Intussen in het asiel: Een jaar in vogelvlucht

Intussen in het asiel: Een jaar in vogelvlucht

Eén keer is toeval, twee keer is een gewoonte en na drie keer is het een traditie: het Intussen in het asiel jaaroverzicht.

Kater Moppie

Langzitter Moppie is superblij met zijn nieuwe stekkie. Na 556 dagen asielverblijf woont hij nu heerlijk op het platteland waar hij na Oud en Nieuw de muizen het leven zuur mag gaan maken. Voorlopig heeft hij het nog druk met het huis verkennen. En lekker op schoot liggen… Lees hier het blog ‘Hersenwerk’ terug, waarin Moppie leert om op commando op een receptiebel te drukken.

Herder Femke

Mechelse herder Femke heeft in 2018 minder geluk gehad, opnieuw viert ze Oud en Nieuw in het asiel. Ze blijft er nog vrolijk onder, behalve als ze loops is, dan voelt ze zich echt zo ziek als een hond. Voor volgend jaar staat er voor haar daarom een sterilisatie op het programma. Lees hier het blog ‘Retour’ terug, waarin Femke na een aanvankelijke plaatsing bij ons terug komt.

Kater Stan

Asielkat / bange poeperd Stan de Grote Ontsnapper daarentegen, heeft, nauwelijks twee weken na zijn hoofdrol in het blog, een nieuw thuis gevonden. De stress van zijn asielverblijf is als sneeuw voor de zon verdwenen en binnen de kortste keren zat hij op de schoot en in het hart van zijn nieuwe baasje. Go Stan! Lees hier het blog ‘Katten hoeden’ terug, waarin zwart-witte kater Stan de asielmensen steeds te snel af is.

Hondje Poemba

Senior Poemba heeft nog ruim een half jaar met veel genoegen in zijn nieuwe thuis bij Miek gewoond. Dan is het kaarsje echt op en moet ze hem laten gaan. Hij is dan zeventien-en-een-half jaar oud. Miek -toch echt wel wat gewend- mist hem nog steeds verschrikkelijk. Wij, en Miek ook, zijn blij dat hij nog zo’n fijne, blije tijd heeft mogen hebben. Lees hier het blog ‘Poemba & co’ terug, waarin Poemba als een harig hoopje het asielbinnenkomt en daarna zijn laatste warme mandje bij Miek vindt.

Kater Frans

De lotgevallen van Kater Frans maken heel wat los bij zowel onze lezers als bij ons. Zo blij als we merken dat het beter gaat met hem. En zo verdrietig als blijkt dat zijn FIV besmetting herstel na zijn ongeluk in de weg staat en we het besluit moeten nemen om hem in te laten slapen. De dankbaarheid voor alle steunbetuigingen en alle donaties voor Frans blijven ons wel heel erg bij. Lees hier het hele verhaal van Kater Frans in het gelijknamige blog.

Kittens Thijs en Trix

Het duo Thijs en Trix ligt eveneens nog vers in het geheugen. Hoeveel ups en downs kun je doormaken als kat… tweeënhalve maand verblijven ze in het asiel en bij hun pleeggezin. Steeds als we denken: “nu hebben we het ergste wel gehad” besluit één van de twee weer een inzinkinkje te krijgen. Giardia, niesziekte, ontstoken oogjes, koorts, diarree, noem maar op. Gelukkig gaat het in hun nieuwe huis voorspoedig en breken ze daar gezamenlijk de tent af. Lees hier het blog ‘Het verhaal van kitten Thijs (vervolg)’ terug, waarin Thijs in de kleine Trix eindelijk een zusje vindt om samen mee te leven.

Kater Naxos

Zwarte kater lieveling Naxos heeft helaas minder geluk. Ruim twee maanden worstelen we met zijn diarree probleem. Álles laten we onderzoeken, álles proberen we aan behandelingen. Het mag niet baten, hij wordt magerder en magerder. De dierenarts vermoedt een tumor of lymfoom. Het doet ons pijn om hem zo te zien lijden en begin september moeten we hem laten inslapen. Een gevoel van verslagenheid en onmacht blijft bij ons achter. Lees hier het verhaal van Naxos terug.

Podenco Duma

Voor Duma de dartele hebben zich ook na meer dan 680 dagen asielverblijf geen kandidaten gemeld. Voor wat meer afwisseling in zijn leven, trainen we geregeld met hem. Hij vindt alles leuk. Over hindernissen springen, “roll over” doen, danspasjes en vooral: speuren. Wat zit er een fenomenale neus op die hond! Maak reclame voor hem waar je kunt, Duma is een wereldhund, ehh -hond. Lees in het blog ‘Duma de Dartele’ het verhaal van deze prachtige en lieve hond.

Cocker Benji

Met de ogen van Benji gaat het een stuk beter, dank u. Wandelen op straat vindt hij maar zo-zo, maar neem hem mee naar het Panbos en hij gaat als een speer. We hebben er alle vertrouwen in dat hij volgend jaar een geschikt nieuw baasje gaat vinden. Lees in het blog ‘Kostbaar vertrouwen’ over de geslaagde oogoperatie van Benji.

Kater Zoppo

Ook met Zoppo gaat het een stuk beter. Hij sleept nog lichtjes met zijn linkervoor- en achterpoot en ontwikkelt desondanks een flinke snelheid door de quarantainegang. Zijn handicap is waarschijnlijk blijvend. Als we samen ’s avonds een rondje lopen, lijkt hij daar totaal geen moeite mee te hebben, Zoppo is een grote knuffelaar. Lees in het blog ‘Zoppo (met filmpje)’ hoe hij onderkoeld en met verlammingsverschijnselen in het asiel terechtkomt en hoe we hem er stapje voor stapje weer bovenop proberen te helpen.

Poezen Tijger en Hebbes

Twee langdurige halbewoners, de dames Tijger en Hebbes, hebben een nieuw thuis gevonden. Over Hebbes kunnen we rapporteren dat ze het uiterst naar haar zin heeft met haar nieuwe personeel. Over de lotgevallen van Tijger kunnen we nog geen verslag doen, daarvoor is haar verhuizing nog te pril. Lees in het blog ‘Update uit de kattenhallen’ over oude dametjes Tijger en Hebbes. Medehalbewoners Pim en Boncuk zijn nog op zoek naar een nieuw plekje, voor hen moet 2019 hét jaar worden.

Eén asiel, 365 dagen. Vele mensen, nog veel meer dieren. Blijdschap en verdriet, hoogtepunten en dieptepunten, gevangen in meer dan vijftig blogs. Onuitsprekelijke dank aan al onze lezers, volgers, likers (sorry voor dit woord) en aan iedereen die Stevenshage steunt in woord en daad.

Het hele team van Dierentehuis Stevenshage wenst iedereen liefdevolle en vredige feestdagen!

Kater Boncuk is op zoek naar een nieuw huisje: klik op de foto voor een volledige omschrijving van deze witte schoonheid van 3 jaar.

Reageren is niet mogelijk.