Nalaten aan de asieldieren

U kunt de asieldieren van Dierentehuis Stevenshage op bijzondere wijze een warm hart toedragen door onze Stichting Dierentehuizen voor Leiden en omstreken (SDLO) op te nemen in uw testament. Op die manier legt u uw wensen vast over wat er met uw nalatenschap gebeurt als u er niet meer bent. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt regelen.

Belastingvrij nalaten

Dierentehuis Stevenshage is door de belastingdienst aangewezen als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Daarmee is onze stichting vrijgesteld van erfbelasting. Dit betekent dat het volledige bedrag dat u aan ons nalaat ten goede komt aan de asieldieren. En giften die u bij leven doet, kunt u onder voorwaarden aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie over belastingvrij schenken aan de asieldieren.

Persoonlijk contact

Overweegt u om iets na te laten aan de asieldieren van Dierentehuis Stevenshage? Wij denken graag met u mee. Laat via onderstaande knop uw gegevens achter, dan nemen wij persoonlijk contact met u op. Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. Uiteraard kunt u ook zelf contact met ons opnemen.

Legaat

U kunt Dierentehuis Stevenshage in uw testament een legaat toewijzen. Dit kan een vast geldbedrag zijn, maar ook een bezit zoals een woning of kunstwerk. Een legaat wordt onder voorwaarden uitgekeerd zonder dat de ontvanger bij de verdere afwikkeling van de nalatenschap betrokken raakt.

Erfgenaam

In uw testament kunt u Dierentehuis Stevenshage tot (mede)erfgenaam benoemen. Zo komt een deel van uw nalatenschap ten goede aan de asieldieren, volgens een vooraf door u vastgestelde verdeelsleutel. Dit kan een handige keuze zijn wanneer de waarde van uw nalatenschap vooraf moeilijk te bepalen is.

Fonds op naam

Bij leven of via uw testament kunt u een fonds op naam vastleggen. U bepaalt zelf de hoogte, de naam en de specifieke bestemming binnen de doelstelling van Dierentehuis Stevenshage waarvoor het bedrag gebruikt mag worden. Zo blijft de door u gekozen naam nog lang aan onze stichting verbonden.

Regelen bij een notaris

Een testament is een notariële akte. Deze kunt u op laten maken bij een notaris. De notaris zal u daarbij altijd persoonlijk adviseren, zodat uw wensen zorgvuldig en weloverwogen worden vastgelegd. U kunt uw testament altijd op een later tijdstip nog wijzigen.

Vind een notaris in uw buurt

Wat gebeurt er met uw huisdier?

Als u komt te overlijden, is er dan iets geregeld voor uw huisdier? Soms zijn er geen directe mogelijkheden in uw eigen omgeving. Via onze gratis regeling Als het baasje er niet meer is komt uw huisdier goed terecht bij Dierentehuis Stevenshage, waar onze medewerkers uw dier opvangen, begeleiden en herplaatsen.

Regel het nu voor uw huisdier

Tenaamstelling en gegevens

Instellingsnaam: Stichting Dierentehuizen voor Leiden en omstreken (SDLO)
IBAN: NL 71 INGB 0000 0146 50
Fiscaal nummer (RSIN): 0028.17.378
KvK-nummer: 41165007
BTW-nummer: NL002817378B01

Meer algemene informatie

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren