Intussen in het asiel: Het verhaal van kitten Thijs (vervolg)

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Een maand geleden schreef kitten Thijs een blog over zijn binnenkomst in het asiel. Klik hier om het verhaal van Thijs terug te lezen. Vandaag het vervolg, mét filmpje!

Kitten Thijs wordt verzorgd in een pleeggezin van Dierentehuis Stevenshage.

Kitten Trix

Als kitten Trix binnenkomt in het asiel is ze er zo mogelijk nóg erger aan toe dan Thijs. Onderkoeld. Vel over been. Met gemak wint ze  eerste prijs bij het spelletje “wie heeft de meeste vlooien verzameld”. De eerste dagen hangt haar voortbestaan aan een zijden draadje. Met vocht, warmte, voeding en een vlooienkam halen we haar tenslotte over de streep.

Eindelijk weer een familie

“Aangenaam kennis te maken Thijs” zegt een mens “ik ben Marianne, je pleegmoeder.” Dan gaan we in een grommende doos naar een nieuwe stenen doos. Ik ben zó blij dat ik weer een moeder heb. Ik voel me meteen stukken beter, probeer hoeveel pudding ik tegelijk in mijn mond kan stoppen en voer een stevigheidstest uit op het speelgoed.

Na een paar keer donker en licht, komt pleegmoeder binnen met een plastic doos. Ik ruik onmiddellijk: “kat”. Snuif: “jong”. Snuif: “vrouwelijk”.  Snuif: “zwak”. “Dit is Trix” zegt pleegmoeder, “je nieuwe zusje”. Ik heb weer een familie.

Kittens Thijs en Trix komen beide zonder moeder in het asiel terecht en raken aan elkaar gehecht.

Apenkooien

Pleegmoeder Marianne stelt de kleintjes aan elkaar voor. Thijs is een kop groter dan Trix. Wat Trix tekort komt aan formaat echter maakt ze meer dan goed in karakter. Thijs blijkt een goedsul en Trix een raddraaistertje. Ze krijgen regelmatig een time-out om te voorkomen dat er gewonden vallen. Langzamerhand wordt het verschil in lichaamsgewicht kleiner en kunnen de twee echt apenkooien.

Klein zusje

M’n nieuwe zusje is heel klein. Ze is zo licht dat ik haar gewoon omver kan kegelen. Dat is wel geinig.  Soms doet ze gemeen. Springt gewoon bovenop me als ik even lig te slapen. Dan word ik kwaad en wil ik haar bijten. Pleegmoeder haalt ons uit elkaar en zet ons in onze eigen kamertjes. Dat is dan weer saai.

Op een dag gaan we samen in de grommende doos naar de stenen doos met de geuren en geluiden van heel veel dieren en mensen. We moeten op een tafel staan. Een mens bekijkt ons aan alle kanten, schijnt een lichtje in onze ogen en duwt in onze buikjes. Deze mens moet haar nageltjes eens beter onderhouden want ik voel iets in mijn vel prikken. “Inenting” zegt ze. En “Chip”.”Krabpaal” zeg ik terug. Ze begrijpt het niet. Verder is ze wel heel lief.

Diarree en koorts

Na hun bezoekje aan de dierenarts gaan Thijs en Trix weer naar hun pleeggezin. We hebben inmiddels besloten om de twee T’s gezamenlijk te herplaatsen, ze zijn aan elkaar gehecht geraakt. Net op het moment dat we erover denken om hen op onze website te zetten, belt pleegmeoder Marianne. Trix is niet zo lekker, wat hangerig. Heeft een zweertje op haar lip. Calicivirus denkt de dierenarts. Trix voelt zich al snel weer beter -al heeft ze nog wel diarree- maar dan krijgt Thijs hele hoge koorts.

Ja jemig… ik voel me echt niet goed hoor. Ik wil geen pudding, mijn mond doet zeer. Ik wil helemaal niks. Ga weg met die vieze spuitjes en hou alsjeblieft die Trix uit m’n buurt. Oh help, ik moet ineens héél nodig naar de bak.

Kitten Thijs en Trix in een pleeggezin van Dierentehuis Stevenshage.

Virus

Voor een virusinfectie zijn er geen medicijnen. We kunnen alleen een koortsverlagend en pijnstillend middel geven en Thijs niet laten uitdrogen. Zijn lichaam zal dit helemaal zelf moeten overwinnen. Dat kleine lijfje heeft al zoveel te verduren gehad. Gaat hij het redden? We houden onze adem in. Na een paar dagen lijkt gelukkig het ergste achter de rug, de koorts zakt en hij eet weer zelf. De diarree houdt aan. De giardiatest die we doen is positief. Dus voordat we op zoek kunnen gaan naar een nieuw thuis, moeten Thijs en Trix eerst weer een kuurtje giardia-medicatie.

Wie is  toch die Giardia?

Ik vind het hier best leuk, afgezien van die vieze pasta die pleegmoeder steeds in mijn mond stopt. “Tegen giardia”. Ik weet niet wie dat is, maar kennelijk heeft pleegmoeder een hekel aan hem.

“Als jullie nou verder niet meer ziek worden, mag je over een tijdje gaan verhuizen” zegt ze. Ik weet niet wat ik daarvan vind. Eerst maar eens mijn zusje op d’r kop gaan zitten en dan samen een dutje doen.

Kitten Thijs ligt languit in zijn eigen bench om even bij te komen van het stoeien met zijn pleegzusj Trix.

Kittens Thijs en Trix zijn nog niet plaatsbaar. Klik hier voor een actueel overzicht van alle plaatsbare katten. Wanneer er weer kittens beschikbaar zijn, zullen ze op die pagina en op ons daaraan gekoppelde Instagram account @stevenshageplaatsbaredieren te zien zijn.

Laatste blog & nieuws

Evenement
18 april 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

Blog
6 april 2024

Dag omaatje…

“We hebben een mooie nalatenschap binnengekregen” meldt Nicolette verrast. Het blijkt van mevrouw M., een zeer dierbare klant die verschillende asielhondjes een liefdevol thuis heeft gegeven. Lees in dit blog het bijzondere verhaal van mevrouw M. en haar geliefde Max, Billy en Tommie.

Nieuws
3 april 2024

Loopt u met ons mee?

Onze jaarlijkse collecteweek komt er weer aan: van 21 tot en met 25 mei gaan we langs de deuren. Meld u nu aan als collectant en help de dieren in uw regio!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren