Leidsch Dagblad interviewt vrijwilliger Stef

Categories
Nieuws

Onlangs kwam het Leidsch Dagblad bij ons langs voor een interview met vrijwilliger Stef. Onze asielhonden hebben deze editie uiteraard verslonden, want ze zijn dol op Stef!

Stef Kuijt (23) uit Leiden werkt als vrijwilliger bij een dierenasiel. “Ik ben psychisch ziek, waardoor ik niet kan studeren of werken, maar hier ben ik op mijn plek.” Kuijt zit sinds twee jaar thuis. “De middelbare heb ik afgemaakt. Het scheelde dat ik daarvoor niets hoefde te doen, ik ben er doorheen gefietst, maar daarna ging het mis.” Kuijt kan niet tegen druk of een gebrek aan structuur. “Ik heb hiervoor ander vrijwilligerswerk gedaan, maar dat was niks. Bij Dierentehuis Stevenshage ben ik op mijn plek.”

Vooral het werken met honden vindt hij interessant. “Ik laat ze uit, speel, knuffel en train ze. Veel honden die hier komen zij getraumatiseerd, andere bijten of vallen aan. Dat gedrag verbeteren we.” Eng vindt Kuijt het werk nooit. “Als ik rustig ben, zijn zij dat ook.” Wat hij het mooist vindt, is de groei die hij bij de honden ziet. “Ze komen angstig of agressief binnen, maar vaak zie je al na een paar weken de leuke hond die erachter zit. Ik kan ook goed door het gedrag heen kijken. Bij een agressieve hond, zie ik: dit is de manier waarop jij je veilig houdt.” Kuijt herkent het gedrag soms ook. “Als een hond alert is of snel afgeleid, denk ik: dat heb ik ook.”

Originele tekst: Madelon Meester, Leidsch Dagblad.

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

Blog
8 juni 2024

Kittens in het asiel

Kittens zijn doorgaans razend populair, zeker wanneer het de eerste van het jaar zijn. Begin mei was het bij ons zo ver: het eerste nestje vrolijke, gezonde pluizebolletjes is klaar voor een nieuw thuis. Binnen de kortste keren stromen er tientallen inschrijvingen binnen voor slechts vijf kittens. Lees in het blog hoe we dàt nou aanpakken…

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren