Intussen in het asiel: Retour

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Soms loopt het anders dan gepland en vooral, gehoopt. In het blog Femke twee  van zes weken geleden schrijf ik hoe ons Mechelse Meisje Femke het asiel binnenkomt, hoe haar gedrag boven verwachting verbetert en hoe ze tot onze grote vreugde een nieuw thuis vindt. Nu is herder Femke terug.

Klik op de foto om de volledige beschrijving van herder Femke te lezen.

Alleen thuis

Femke is terug in het asiel. Haar probleem is dat ze niet alleen thuis kan zijn. Niet een uurtje, niet een kwartiertje, zelfs geen minuutje. Ze jankt en blaft het hele huis bij elkaar en heeft zelfs ’s nachts moeite om alleen beneden te slapen.

Haar nieuwe baasjes doen wat ze kunnen om Femke meer zelfvertrouwen te geven. Om haar uit te leggen dat een hondenwereld niet vergaat als er eventjes geen mensen in de buurt zijn. Dat een bench een veilige plek is en dat je jezelf best even alleen kunt amuseren met een kauwbotje ofzo. Ze staan blauwbekkend buiten in de vrieskou te luisteren of Femke stil is, installeren camera’s om te kijken hoe het gedrag van Femke is als ze weg gaan, verlaten het huis door een zijraampje om het vaste patroon te doorbreken…

Het mag allemaal niet baten. Zodra Femke merkt dat er iemand ook maar aanstalten maakt om het huis te verlaten, of zelfs maar erover nadenkt om aanstalten te gaan maken, schiet ze in de Stress. En die stress blokkeert haar leervermogen. Ondanks alle hulp, oppas, goede raad en adviezen en onafgebroken oefenen, zijn ze na zes weken nog niet veel opgeschoten met dit probleem. Ze zijn ten einde raad.

Grote sprongen

Verder doet ze het als een zonnetje. Kort na plaatsing al horen we hoe dit bangige onzekere hondje zich enorm snel en positief ontwikkelt. Ze gaat onbekende mensen veel minder eng vinden, kan zich ontspannen, gaat spelen, is vrienden geworden met Poes, gaat gewoon mee op visite -gaat dan rustig liggen rondkijken- en gehoorzaamt als een tierelier. Baasjes -en wij- zijn Trots.

Klik op de foto om de volledige beschrijving van herder Femke te lezen.

Femke’s tempo

Hoewel we van tevoren niet weten of ze gewend is aan alleen thuis zijn, hebben we toch de gok genomen. De enige manier om erachter te komen is door het te proberen. Dit is namelijk een kans die we Femke niet willen ontzeggen. Maar Femke’s leertempo is in dit opzicht kennelijk heel erg traag. Bij deze nieuwe baasjes bleek het niet haalbaar om hierin geheel Femke’s tempo te kunnen volgen.

Waardevolle les

We vinden het berejammer dat deze plaatsing niet gelukt is. Sommige dieren lopen hun hele leven met ons mee. Van anderen loopt het pad maar een klein stukje samen met dat van ons – in dit geval dat van de nieuwe baasjes. Een waardevol stukje pad want we weten nu zoveel meer over Femke. Bij een volgende plaatsing kunnen daarom al veel meer informatie over haar meegeven aan de nieuwe eigenaar. En dat maakt de kans van slagen weer veel groter.

Steeds stabieler

Zie hoe ver Femke al gekomen is. Een blije en steeds stabieler wordende hond, die leiding accepteert en vreemde mensen niet meer blaffend tegemoet gaat maar voorzichtig begroet en die prachtig trainbaar is. Met deze ervaring als basis gaan we stapje voor stapje verder. Alleen thuis blijven en vriendschap sluiten met andere honden staan nog op haar lesprogramma…maar maakt u zich om Femke maar geen zorgen.

Laatste blog & nieuws

Nieuws
16 mei 2024

Kunstveiling brengt ruim 300 euro op voor de asieldieren!

Begin mei waren we uitgenodigd bij de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. Er werd enthousiast geboden op de unieke werken van verschillende (internationale) kunstenaars. Bekijk hier de foto’s én maak kennis met ex-asielkonijn Bobo, die één van de werken maakte.

Blog
4 mei 2024

Babs

Wanneer Babs in het asiel terechtkomt, blijkt er van alles mis met haar ogen. We vragen ons af of ze überhaupt nog wel iets ziet. Ze gaat linea recta naar onze ziekenboeg en ontpopt zich daar tot een ontzettend lieve poes. Helaas blijkt een operatie onvermijdelijk, maar Babs geeft niet op. Lees hier het verhaal van Babs.

Nieuws
3 mei 2024

Loopt u met ons mee?

Onze jaarlijkse collecteweek komt er weer aan: van 21 tot en met 25 mei gaan we langs de deuren. Meld u nu aan als collectant en help de dieren in uw regio!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren