Afstand doen

Afstand doen

Er zijn allerlei redenen waarom een eigenaar soms afstand moet doen van zijn huisdier. Dat is nooit leuk en dat begrijpen onze medewerkers maar al te goed. Over het algemeen hervinden dieren snel hun evenwicht. En gelukkig worden de meeste dieren snel herplaatst. Wij bieden uw dier onder alle omstandigheden professionele zorg. Eventuele gedragsproblemen worden al tijdens het verblijf in ons asiel behandeld.

Om het hele proces wat makkelijker te laten verlopen hebben we onze voorwaarden hieronder op een rijtje gezet. Uiteraard mag u altijd contact opnemen voor overleg. Maak ook gerust vrijblijvend een afspraak om onze opvang te bekijken.

Afspraak en medische check

Afstand doen van uw dier kan alleen op afspraak. Maak een afspraak via e-mail of telefoon. Tijdens de afspraak kijkt onze dierenarts uw dier na. Het afstandsgesprek en de medische check duren bij elkaar ongeveer een uur.

Vragenlijst

Tijdens de afspraak vragen we u een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst gaat over het gedrag en de gewoontes van het dier. Deze informatie is erg belangrijk bij het vinden van een geschikte nieuwe eigenaar.

Kosten

Wanneer u afstand doet van uw dier, betaalt u een bijdrage in de kosten voor herplaatsing.1) Klik hier voor de tarieven. Eventuele medische kosten voor uw dier komen voor onze rekening. Denk hierbij aan chippen, vaccineren, castratie en andere medische zorg. Mocht u ons hierin willen steunen, dan is een donatie uiteraard van harte welkom.

Inentingen

Dieren die zijn ingeënt hoeven korter in quarantaine en kunnen daardoor sneller herplaatst worden. Het is daarom fijn als uw dier al is ingeënt voordat u het naar ons brengt. Ook bespaart u ons daarmee de kosten van de inentingen voor uw dier. Zie voor een richtlijn de Entingsvoorwaarden honden en Entingsvoorwaarden katten.

Herkomst dieren

We nemen alleen afstandsdieren aan uit ons eigen verzorgingsgebied. Dat zijn de gemeentes Kaag en Braassem, Katwijk (incl. Rijnsburg en Valkenburg), Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Komt het dier uit een ander asiel of bij een fokker vandaan? Dan moet u het dier waarschijnlijk daar ook terugbrengen.

1) Kunt u (of uw cliënt) deze kosten niet opbrengen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.