Intussen in het asiel: Kevin

Intussen in het asiel: Kevin

Twee weken geleden alweer: een aangereden kat wordt via de vinder door de dierenambulance naar Dierenartsenpraktijk de Keerhoeve (de asieldierenarts) gebracht. Zonder tussenstop in het asiel, want dat vergt tijd en bezorgt het dier onnodige stress.

Kevin noemen ze hem, naar de vinder die hem in de ochtendspits van de weg bij het Transferium heeft geplukt. Zijn voorpoot aan gort en zijn bekken aan puin. Dierenarts Annemiek gebruikt andere woorden nadat ze hem heeft onderzocht, maar daar komt het toch wel ongeveer op neer.

Deze kat is zwaargewond. Hij krijgt meteen fikse pijnstilling om de dag door te komen. We overleggen met Annemiek. De voorpoot is zeker te redden met chirurgisch ingrijpen. Het bekken is een groter probleem want er loopt een breuk dwars door de kop en de kom. Veel breuken in het bekkengebied bij katten hebben met hokrust een goede kans op genezing. Bij Kevin helaas niet. Ook hier is een operatie noodzakelijk, wil hij kans hebben ooit weer te kunnen lopen.

Kevin blijkt een supersociale en superaanhankelijke rode kater, die ondanks zijn verwondingen – en de pijn die hij ongetwijfeld nog heeft – zich alles laat welgevallen, netjes zijn bordje leeg eet en over het geheel genomen een voorbeeldige patiënt is.

Onze keuzes zijn beperkt tot opereren of inslapen. Afwachten is geen optie. Als we kiezen voor opereren, dan moet dat binnen vijf dagen. Onze dierenartsen doen geen orthopedische operaties zoals deze. Natuurlijk zijn er specialisten. De kosten daarvan schat ik al gauw tussen de 2000 en 3000 euro.

We vragen raad bij Dierenkliniek Rijngeest. Zij werken samen met de Keerhoeve en we weten dat ze ook orthopedische ingrepen doen.

Ze beoordelen de foto’s van Kevin. De voorpoot is geen probleem, zulke ingrepen doen ze vaker. Het bekken is een ander verhaal, dat doen ze niet standaard. Maar ze willen het voor ons en Kevin graag proberen en schatten de kosten op 700 euro. Er moet natuurlijk ook nog een voorpoot gerepareerd worden en er zullen verzorgingskosten bijkomen. Syl en ik schatten de totale kosten op rond de 1500 euro en zeggen tegen elkaar “dan maar een actie starten”. We willen dit graag doen voor deze kat, ook al is het heel veel geld voor één dier. We kunnen hem niet gewoon maar de rug toekeren en in laten slapen. En we hebben niet de luxe om af te wachten of zich misschien een eigenaar meldt.

Marlies brengt Kevin van de Keerhoeve naar Rijngeest. Dierenarts Sandrine neemt de zorg over. Elke dag brengt zij of een collega verslag uit. Wie we ook aan de lijn krijgen, allemaal beginnen ze hun verhaal met “wat een lieve kat! wat een heerlijk dier! zo een schatje!” en woorden van gelijke strekking. Syl en ik kijken elkaar aan en zeggen ”wedden dat die daar blijft hangen?”

Op maandag wordt hij geopereerd. De operatie verloopt naar volle tevredenheid. Kevin blijft nog bij Rijngeest omdat ze hem graag zelf willen monitoren. We krijgen foto’s opgestuurd van een kat die duidelijk revaliderend is, maar ook een triomfantelijke grijns op zijn gezicht heeft omdat hij alle mensen van Rijngeest overduidelijk om zijn roodfluwelen pootjes heeft gewikkeld.

Voorzichtig laten we onszelf hopen op een goede afloop. Maar Kevin heeft na een paar dagen nog steeds niet gepoept en ik houd mijn hart vast. Want alle botten kunnen natuurlijk wel netjes op hun plaats zitten, maar alle spieren, reflexen en zenuwbanen moeten ook hun taken verrichten. Hij krijgt laxeermiddel en een klysma. Op donderdag komt het verlossende woord: “er is poep”. Ja, daar zijn we dan weer heel blij mee.

Niet veel later volgt er een schoorvoetende vraag. Geen verrassing. Of assistente Annelies Kevin mag adopteren als hij klaar is voor een nieuwe baas. En als we horen hoe zijn nieuwe thuis eruit komt te zien, is ons antwoord een volmondig ja. Hij krijgt een prinsheerlijk leven en de beste zorg. Nazorg en fysiotherapie bij Rijngeest en zijn nieuwe baasje Annelies is zowel dierenartsassistente als verpleegkundige.

Intussen maken we een plan voor een fondsenwervingsactie en vraagt Syl aan Sandrine hoe hoog de meter inmiddels is opgelopen.

“Zit je” zegt Syl, als ze mij komt vertellen wat de schade is. “Kom maar op” zeg ik en zet me schrap. “Nou, Sandrine had gezegd: 700 euro. En daar blijft het bij.” “Maar, maar, ze hebben toch z’n voorpoot geopereerd en z’n bekken en al bijna twee weken opname en medicatie en…?”. “Ja” zegt Syl, “maar dit hadden ze beloofd”.

Als dank voor de inzet en zorg laten we namens Kevin een taart bezorgen. Kevin, de asielkat die het asiel nooit van binnen heeft gezien en die wij – uitgezonderd Marlies – nooit persoonlijk hebben ontmoet.

Ons doel is dus duidelijk: 700 euro inzamelen. Doneren kan hier veilig via iDeal. Kies voor de optie ‘Eenmalige donatie’, al bent u natuurlijk ook meer dan welkom als vaste donateur. Als u erbij zet “voor Kevin” dan weten wij genoeg! Doneert u liever anoniem? Klik dan hier.

UPDATE 20 Februari 2017 – Het bedrag voor de operatie van Kevin is inmiddels bereikt! Zeer dankbaar en overweldigd door zoveel gulle donaties werken we verder aan het herstel van Kevin. Uiteraard blijft uw steun aan het asiel altijd welkom, in welke vorm dan ook.

6 gedachten over “Intussen in het asiel: Kevin

 1. Uiteraard hebben jullie onze steun. Wij hebben al twee keer een super lieve poes bij jullie mogen ophalen. Helden vind ik jullie. Dat vond ik al, vind ik nu alleen nog maar meer. En naamgenoot: ZET HEM OP!

  1. Beste Kevin,
   Dankjewel voor je steun en je prijzende woorden. Ons werk wordt een stuk makkelijker dankzij alle mensen die ons en de dieren zoveel goeds toewensen en die ons ook nog financieel steunen. Met Kevin de kater gaat het naar omstandigheden goed, we houden iedereen op de hoogte via Facebook.
   Hartelijke groet, Nicolette

 2. Wat een geweldige mensen allemaal. Hopelijk komt Kevin hier heel goed uit en krijgt hij een heerlijk thuis.
  Heb vandaag 25 euro overgemaakt voor Kevin.

  1. Beste Marry,
   heel erg bedankt voor je steun aan Kevin. We gaan er alles aan doen om Kevin een geweldig leven te geven.
   Hartelijke groet, Nicolette

 3. Beste Nicolette,
  Niet kinderachtig, wat die arme Kevin is overkomen ! Maar we weten zeker dat jullie allemaal in staat zijn dit dier weer beter te maken. Om daarna een fijn thuis te krijgen.
  Een donatie komt eraan !
  Els en Leo

  1. Beste Els en Leo,
   Dankjewel voor jullie steun aan Kevin en alle andere asieldieren. Zonder mensen zoals jullie, zouden we het niet redden!
   Tot snel, Nicolette

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.