Adoptie van een hond

In ons asiel zitten geweldige honden die een nieuw thuis zoeken. Klik hier voor het actuele overzicht. Lees verder voor informatie over adoptie van een hond. Wij werken uitsluitend op afspraak. U kunt dus niet zomaar langskomen om bij de dieren te kijken.

Een hond in uw leven?

Een hond adopteer je niet zomaar. Daarom adviseren we iedereen die overweegt een hond aan te schaffen eerst de informatie op de website van het LICG te lezen. Hier vindt u alles over de verzorging, voeding, huisvesting, gezondheid, hantering en kosten van een hond. U kunt ook de LICG Huisdierbijsluiter Hond bekijken. Met deze informatie kunt u goed inschatten of een hond in uw situatie past.

Kennismaken

Bekijk ons overzicht van plaatsbare honden. U kunt uw interesse in een specifieke asielhond kenbaar maken door het formulier in te vullen op de pagina bij de desbetreffende hond. Daarin staan alle vragen die voor onze hondenverzorgers van belang zijn. Zij nemen vervolgens contact met u op. U kunt ons ook e-mailen of bellen. Onze medewerkers adviseren u graag. Als zij denken dat een bepaalde asielhond bij u past, dan nodigen zij u uit voor een eerste kennismaking.

honden per jaar vinden bij ons een nieuw thuis!
gemiddeld over de afgelopen 3 jaar

Kosten

De vergoeding voor het plaatsen van onze asielhonden bedraagt €250 per hond. Alle honden die ons asiel verlaten zijn gecheckt en zo nodig behandeld door onze dierenarts, ingeënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Eventuele bestaande medische problemen bespreken wij uiteraard met u als nieuwe eigenaar.

Nazorg

Bij het ophalen van uw nieuwe asielhond bespreken onze medewerkers de verhuizing uitgebreid met u. Nadat een asielhond bij u geplaatst is, houden we contact om te kijken hoe het gaat. We bespreken hoe de gewenning is gegaan en of er nog aandachtspunten zijn waar we u bij kunnen helpen. Als u tijdens of na het adoptieproces vragen heeft, mag u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Adoptie van een hond

Adoptie van een hond

Adoptie van een kat

Adoptie van een kat

Adoptie van een konijn

Adoptie van een konijn

Adoptie van een knaagdier

Adoptie van een knaagdier

Adoptie van een vogel

Adoptie van een vogel

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren