Actuele sponsoracties voor de dieren

Actuele sponsoracties voor de dieren

Het verzorgen en herplaatsen van de dieren die wij opvangen kost veel geld. Uw hulp is daarbij onmisbaar. Soms zijn er dieren met medische problemen die zo kostbaar zijn om te behandelen, dat we voor hen een aparte actie starten. Hieronder vindt u een actueel overzicht van de lopende acties.

Een algemene donatie voor de asieldieren is uiteraard ook van harte welkom! Klik hier om een algemene eenmalige donatie te doen. Alle beetjes helpen!

De Wensenlijst van vandaag 19-11-2019 21:18


vogeltjes voeren

Bereikt 25% van 60 euro

 
Er zitten heel veel vogeltjes in het asiel te wachten op een nieuw thuis. Veertien agapornissen, vijf grasparkieten, twee valkparkieten, een goudvink en een rosella. Met zn allen knabbelen ze heel wat weg. En allemaal hebben ze wat anders op het menu: grof parkietenvoer, fijn parkietenvoer, tropisch zaad, kanarievoer. Trosgierst is bij iedereen populair als toetje. Helpt u onze vogels aan een hapje?


Leo en Chopin

Het doel 784 euro

 
Leo en Chopin zijn twee stoere zwerfkaters, die ondanks hun uiterlijke gelijkenis geen familie van elkaar zijn. Toch vertonen ze veel overeenkomsten. Nadat niemand zich als baasje meldde, zijn ze allebei ingeënt, gechipt en gecastreerd. Daarna moest bij allebei het gebit grondig gesaneerd worden. En weer daarna bleek dat ze allebei entropion-problemen hebben, waarbij het ooglid teveel naar binnen krult en permanent irritatie veroorzaakt. Natuurlijk gaan we hen ook hier vanaf helpen. Waarna ze allebei afzonderlijk met een frisse blik op zoek kunnen gaan naar een nieuw leven in een nieuw thuis.


operatie Anneloes

Het doel 1000 euro

 
Arme Anneloes, wat een heftig ongeluk maakte ze mee. Op drie plaatsen brak ze haar bekken. Het team van Dierenkliniek Rijngeest opereerde haar en we hopen dat ze weer helemaal gaat herstellen. De kosten voor haar operatie zijn 900 euro, samen met de foto’s, medicatie en andere zorg zal het bij elkaar rond de 1200 euro gaan kosten. Wie steunt onze Anneloes bij haar herstel?


test de lentekaters

Bereikt 13% van 480 euro

 
Elk voorjaar is het weer zover: de intocht van de ongecastreerde katers… Op zoek naar dames raken ze volledig van het pad af en de weg kwijt en komen uiteindelijk bij ons terecht. Vele van hen zijn er dan niet goed aan toe. Omdat ongecastreerde katers een verhoogd risico hebben om FIV oftewel kattenaids op te lopen, testen we hen op de aanwezigheid antistoffen voor dit virus. De tests kosten 24 euro per stuk en ieder voorjaar gaan er weer heel wat doorheen. Helpt u mee aan de preventie van FIV? Het helpt ons namelijk ook om de verspreiding van het virus in kaart te brengen.


identificatiechips

Bereikt 20% van 952 euro

 
Ook zonder wettelijke verplichting zouden we al onze asieldieren laten chippen. Een chip wordt natuurlijk pas waardevol als de erbij geregistreerde gegevens helemaal kloppen, dus na plaatsing zorgen we ook voor de registratie van het dier op naam van de nieuwe eigenaar. Het is een prachtige manier om het aantal zwerfdieren te verminderen! We kopen de chips in het groot in en krijgen als asiel ook korting, toch kost een chip plus registratie ons nog bijna een tientje. Om honderd asieldieren te chippen én te registreren, moeten we 952 euro uitgeven.


vaccinatieboekjes

Het doel 115 euro

 
Alle asieldieren worden door onze dierenarts -wettelijk verplicht- ingeënt en gechipt. Bij plaatsing krijgt de nieuwe eigenaar een vaccinatieboekje mee met daarin alle entingen en verdere medische gegevens vermeld. Met honderden plaatsingen per jaar, schaffen we zeer regelmatig vaccinatieboekjes aan. Honderd vaccinatieboekjes kosten honderdvijftien euro (inclusief de hoesjes).