Als het baasje er niet meer is

In de meeste gevallen overleven we onze huisdieren, maar soms blijft een huisdier alleen achter. Wat gebeurt er na uw overlijden met uw huisdier? Het kan voorkomen dat er geen directe mogelijkheden zijn in uw eigen omgeving. Dan is onze gratis regeling Als het baasje er niet meer is wellicht een optie.

Wat gebeurt er met uw dier?

Nadat iemand met huisdieren overlijdt, nemen familieleden of vrienden het huisdier soms uit medelijden of plichtsgevoel in hun gezin op. Goed bedoeld, maar niet altijd in het belang van het dier. Is er tussen hen geen match, dan is het de diervriendelijke keuze om het dier een nieuw begin te gunnen. Om die lastige keuze niet aan nabestaanden over te laten, om u als baasje een gerust gevoel te geven en natuurlijk om de overgang voor uw dier minder verdrietig en moeilijk te maken, bieden wij de regeling Als het baasje er niet meer is. De regeling zorgt ervoor dat uw huisdier na uw overlijden goed terecht komt bij Dierentehuis Stevenshage, waar onze medewerkers uw dier opvangen, begeleiden en herplaatsen.

Gratis en exclusief voor donateurs

Als u een hond of kat heeft, kunt u meedoen aan dit programma. Wanneer een hond of kat is opgenomen in het bestand van onze regeling Als het baasje er niet meer is, kunt u er gerust op zijn dat uw maatje na uw overlijden goed terecht komt bij ons. Dat is een fijn gevoel. Deze dienst is exclusief en gratis voor alle honden- of kattenbezitters die vaste donateur zijn van Dierentehuis Stevenshage met een minimum donatie van €25,- per jaar. Bent u nog géén vaste donateur van het asiel? Klik op de knop hieronder.

Leer ons uw huisdier kennen

U kunt uw hond of kat eenvoudig aanmelden voor deze regeling door een formulier in te vullen. Via dit formulier komen wij alles te weten over uw huisdier. Hoe is zijn of haar gedrag? Heeft uw kat of hond speciale behoeften? Is er een medisch probleem? In het formulier geeft u antwoord op deze en vele andere vragen. Dit zorgt ervoor dat wij uw huisdier goed en gericht kunnen helpen en snel een lief en geschikt nieuw baasje voor hem of haar kunnen vinden.

Aanmelden

Wilt u gebruik maken van onze regeling Als het baasje er niet meer is? Vul dan via de knoppen hieronder het formulier in. Wilt u meerdere dieren aanmelden? Vul dan voor elk dier een apart formulier in. Zorg daarnaast dat uw nabestaanden weten dat u deze regeling voor uw huisdieren wilt treffen, bijvoorbeeld via een brief aan uw nabestaanden, een notitie in een invulboekje van uw uitvaartverzekering of via uw testament.

Heeft u liever een papieren formulier? Kom dan tijdens openingstijden langs onze balie of neem contact met ons op, zodat we het per post naar u kunnen opsturen.

Materiaal voor maatschappelijke organisaties

Bent u actief bij een maatschappelijke organisatie en wilt u onze regeling Als het baasje er niet meer is onder de aandacht brengen van uw doelgroep? Download dan hier de poster en flyer die wij voor dit doel hebben ontwikkeld. Deze mogen vrijelijk verspreid worden. Neem voor meer informatie of overleg gerust contact met ons op.

Nalaten aan de asieldieren

U kunt de asieldieren van Dierentehuis Stevenshage op bijzondere wijze een warm hart toedragen door onze stichting op te nemen in uw testament. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt regelen. Wist u dat onze stichting is vrijgesteld van erfbelasting? Dit betekent dat het volledige bedrag dat u aan ons nalaat ten goede komt aan de asieldieren.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren