Intussen in het asiel: Wat een woensdag!

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Op woensdag deel ik mijn kantoor met Marianne. De rest van de week is ze druk bezig op de hondenafdeling en op woensdag heeft ze haar ‘administratiedag’. Ze doet dan allerlei klusjes zoals het ‘bijhouden’ van de adoptiehokken en sponsorbordjes, facturen maken en in de gaten houden en nog veel meer. Klussen waar ik zelf meestal niet aan toekom.

Moeder Jonne en dochter Jorien gaan samen naar een nieuw huisje.

Multitasken

Deze week heeft collega Annika vakantie en dat betekent dat Marianne half van de administratie en half hondenverzorgster is. Tussen acht en negen notulen van het personeelsoverleg en adreswijzigingen verwerken. Om even voor negenen zegt ze “alvast Jaimy doen” om vervolgens tussen negen en half elf haar hondenpet op te houden.

Na de pensionklanten om 10 uur, de uitlaatlijst (wie welke hond mag uitlaten), een rondje door het bos met eigen honden Norah en Lanzo, een paar flinke bruine boterhammen en een glaasje water, húp, weer achter het bureau.

Update over de honden

Tussen de brieven, incasso machtigingen en mailtjes door praten we elkaar bij over de honden. Boef moet gecastreerd worden, Betsy krijgt speciaal voer, voor Jonne en Jorien komen zondag potentiële baasjes, hoe pakken we de training met Benji aan.

Intussen pleegt Marianne de nodige telefoontjes om extra hulp te regelen voor volgende week woensdag als het vaste personeel BHV cursus heeft. Plus telefoontjes over facturen. Niet op tijd betaald betekent: Marianne op je dak. Kortom, onze ochtend verloopt welgevuld en efficiënt.

De jonge Stafford Boef is inmiddels besproken door een nieuw baasje!

Lieve vrijwilligers

Tijdens de lunchpauze maakt Marianne de hondenlijst. En ziet dan dat ze welgeteld twéé uitlaters heeft. Twéé. Voor 31 honden. Dus gaat ze weer bellen en gelukkig zijn er altijd lieve vrijwilligers die ‘ja’ zeggen op zo’n vraag.

Onze middag staat ingepland voor “boven” (mijn kantoor) terwijl “beneden” (de balie) wordt bemenst door Conny, Marlies en Eline. Als ik om één uur het asiel binnenstap, is iedereen druk bezig met klanten helpen. Marianne is adoptiebordjes aan het ophangen. En passant geeft ze een pensionhond mee aan de eigenaar en neemt ze een nieuwe gast in ontvangst. Al met al is ze in het half uur na de pauze al vier keer de trap op en af geweest.

Marktplaats

Dan komt de politie binnen met een zwerfhond. Opnieuw gaat ze de trap af om de hond in ontvangst te nemen. Trap weer op om de chip te checken (beneden zijn alle computers bezet) en trap weer af om de hond in een kennel te zetten.

Dan telefoon: een hond waarvan met spoed afstand gedaan moet worden. Het dier is drie dagen geleden via Marktplaats aangeschaft, bijt en heeft heftige diarree. We overleggen en wikken en wegen. Willen graag helpen maar volgens de dierenarts is het een darminfectie en we willen natuurlijk niet zomaar onze hele kennel in gevaar brengen. Uiteindelijk kunnen we helaas niet anders adviseren dan het diertje naar de verkoper terug te brengen. Intussen hebben er nog meer mensen gebeld die afstand willen doen van hun honden. Die komen voor nu even op de wachtlijst.

Duitse herder Betsy hunkert naar een eigen plekje bij een nieuwe baas.

Hond in nood

Marianne zit net weer boven als er een boodschap komt dat er ‘een pensionhond zo raar doet op het bos’. Het lijkt op een epileptische aanval. Marianne vertrouwt het niet en stapt prompt samen met Eline in de asielbus naar de dierenarts. Onderweg belt ze alvast de eigenaar met het verontrustende nieuws. De eigenaar vertelt dat het hondje eind vorig jaar precies dezelfde symptomen heeft gehad. Dit is belangrijke informatie voor de dierenarts. Uiteindelijk besluit de eigenaar terug te komen van zijn weekje weg om het hondje zelf op te halen bij onze dierenarts.

Verrassing

Koud terug van de dierenarts -haar achterste raakt nog maar net de bureaustoel- komt Marlies melden dat er een verrassing is. En Marianne is zo goed niet of ze gaat weer naar beneden om te helpen héél véél hondensnacks uit te laden, gekregen van Intratuin Voorschoten. Blije asielhonden!

Dan is het alweer vier uur. Eline biedt aan om de middagronde bij de honden te doen. Marianne gaat nog even door met de papierwinkel maar kan het dan toch niet laten. Betsy moet haar aparte voer, Jaimy en Arca moeten nog even plassen, de afwas moet gedaan, er is nog telefoon van de dierenarts over de hond van ’s middags. En dan wil ze ‘echt nog even’ de iDeal betalingen voor de yogales (op 23 juni) inboeken voordat ik haar eindelijk zover krijg dat ze naar huis gaat. De volgende dag meldt ze fijntjes “ik heb vrij diep geslapen vannacht”.

Doet u ook mee met de yogales voor de asieldieren op zondag 23 juni? Er is nog plek!

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 mei 2024

De collecteweek gaat van start!

Van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 mei kunt u onze vrijwilligers aan uw deur verwachten met de bekende oranje collectebus. Met elkaar hopen we een mooi bedrag op te halen voor de medische kosten van de asieldieren. Geen collectant gezien? Doneer dan online!

Nieuws
16 mei 2024

Kunstveiling brengt ruim 300 euro op voor de asieldieren!

Begin mei waren we uitgenodigd bij de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. Er werd enthousiast geboden op de unieke werken van verschillende (internationale) kunstenaars. Bekijk hier de foto’s én maak kennis met ex-asielkonijn Bobo, die één van de werken maakte.

Blog
4 mei 2024

Babs

Wanneer Babs in het asiel terechtkomt, blijkt er van alles mis met haar ogen. We vragen ons af of ze überhaupt nog wel iets ziet. Ze gaat linea recta naar onze ziekenboeg en ontpopt zich daar tot een ontzettend lieve poes. Helaas blijkt een operatie onvermijdelijk, maar Babs geeft niet op. Lees hier het verhaal van Babs.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren