Intussen in het asiel: Momentopname (fotoblog)

Intussen in het asiel: Momentopname (fotoblog)

Het blog is deze week geschreven door Marlies, kattenverzorgster bij Dierentehuis Stevenshage.

Foto’s van zwerfdieren

Het zal je maar gebeuren. Je wordt door vreemde mensen van straat opgepakt en in een plastic korf gezet. Daarna zetten ze je achterin een grote auto en zodra je aankomt op je nieuwe, onbekende bestemming wordt er – flits! – meteen van dichtbij een foto van je gemaakt. U zult begrijpen dat dat niet je meeste charmante foto is. Toch doen wij dit met alle gevonden dieren die zonder geregistreerde chip bij ons binnenkomen.

De foto wordt direct op onze gevonden dieren pagina gezet, zodat de eigenaar van het dier zo snel mogelijk gevonden kan worden. Dit systeem werkt heel goed en veel mensen zijn er dan ook blij mee.  Op deze manier zorgen we ervoor dat we een gevonden dier weer zo snel mogelijk kunnen herenigen met zijn of haar eigenaar – door dit systeem soms al binnen een paar uur. Vorig jaar hebben we van 244 dieren de eigenaar gevonden – bijna de helft van de 512 zwerfdieren die in dat jaar bij ons werden gebracht (zie voor meer cijfers hierover ons Jaarverslag 2017).

Meteen naar de voor-en-na foto’s? Scroll naar beneden!

Stress in beeld

Uiteraard is het nadeel van deze methode dat met name de katten er doorgaans niet op hun best op staan. Ze hebben vaak nog veel stress in het lijf van het vangen en autorijden en dan verschijn je zo op internet. Dit zorgt regelmatig voor reacties van mensen die het zielig vinden dat het dier nu in het asiel zit. Dit begrijpen we goed, want de stress die het dier op dat moment uitstraalt is niet leuk om naar te kijken.

Onze vrijwilligers knuffelen en praten de hele dag met ze en daar knappen ze goed van op.

In dit blog willen wij laten zien dat de meeste katten de aanvankelijke stress snel los laten. Een paar dagen later zit de kat er vaak al heel anders bij. Onze vrijwilligers knuffelen en praten de hele dag met ze en daar knappen ze goed van op. De voor-en-na foto’s hieronder tonen dan ook een wereld van verschil. Ook het herplaatsen van de niet opgehaalde dieren gaat goed: voor deze katten vinden we gemiddeld na ruim een maand een nieuwe geschikte eigenaar.

Momentopname

Laat je dus niet misleiden door de foto’s van onze gevonden dieren. Zo zit de gemiddelde kat in ons asiel er niet bij. Wel is het handig om de pagina of het daaraan gekoppelde Instagram-account @stevenshage in de gaten te houden. Wie weet herken je een van de dieren en kun je ervoor zorgen dat het weer snel naar huis kan. Want ondanks dat de dieren het niet slecht hebben in het asiel, is thuis uiteraard nog steeds beter.

Let op: wij hebben twee verschillende Instagram-accounts:
@stevenshage: Actueel overzicht van gevonden dieren (waar dit blog over gaat).
@stevenshageplaatsbaredieren: Actueel overzicht van plaatsbare dieren (mét charmante foto’s).

Poes Stine

Kater Virgil

Kitten Thijs

Klik voor het blog over Thijs: deel 1 en deel 2.

Poesje Lieke

Klik hier voor het verhaal van poesje Lieke, die met een gebroken bekken in het asiel terecht kwam.

Kater Okoo

Poes Rosa

Poes Aggie

Poes Amba

Kater Clayton

Poes Crissy

Kater Hummer

Kater Ikashi

Volg ons op Instagram

Volg onze Instagram-accounts en help ons dieren te herenigen met hun eigenaar of adopteer zelf een plaatsbaar dier uit het asiel:

@stevenshage: Actueel overzicht van gevonden dieren (waar dit blog over gaat).
@stevenshageplaatsbaredieren: Actueel overzicht van plaatsbare dieren (mét charmante foto’s).

Eén gedachte over “Intussen in het asiel: Momentopname (fotoblog)

  1. Het is inderdaad waar, dat het soms een onprettig gezicht is als gevonden dieren, waar de stress van hun snoetjes af te lezen is, op internet staat. Geeft kennelijk sneller resultaat tot het vinden van de eigenaar. Later knappen ze op en zien er stukken beter uit. Gelukkig maar.
    Kitten Thijs maakte grote op druk op ons, en de goede zorg die aan dit diertje is besteed.
    Prima verhaal, leuk geschreven en bovendien leerzaam.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.