) en om schoonmaakwerkzaamheden. We hebben geen vast rooster voor onze vrijwilligers, maar vragen wel dat je minstens 2x per maand een dagdeel kunt komen helpen. Naast het werk met de dieren is er ook vrijwilligerswerk mogelijk op andere gebieden zoals kleine reparaties en tuinonderhoud op het asielterrein, collecte, nacontrole, fondsenwerving, etc.

Vrijwilligerswerk bij Dierentehuis Stevenshage.

Informatieavonden voor nieuwe vrijwilligers

Omdat we iedereen graag goed voorbereiden op het werk met de dieren, organiseren we informatieavonden voor nieuwe vrijwilligers. Het is verplicht om een informatieavond bij te wonen vóórdat je komt meehelpen. Onderaan deze pagina geven we aan voor welke afdelingen en op welke dagen we op dit moment mensen nodig hebben en wanneer de eerstvolgende informatiebijeenkomst wordt gehouden. Je kunt je aanmelden voor die avond d.m.v. ons online inschrijfformulier. Er is een limiet aan het aantal inschrijvingen; je ontvangt een persoonlijk bericht als je wordt uitgenodigd.

Na de informatiebijeenkomst volgt een proefperiode van 4 ochtenden binnen een maand, waarin je wordt ingewerkt en we van twee kanten kunnen bepalen of dit werk iets voor je is.

Hoe ziet een werkdag eruit?

Als je katten leuk vindt, begin je om 8.00 uur. Kom je eigenlijk meer voor de honden, dan begin je om 9.00 uur. ‘s Ochtends worden alle hokken van de dieren schoongemaakt en krijgt iedereen eten. Ook worden alle honden uitgelaten en krijgen de katten zoveel mogelijk aandacht. Van 12.00 tot 13.00 uur is er lunchpauze, van 13.00 tot 17.00 uur is van alles te doen: honden uitlaten, poezen knuffelen, was opvouwen, konijnenhokken verschonen, voeren enzovoort. Om 17.00 uur gaan we naar huis; ’s avonds wordt er op het asiel niet gewerkt.

Dit was wat informatie in een notendop. Als je komt helpen, dan word je natuurlijk goed begeleid. Graag tot ziens op een vrijwilligersavond en namens alle dieren van Stevenshage alvast hartelijk bedankt!

Lees hier een interview met vrijwilliger Marianne Zoetmulder: “Het is altijd een cadeautje als een dier goed geplaatst wordt” (Voorschotens Nieuwsblad, 27 april 2017)

Actuele stand van zaken

Op dit moment hebben we geen mogelijkheden om nieuwe vrijwilligers aan te nemen voor het werk met de dieren. Er staat daarom voor de komende tijd geen vrijwilligersavond gepland. Zodra er weer mogelijkheden zijn voor nieuwe vrijwilligers, zullen we dat op deze plaats vermelden. Er zijn momenteel wel mogelijkheden om vrijwilligerswerk bij het asiel te doen op andere gebieden: