Adoptie van een konijn

In ons asiel zitten geweldige konijnen die een nieuw thuis zoeken. Klik hier voor het actuele overzicht. Lees verder voor informatie over adoptie van een konijn. Wij werken uitsluitend op afspraak. U kunt dus niet zomaar langskomen om bij de dieren te kijken.

Een konijn in uw leven?

Een konijn adopteer je niet zomaar. Daarom adviseren we iedereen die overweegt een konijn aan te schaffen eerst de informatie op de website van het LICG te lezen. Hier vindt u betrouwbare informatie over de verzorging, voeding, huisvesting, gezondheid, hantering en kosten van een konijn. U kunt ook de LICG Huisdierbijsluiter Konijn bekijken. Met deze informatie kunt u goed inschatten of een konijn in uw situatie past. Meer goede informatie vindt u op Konijnen Adviesbureau, BunnyBunch en konijnen.nl.

Kennismaken

Bekijk ons overzicht van plaatsbare konijnen. U kunt uw interesse in een specifiek asielkonijn kenbaar maken door het formulier in te vullen op de pagina bij het desbetreffende konijn. Daarin staan alle vragen die voor onze konijnenverzorgers van belang zijn. Zij nemen vervolgens contact met u op. U kunt ons ook e-mailen of bellen. Onze medewerkers adviseren u graag. Als onze konijnenverzorgers denken dat een bepaald asielkonijn bij u past, dan nodigen zij u uit voor een kennismaking.

Geen knuffeldieren, wel groepsdieren

De meeste konijnen worden liever niet opgetild en vastgehouden. Door hun instinct als prooidier associëren ze dit met gegrepen worden door een roofdier. Sommige zeer tamme konijnen accepteren het wel, maar voor de meesten is een aai over hun kopje wel voldoende, vergelijkbaar met een liefkozend likje van een soortgenoot. Denk hieraan als u een konijn wilt aanschaffen als knuffeldier voor uw kind, want dat zal tot teleurstelling leiden.

Een konijn is van nature een groepsdier dat gezelschap van een soortgenoot nodig heeft. Wij streven er altijd naar om een konijn samen met een ander konijn te plaatsen.

Speeddate

Heeft u een alleenstaand konijn en zoekt u een soortgenoot voor hem of haar? Een goede kennismaking is dan van groot belang. Wij hebben voorzieningen voor speeddaten. We kijken dan in een neutrale ruimte met welk van onze asielkonijnen uw konijn een klik heeft. Uiteraard proberen we het eerst met een konijn van uw eventuele voorkeur. Mocht het niet klikken, dan kijken we of er een andere geschikte kandidaat is. Een speeddate duurt meestal ongeveer een uur, maar kan ook veel korter of langer zijn, afhankelijk van hoe de kennismaking verloopt. Zo kunnen we de slagingskans van de koppeling inschatten. Na de kennismaking neemt u uw eigen konijn en het nieuwe konijn mee naar huis om hen daar verder te koppelen.

Kosten

De vergoeding voor het plaatsen van onze asielkonijnen bedraagt €25 voor een ongecastreerd konijn en €50 voor een gecastreerd konijn.

Zo nodig worden konijnen tijdens hun asielverblijf behandeld door onze dierenarts. Volwassen mannelijke konijnen worden altijd gecastreerd. De konijnen worden bij ons niet ingeënt of gechipt. Eventuele bestaande medische problemen bespreken wij uiteraard met u als nieuwe eigenaar.

Nazorg

Bij het ophalen van uw asielkonijn bespreken onze medewerkers de verhuizing, gewenning en eventuele koppeling uitgebreid met u. Als u daarna vragen heeft, mag u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Enkele maanden nadat een asielkonijn bij u geplaatst is, komen we in overleg bij u langs om te kijken hoe het gaat. We bespreken hoe de gewenning is gegaan en of er nog aandachtspunten zijn waar we u bij kunnen helpen.

Adoptie van een hond

Adoptie van een hond

Adoptie van een kat

Adoptie van een kat

Adoptie van een konijn

Adoptie van een konijn

Adoptie van een knaagdier

Adoptie van een knaagdier

Adoptie van een vogel

Adoptie van een vogel

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren