Adoptie van een kat

In ons asiel zitten geweldige katten die een nieuw thuis zoeken. Klik hier voor het actuele overzicht. Lees verder voor informatie over adoptie van een kat. Wij werken uitsluitend op afspraak. U kunt dus niet zomaar langskomen om bij de dieren te kijken.

Een kat in uw leven?

Een kat adopteer je niet zomaar. Daarom adviseren we iedereen die overweegt een kat aan te schaffen eerst de informatie op de website van het LICG te lezen. Hier vindt u betrouwbare informatie over de verzorging, voeding, huisvesting, gezondheid, hantering en kosten van een kat. U kunt ook de LICG Huisdierbijsluiter Kat bekijken. Met deze informatie kunt u goed inschatten of een kat in uw situatie past.

Kennismaken

Bekijk ons overzicht van plaatsbare katten. U kunt uw interesse in een specifieke asielkat kenbaar maken door het formulier in te vullen op de pagina bij de desbetreffende kat. Daarin staan alle vragen die voor onze kattenverzorgers van belang zijn. Zij nemen vervolgens contact met u op. U kunt ons ook e-mailen of bellen. Onze medewerkers adviseren u graag. Als onze kattenverzorgers denken dat een bepaalde asielkat bij u past, dan nodigen zij u uit voor een kennismaking.

katten per jaar vinden bij ons een nieuw thuis!
gemiddeld over de afgelopen 3 jaar

Binnenkatten

Van de meeste zwerfkatten weten we niet of ze gelukkig zullen worden in een appartement. Daarom kiezen we in het belang van de kat meestal voor herplaatsing in een huis met een tuin. Van afstandskatten weten we uit welke situatie ze komen. Zo kunnen we goed inschatten of ze in hun nieuwe huis vrij naar buiten moeten kunnen. Hierdoor zijn er relatief weinig katten waarvan we zeker weten dat ze geen moeite hebben met het leven als ‘binnenkat’, terwijl in Leiden juist veel mensen een kat voor in een appartement zoeken. Aan mensen die op zoek zijn naar een binnenkat vragen we daarom begrip voor het feit dat ze vaak wat langer op zoek zullen zijn naar een geschikte kat.

Kittens

Voor kittens melden zich meestal meer geschikte nieuwe eigenaars dan er kittens beschikbaar zijn. We hanteren daarom de volgende procedure. Kittens worden, als ze gezond zijn, op een leeftijd van 8 weken ingeënt en gechipt. Als ze goed reageren op de enting, worden de kittens toegevoegd aan ons overzicht van plaatsbare katten. Via het formulier op die pagina kunt u uw interesse in een specifiek dier kenbaar maken. Op basis van de inschrijvingen maken we een selectie van geschikte potentiële nieuwe baasjes voor de kittens. Als u bent geselecteerd, bellen we u overdag op. Als we u telefonisch niet kunnen bereiken, gaan we verder met de volgende gegadigde. Hoort u niets, dan is de keuze helaas niet op u gevallen.

Kosten

De vergoeding voor het herplaatsen van onze asielkatten bedraagt €125 per kat. Dit geldt ook voor kittens. Alle katten die ons asiel verlaten zijn gecheckt en zo nodig behandeld door onze dierenarts, ingeënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid. De volwassen katten zijn gecastreerd of gesteriliseerd. Eventuele bestaande medische problemen bespreken wij uiteraard met u als nieuwe eigenaar.

Nazorg

Bij het ophalen van uw nieuwe asielkat bespreken onze medewerkers de verhuizing uitgebreid met u. Als u daarna vragen heeft, mag u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Enkele maanden nadat een asielkat bij u geplaatst is, komen we in overleg bij u langs om te kijken hoe het gaat. We bespreken hoe de gewenning is gegaan en of er nog aandachtspunten zijn waar we u bij kunnen helpen.

Adoptie van een hond

Adoptie van een hond

Adoptie van een kat

Adoptie van een kat

Adoptie van een konijn

Adoptie van een konijn

Adoptie van een knaagdier

Adoptie van een knaagdier

Adoptie van een vogel

Adoptie van een vogel

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren