Intussen in het asiel: Het jaar in vogelvlucht

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Het einde van het jaar nadert: tijd voor een terugblik op een jaar ‘Intussen in het asiel’! Hoe gaat het nu met de dieren die om beurten een hoofdrol hebben vervuld in ons blog?

Poemba

Poemba ligt natuurlijk vers in het geheugen. Graag bedanken we alle lieve mensen die hem spontaan steunden in onze actie. Afgelopen zondag gaat hij met zijn nieuwe baasje Miek mee naar huis. Als Marianne haar maandag even belt -want ja, we zijn toch nieuwsgierig-  vertelt Miek dat het voelt alsof hij altijd al bij haar heeft gewoond. Poemba heet nu Simba en is lief, makkelijk, dankbaar, sociaal met de al aanwezige katten en hond. Ze wil hem echt nóóit meer kwijt! Klik hier om het blog over Poemba terug te lezen.

Intussen in het asiel: Poemba

Verkade

Dan Verkade, de zwarte pech-kater. Na het blog moet hij nogmaals onder het mes voor een abces. Ditmaal snijdt de dierenarts zijn wang open, zodat alle narigheid naar buiten kan afvloeien. Zijn gezicht is nog steeds ongelijk, maar nu komt het doordat één wang is gladgeschoren en één wang harig is gebleven. En zodra hij medisch groen licht krijgt, mag hij naar zijn nieuwe huis waar al een mandje op hem staat te wachten. Klik hier om het blog over Verkade terug te lezen.

Intussen in het asiel: Verkade

Femke

Femke, de clicker kampioene, is de koningin te rijk in haar nieuwe huis. De scherpe kantjes zijn van haar divagedrag afgesleten. Zelfs als ze met haar hoofd vast komt te zitten in een gieter (laten we het daar verder maar niet over hebben…) laat ze zich zonder morren bevrijden. Klik hier om het blog over Femke terug te lezen.

Intussen in het asiel: Femke

Lola

Voor Lola zingen we nog steeds Copacabana. Er komen af en toe belangstellenden maar De Klik heeft ze nog niet gevonden. Ze krijgt nu voorlopig een eigen kamertje waar ze meer los kan lopen om mee te swingen met Barry Manilow. Klik hier om het blog over Lola terug te lezen en klik hier voor meer informatie als u interesse heeft in Lola.

Intussen in het asiel: Her name is Lola

Lieke & Verstappen

Over Brekebeentje Lieke en cavia Max Verstappen kunnen we kort zijn: ze wonen bij Laura. Binnengekomen als pleegjes, zijn ze gewoon niet meer weggegaan. Voorlopig krijgt Laura van ons geen dieren meer in de pleeg, om te voorkomen dat haar huis te vol wordt… Lieke is volkomen genezen en racet als een F1 wagen door het huis. Net als cavia Max. Klik hier om het blog over poesje Lieke terug te lezen en klik hier om het blog over cavia Max terug te lezen.

Intussen in het asiel: Lieke

Intussen in het asiel: Project Cavia

Ebony & Ivory

Ebony en Ivory, twee andere pleegkatten -uit het prachtige blog van pleegmoeder Marianne- zijn ook helemaal op hun pootjes terecht gekomen. Dat ziet u wel op de foto’s. Klik hier om het blog over Ebony & Ivory terug te lezen.

Intussen in het asiel: Twee zwarte madonna's (met filmpje!)

Rambo

Pechvogel Rambo de agapornis ondergaat een lange revalidatie bij pleegmoeder Elita en is uiteindelijk klaar om zijn vleugels uit te slaan. De meneer die hem in eerste instantie van straat geplukt heeft, kan hem maar niet vergeten. En besluit uiteindelijk om hem een nieuw thuis te bieden. Rambo vindt het allemaal prima, zolang hij eten en drinken en genoeg aandacht krijgt. Hij is volledig hersteld van zijn avonturen, al is zijn zin om op avontuur te gaan wel danig getemperd. Klik hier om het blog over Rambo terug te lezen.

Intussen in het asiel: Een klein wonder

Salazar & Frenk

Dan Salazar en Frenk, de twee andere brekebenen voor wie ook veel lieve mensen hun portemonnee hebben getrokken om ons te ondersteunen in de medische kosten. Soms is er heel veel te vertellen over een plaatsing. Deze mannen zijn zonder veel drama hersteld en herplaatst en halen weer de gekste capriolen uit op hun drie pootjes. Klik hier om het blog over Salazar & Frenk terug te lezen.

Intussen in het asiel: Brekebenen

Salvador

Salvador, de afstandkat die jarenlang sproeide in zijn huis, verblijft 23 dagen in het asiel. Dan gaat hij naar zijn nieuwe thuis bij Nina waar hij het prima naar zijn zin heeft. Sproeien doet hij niet meer, kroelen des te meer. Klik hier om het blog over Salvador terug te lezen.

Intussen in het asiel: Hollywood-reality versus de werkelijkheid

Boomer

Tussen senior York Boomer en hond Macy van vrijwilligster Jolanda is er geen liefde. Ons mooie plannetje gaat daarom niet door. De zoektocht naar een nieuw baasje duurt niet lang: na een week of twee komt er een jongedame die hem graag een plekje in haar huis en hart gunt. Boomer leeft helemaal op en begint aan zijn derde jeugd. Klik hier om het blog over Boomer terug te lezen.

Intussen in het asiel: Boomer

Kevin

Kevin, onze allereerste grote brekebeen van 2017 kijkt terug op een bewogen jaar waarin hij een zwaar ongeluk overleeft, een gebroken heup en voorpoot oploopt, geopereerd wordt, hele lieve dierenvrienden binnen één weekend 600 euro voor hem doneren, naar een pleeggezin gaat, daar geheel en al herstelt, zich onmisbaar maakt bij zijn pleegfamilie en voor altijd mag blijven! Wat een jaar. We wensen hem nog vele jaren, al hopen we dat ze aanmerkelijk minder spannend zullen zijn dan afgelopen jaar. Klik hier om het blog over Kevin terug te lezen.

Intussen in het asiel: Kevin

Tup & Joep

Ook seniorheren Tup en Joep, de twee cyperse broers, vinden na een maand asielverblijf een fijn huis. Helaas mag het voor Joep niet lang duren. Hij wordt ernstig ziek en zijn nieuwe baasjes moeten al na korte tijd afscheid van hem nemen. Zijn broer Tup, inmiddels bijna 19 jaar oud, geniet gelukkig nog met volle teugen van zijn leven. Klik hier om het blog over Tup & Joep terug te lezen.

Intussen in het asiel: Ouwetjes

Eén asiel, 365 dagen. Vele dieren, vele mensen. Blijdschap en verdriet. Gevangen in 48 blogs. Met heel veel dank aan iedereen die ons volgt, leest, steunt en likes geeft op social media. Het hele team van Dierentehuis Stevenshage wenst iedereen geweldige feestdagen in vrede en vreugde!

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 mei 2024

De collecteweek gaat van start!

Van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 mei kunt u onze vrijwilligers aan uw deur verwachten met de bekende oranje collectebus. Met elkaar hopen we een mooi bedrag op te halen voor de medische kosten van de asieldieren. Geen collectant gezien? Doneer dan online!

Nieuws
16 mei 2024

Kunstveiling brengt ruim 300 euro op voor de asieldieren!

Begin mei waren we uitgenodigd bij de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. Er werd enthousiast geboden op de unieke werken van verschillende (internationale) kunstenaars. Bekijk hier de foto’s én maak kennis met ex-asielkonijn Bobo, die één van de werken maakte.

Blog
4 mei 2024

Babs

Wanneer Babs in het asiel terechtkomt, blijkt er van alles mis met haar ogen. We vragen ons af of ze überhaupt nog wel iets ziet. Ze gaat linea recta naar onze ziekenboeg en ontpopt zich daar tot een ontzettend lieve poes. Helaas blijkt een operatie onvermijdelijk, maar Babs geeft niet op. Lees hier het verhaal van Babs.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren