Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Kijk onderaan deze pagina voor de actuele stand van zaken rond vrijwilligerswerk.

Zonder vrijwilligers zijn we nergens. We zijn dan ook blij met mensen die zich willen inzetten voor de asieldieren. De minimum leeftijd voor vrijwilligers is 16 jaar.

Er zijn mogelijkheden om te werken bij de honden, katten, konijnen, kleine knaagdieren en vogels. Het gaat daarbij om dierverzorging (uitlaten, vachtverzorging, aandacht geven) en om schoonmaakwerkzaamheden. Ook is er werk te doen op andere gebieden, zoals collecte, kleine reparaties en tuinonderhoud op het asielterrein. We hebben geen vast rooster voor onze vrijwilligers, maar vragen wel dat je minstens 2x per maand een dagdeel kunt komen helpen.

Omdat we iedereen graag goed voorbereiden op het werk, organiseren we informatieavonden voor nieuwe vrijwilligers. Het is verplicht om een informatieavond bij te wonen vóórdat je komt meehelpen. Hieronder geven we aan voor welke afdelingen en op welke dagen we mensen nodig hebben en wanneer de eerstvolgende informatiebijeenkomst wordt gehouden. Je kunt je aanmelden voor die avond d.m.v. ons inschrijfformulier. Er is een limiet aan het aantal inschrijvingen, je ontvangt een persoonlijk bericht als je wordt uitgenodigd.

Na de informatiebijeenkomst volgt een proefperiode van 4 ochtenden binnen een maand, waarin je wordt ingewerkt en we van twee kanten kunnen bepalen of dit werk iets voor je is.

Hoe ziet een werkdag eruit?

Als je katten leuk vindt, begin je om 8.00 uur. Kom je eigenlijk meer voor de honden, dan begin je om 9.00 uur. ‘s Ochtends worden alle hokken van de dieren schoongemaakt en krijgt iedereen eten. Ook worden alle honden uitgelaten en krijgen de katten zoveel mogelijk aandacht. Van 12.00 tot 13.00 uur is er lunchpauze, van 13.00 tot 17.00 uur is van alles te doen: honden uitlaten, poezen knuffelen, was opvouwen, konijnenhokken verschonen, voeren enzovoort. Om 17.00 uur gaan we naar huis; ’s avonds wordt er op het asiel niet gewerkt.

Dit was wat informatie in een notendop. Als je komt helpen, dan word je natuurlijk goed begeleid. Graag tot ziens op een vrijwilligersavond en namens alle dieren van Stevenshage alvast hartelijk bedankt!

Aan wie hebben we nu behoefte?

Op dit moment hebben we behoefte aan nieuwe vrijwilligers bij de kattenafdelingen op zondagochtend, maandagochtend en dinsdagochtend. Bij de konijnen op de zondagochtend, maandagochtend en donderdagochtend. Bij de hondenafdeling op de woensdagochtend, donderdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagmiddag.

Als je in staat bent om op de bovengenoemde dagdelen regelmatig te komen helpen, verzoeken wij je om het inschrijfformulier volledig in te vullen.

(inschrijfformulier)

De eerstvolgende informatieavond wordt gehouden op woensdagavond 23 augustus. Het heeft alleen zin om het formulier in te vullen, als je deze avond ook daadwerkelijk kunt bijwonen.