Intussen in het asiel: Leo en Chopin

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Wie? vraagt u nu. En u verwacht misschien een mooi verhaal over een innige vriendschap, ontloken tijdens het gezamenlijke verblijf in onze quarantaines. Of een aandoenlijke sage over lang verloren broers die elkaar bij Stevenshage, na jaren van ontberingen, weer in de poten konden sluiten.

Dubbelgangers

Niets van dat al. Leo en Chopin zijn geen familie van elkaar en al helemaal geen vrienden. Mochten ze elkaar tegenkomen, dan gebruiken ze hun poten echt niet voor een omhelzing… Ze lijken dus nogal op elkaar. Om van een dubbelganger te spreken gaat misschien te ver, maar de overeenkomsten zijn opmerkelijk.

Behalve dat het allebei échte katers zijn -nou ja, waren- en behoorlijk verlegen -nog steeds- hebben ze allebei een halflangharige klittenvacht, zijn ze cypers (Chopin heeft er een beetje wit doorheen gedaan voor de afwisseling), hebben ze allebei een gebit dat hoognodig aan saneren toe is én lijden ze allebei aan entropion. Dat is een oogaandoening waarbij het ooglid teveel naar binnen is gekruld. Hierdoor is het oog permanent geïrriteerd. (Van de beschrijving alleen al zouden je ogen gaan tranen.)

Asielkaters Leo (links) en Chopin (rechts) moeten allebei geopereerd worden aan hun oog. Klik op de foto om hen te helpen!

Entropion

Bij het bespreken van de asielkatten zegt Marlies dat Chopin geopereerd moet worden aan entropion. “Maar die hebben we toch al gedaan” zeg ik, terwijl me een gevoel bekruipt dat we in herhaling vallen. “Nee dat was Leo” zegt Marlies, die haar déjà vu moment al achter de rug heeft, geduldig. En dan valt het kwartje dat we binnen een paar weken twéé katers hebben die, nou ja, zie de vorige alinea…

Nieuw leven

Natuurlijk gaan we Leo inenten, ontwormen, chippen, castreren, saneren, opereren en herplaatsen.
Natuurlijk gaan we Chopin inenten, ontwormen, chippen, castreren, saneren, opereren en herplaatsen.

Ik val in herhaling. Hoe dan ook, de actie op onze website voor Leo en Chopin is wel nieuw. Zodat we met z’n allen de twee heren kunnen helpen huns weegs te gaan zonder zelfs maar te vermoeden dat hun pseudo-dubbelganger een paar stappen verderop bezig is met de start van zíjn nieuwe leven.

Klik hier of op de foto hieronder om Leo en Chopin te steunen. Alle beetjes helpen!

De sponsoractie voor Leo en Chopin is inmiddels afgesloten. We danken alle gulle gevers hartelijk voor hun bijdragen! Uiteraard blijft uw steun aan de dieren in het asiel altijd welkom.

UPDATE 10 augustus 2019: Lees hier hoe het Leo en Chopin is vergaan na hun operaties en behandelingen.

Asielkater Leo moet een oogoperatie (entropion) en een gebitssanering ondergaan voordat hij aan zijn nieuwe leven kan beginnen. Klik op de foto om hem te steunen!

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 mei 2024

De collecteweek gaat van start!

Van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 mei kunt u onze vrijwilligers aan uw deur verwachten met de bekende oranje collectebus. Met elkaar hopen we een mooi bedrag op te halen voor de medische kosten van de asieldieren. Geen collectant gezien? Doneer dan online!

Nieuws
16 mei 2024

Kunstveiling brengt ruim 300 euro op voor de asieldieren!

Begin mei waren we uitgenodigd bij de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. Er werd enthousiast geboden op de unieke werken van verschillende (internationale) kunstenaars. Bekijk hier de foto’s én maak kennis met ex-asielkonijn Bobo, die één van de werken maakte.

Blog
4 mei 2024

Babs

Wanneer Babs in het asiel terechtkomt, blijkt er van alles mis met haar ogen. We vragen ons af of ze überhaupt nog wel iets ziet. Ze gaat linea recta naar onze ziekenboeg en ontpopt zich daar tot een ontzettend lieve poes. Helaas blijkt een operatie onvermijdelijk, maar Babs geeft niet op. Lees hier het verhaal van Babs.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren