Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Actueel

Klik hier voor de actuele stand van zaken rond vrijwilligerswerk met de dieren in het asiel.

Mogelijkheden

Zonder vrijwilligers zijn we nergens. We zijn dan ook blij met mensen die zich willen inzetten voor de asieldieren. De minimumleeftijd voor vrijwilligers is 16 jaar.

Er zijn mogelijkheden om te werken bij de honden, katten, konijnen, kleine knaagdieren en vogels. Het gaat daarbij om dierverzorging (uitlaten, vachtverzorging, aandacht geven) en om schoonmaakwerkzaamheden. We hebben geen vast rooster voor onze vrijwilligers, maar vragen wel dat je minstens 2x per maand een dagdeel kunt komen helpen. Naast het werk met de dieren is er ook vrijwilligerswerk mogelijk op andere gebieden zoals kleine reparaties en tuinonderhoud op het asielterrein, collecte, nacontrole, fondsenwerving, etc.

Wij werken met pleeggezinnen waar kittens of andere dieren voor wie het asiel geen geschikte omgeving is tijdelijk worden opgevangen in een huiselijke situatie. Wij krijgen regelmatig de vraag of men pleeggezin kan worden. De pleeggezinnen voor onze dieren zijn echter altijd ervaren vrijwilligers die we door het vrijwilligerswerk met de dieren in de loop van de jaren goed hebben leren kennen en andersom. Als je interesse hebt om op termijn mogelijk in aanmerking te komen als pleeggezin, meld je dan eerst aan als vrijwilliger zodat we je op die manier over langere tijd goed kunnen leren kennen.

Vrijwilligerswerk bij Dierentehuis Stevenshage.

Informatiebijeenkomsten voor nieuwe vrijwilligers

Omdat we iedereen graag goed voorbereiden op het werk met de dieren, organiseren we informatiebijeenkomsten voor nieuwe vrijwilligers. Het is verplicht om zo’n bijeenkomst bij te wonen vóórdat je komt meehelpen. Onderaan deze pagina geven we aan voor welke afdelingen en op welke dagen we op dit moment mensen nodig hebben en wanneer de eerstvolgende informatiebijeenkomst wordt gehouden. Je kunt je aanmelden d.m.v. ons online inschrijfformulier. Er is een limiet aan het aantal inschrijvingen; je ontvangt telefonisch bericht als je wordt uitgenodigd.

Na de informatiebijeenkomst volgt een proefperiode van 4 ochtenden binnen een maand, waarin je wordt ingewerkt en we van twee kanten kunnen bepalen of dit werk iets voor je is.

Hoe ziet een werkdag eruit?

Als je katten leuk vindt, begin je om 8.00 uur. Kom je eigenlijk meer voor de honden, dan begin je om 9.00 uur. ‘s Ochtends worden alle hokken van de dieren schoongemaakt en krijgt iedereen eten. Ook worden alle honden uitgelaten en krijgen de katten zoveel mogelijk aandacht. Van 12.00 tot 13.00 uur is er lunchpauze, van 13.00 tot 17.00 uur is van alles te doen: honden uitlaten, poezen knuffelen, was opvouwen, konijnenhokken verschonen, voeren enzovoort. Om 17.00 uur gaan we naar huis; ’s avonds wordt er op het asiel niet gewerkt.

Dit was wat informatie in een notendop. Als je komt helpen, dan word je natuurlijk goed begeleid. Graag tot ziens op een vrijwilligersbijeenkomst en namens alle dieren van Stevenshage alvast hartelijk bedankt!

Lees hier een interview met vrijwilliger Marianne Zoetmulder: “Het is altijd een cadeautje als een dier goed geplaatst wordt” (Voorschotens Nieuwsblad, 27 april 2017)

Actuele stand van zaken

Op dit moment zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor de volgende werkzaamheden en dagdelen:

  • Bij de honden: op maandagochtend, woensdagochtend, vrijdagmiddag
  • In ons kattenpension: op alle ochtenden (za, zo, ma, di, wo, do, vr)
  • Bij de asielkatten: op dinsdagochtend, donderdagochtend
  • Hulp bij het schoonhouden van ons mooie asielgebouw
  • Hulp bij het onderhoud van ons asielperk

De eerstvolgende informatiebijeenkomst wordt gehouden op zondagmiddag 16 juni 2019. Als je op één of meer van de bovengenoemde dagdelen regelmatig kunt komen en je kunt naar de informatiebijeenkomst komen, verzoeken wij je om het inschrijfformulier volledig in te vullen. De deelnemers aan de bijeenkomst worden telefonisch uitgenodigd. Het aantal plaatsen is beperkt.

Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan