Intussen in het asiel: Driemaal update

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Het is warm. Heel warm. Mussen zijn inmiddels naar Lapland geëmigreerd omdat ze het een beetje zat beginnen te worden om constant van het dak te vallen. Marlies ligt in een zojuist gekregen zwembadje in het hondenbos. “Moet het toch testen” zegt ze onschuldig. “Hóndenzwembad” zegt de rest in koor (ietwat afgunstig dat we zelf niet op dit idee zijn gekomen). Ik ben mijn kantoor -waar het 31 graden is- ontvlucht. Thuis is het ruim 6 graden koeler, mooi moment om een “Intussen-update” te schrijven.

Kater Ambrosius

Bijvoorbeeld over Ambrosius, mijn favorietje met zijn polsdikke medische dossier. Zijn akkoord verklaring met een verband om zijn poot en zijn onvrede over het dragen van een kap. Dankzij het wekenlang door dierenartsen en verzorgers stug volhouden, zalven, oefenen, aanmoedigen en doorzetten, loopt hij nu weer als een kievit door kattenhal 3. Zij het een ietwat stramme kievit. Afgezien van een incidentele injectie tegen jeuk en homeopathische druppeltjes voor een soepeler ruggengraatje, is hij helemaal medicijnvrij! “Ik ben hier hoor!” laat hij me luidkeels tijdens de avondronde weten “lief, wijs en belangrijk, je weet wel”. Wat hem steevast iets lekkers en de opmerking “ik ken je nog hoor Brosius” oplevert.

Klik hier om het hele verhaal van kater Ambrosius terug te lezen.

Klik op de foto om de hele beschrijving van kater Ambrosius te lezen.

Kater Jupiter

Begin juni heb ik een weekje vakantie. Na terugkomst zie ik tijdens de avondronde een kat op zijn gemakje door de hal banjeren. “Goh, dat lijkt Jupiter wel” zeg ik tegen mezelf. Om direct daarna mezelf tegen te spreken met “joh, die komt toch nooit uit zijn hok”. Als ik de deur opendoe, duikt de kat in kwestie onder de hokken. Om vervolgens direct weer om het hoekje te gluren. Ineens herken ik hem en roep “Jupi!”. Mijn -door de verrassing iets heftiger- stemvolume zou hem voorheen diep diep diep in zijn mandje gejaagd hebben. Nu knippert hij me slechts toe, vraagt of “het iets zachter kan” en “of ik ook iets te nassen bij me heb”. Dat heb ik. In de dagen en weken die volgen, legt hij uit dat hij eigenlijk wereldkampioen spinnen is. Dat hij heeft gewacht met uit zijn schulp kruipen tot ik met vakantie was, vat ik maar niet persoonlijk op.

Klik hier om het hele verhaal van kater Jupiter terug te lezen.

Klik op de foto om de hele beschrijving van kater Jupiter te lezen.

Poes Anneloes

April 2019. Nadat Anneloes geopereerd is aan haar gebroken bekken, wachten we met ingehouden adem af hoe ze herstelt. Of ze gaat eten. Of ze zelfstandig kan plassen en poepen. Of ze haar pootjes kan gebruiken. Of de opperhuid van haar achterlijf zich weer hecht aan het onderliggende weefsel. Of het trauma aan het spierweefsel zich weer zal herstellen. Anneloes werkt dapper mee aan haar herstel. Gaat, met een beetje coaching, weer eten. Slikt braaf haar pilletjes. Gebruikt netjes de bak. Probeert op allebei haar achterpootjes te lopen. Zit met een schuin oog naar het aanrecht te turen, afwegend of ze de sprong zal wagen. Kortom, ze gaat vooruit. Een controlefoto na zes weken is nog niet helemaal naar de zin van Rijngeest-dierenartsen Sandrien en Mike die haar opereerden. Daarom mag ze in een pleeggezin verder revalideren en heeft het Top! naar haar zin. Elke dag doet ze trouw haar oefeningen en -jawel- zo zijn we zachtjes aangekomen op het punt waar we denken aan herplaatsing.

Klik hier om het hele verhaal van poes Anneloes terug te lezen.

Klik op de foto om het hele verhaal van poes Anneloes te lezen.

Nieuwe baasjes gezocht

Ambrosius heeft gevraagd of we aan kandidaat-baasjes (m/v) het “lief, wijs, belangrijk” versje willen leren. Of we willen doorgeven dat hij liever nooit meer naar de dokter gaat. En dat hij minstens vijf keer per dag eten moet hebben. “En dan echt lekker eten hè”. Ja hoor, Ambrosius, beloofd… hand op het hart.

Jupiter heeft gevraagd of we kandidaat-baasjes (m/v) willen vertellen dat hij mogelijk eerst een poosje onder de bank/achter de boekenkast/in zijn schulp zal doorbrengen. Met hem de afspraak dat hij eerst een eigen kamertje krijgt om langzaam aan al het nieuwe te wennen. Op zijn beurt belooft Jupiter dan om zich in te schrijven voor de Olympische spin-kampioenschappen.

Anneloes is ook zoetjes aan op zoek naar een nieuw thuis. Ergens waar ze lekker door kan gaan met haar revalidatie oefeningen. En waar ze een aanrecht, een koelkast en een blikopener hebben. En een tuin. En een borstel. En een bed. En zo’n leuk speeltje. En, en, en… ja dankjewel Anneloes, we begrijpen het ongeveer.

Het goed met deze drie. Daarom aan alle lieve dierenvrienden die onze asieldieren hebben gesteund, uit de grond van ons én hun hart DANKJEWEL!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Evenement
27 juni 2024

Kom naar de Open Dag van de Duinvallei

Op zaterdag 29 juni kun je tijdens de Open Dag van de Duinvallei in Katwijk een kijkje nemen op deze mooie locatie. Wij zijn aanwezig met een kraampje met hondenspulletjes, er is een hondenspeelplaats, speeltuin, tiny houses en nog veel meer!

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren