Vrijwilligerswerk
Actueel
Op dit moment zijn we nieuwe vrijwilligers aan het inwerken en zijn alle vacatures ingevuld. Het inschrijfformulier is daarom niet actief. Hou deze pagina in de gaten want zodra er mogelijkheden zijn, kun je het formulier weer invullen.
Mogelijkheden
Zonder vrijwilligers zijn we nergens. We zijn dan ook blij met mensen die zich willen inzetten voor de asieldieren. De minimumleeftijd voor vrijwilligers is 16 jaar. Daarnaast moeten vrijwilligers in het Nederlands kunnen communiceren, om de veiligheid van onze dieren en mensen in noodsituaties te waarborgen.
Je meldt je in eerste instantie aan voor één vaste afdeling. Als je daar eenmaal je draai hebt gevonden, kun je eventueel ook op een andere afdeling ingewerkt worden. Naast het werk met de dieren is er ook vrijwilligerswerk mogelijk op andere gebieden zoals kleine reparaties en tuinonderhoud op het asielterrein, nacontrole, fondsenwerving, etc.
De katten krijgen ook braintraining. Die uitdaging maakt ze blij.
Lees hier het interview met vrijwilligster Eva Anne
Kennismaking
Als je bij de dieren wilt helpen, verwachten we dat je elke week op een vaste dag kunt komen. Als we vacatures hebben, kun je je inschrijven via het formulier op deze pagina. Als je in het profiel past, nodigen we je eerst uit voor een persoonlijk gesprek. Dan bespreken we wat we van elkaar mogen verwachten en bepalen samen wanneer je voor het eerst komt helpen. Na vier keer inwerken, bepalen we in overleg of je vaste vrijwilliger wilt worden.
Hoe ziet een werkdag eruit?
Pensionkatten
Je begint om 8 uur. De meeste katten in onze pensionkamers lopen los. Dat betekent dat je heel wat helpende pootjes hebt bij het schoonmaken en voer uitdelen. In vakantieperioden kan het een flinke klus zijn om alles weer schoon en netjes te krijgen als onze gasten een nachtje feest hebben gevierd. Als dank krijg je natuurlijk volop kopjes en knuffels! Daarnaast let je goed op het gedrag en de gezondheid van de katten en geeft bijzonderheden door aan de vaste verzorgers. Je kunt alleen of met z’n tweeën in een kamer werken.
Asielkatten
Ook hier beginnen we om 8 uur. In de quarantaine zitten de nieuw binnengekomen asielkatten, in de kattenhallen de plaatsbare asielkatten. Naast eten geven en schoonmaken is de taak van onze vrijwilligers om hen op het gemak te stellen, te leren kennen en leuke bezigheden te geven. Alle bijzonderheden over gedrag en gezondheid noteer je in een logboek zodat we na een tijdje een goed beeld hebben van de katten. In een quarantaine werk je in je eentje, in de kattenhallen kan het eventueel ook samen met iemand anders.
Honden
We beginnen om 9 uur met schoonmaken, dat is wel even aanpakken want alles moet om 10 uur helemaal spic en span zijn. Dan is het koffiepauze waarna iedereen een aantal honden krijgt toegewezen om uit te laten. Lekker wandelen, spelen op ons hondenbos of gezellig knuffelen met een koekje toe, alles kan zolang het maar quality time voor de honden oplevert. (Trainen worden alleen door vaste medewerkers gedaan). Ook ’s middags gaan we natuurlijk weer met de honden wandelen.
Konijnen
Kunnen zowel ’s ochtends als ’s middags verzorgd worden. Hokken verschonen, eten geven, socialiseren, spelletjes doen, allemaal taken die onze vrijwilligers bij de konijnen uitvoeren.
Vogels
Krijgen natuurlijk elke dag water en voer en de vogelkooien worden een aantal keren per week verschoond. Vogels hoef je niet te aaien of te borstelen maar een beetje aandacht vinden veel vogels wel heel leuk.
Er zijn op dit moment geen vacatures, het formulier is daarom niet actief.
Pleeggezin
Wij werken ook met pleeggezinnen waar asieldieren soms tijdelijk worden opgevangen in een huiselijke situatie. De pleeggezinnen voor onze dieren zijn altijd ervaren vrijwilligers die we door het vrijwilligerswerk met de dieren goed hebben leren kennen en andersom. Als je interesse hebt om op termijn in aanmerking te komen als pleeggezin, meld je dan eerst aan als vrijwilliger zodat we je op die manier over langere tijd goed kunnen leren kennen.
Het is altijd een cadeautje als een dier goed geplaatst wordt
Lees hier het interview met vrijwilligster Marianne.