Actuele sponsoracties voor de dieren

Actuele sponsoracties voor de dieren

Het verzorgen en herplaatsen van de dieren die wij opvangen kost veel geld. Uw hulp is daarbij onmisbaar. Soms zijn er dieren met medische problemen die zo kostbaar zijn om te behandelen, dat we voor hen een aparte actie starten. Hieronder vindt u een actueel overzicht van de lopende acties.

Een algemene donatie voor de asieldieren is uiteraard ook van harte welkom! Klik hier om een algemene eenmalige donatie te doen. Alle beetjes helpen!

De Wensenlijst van vandaag 29-06-2022 18:08


hulp voor Titan

Bereikt 32% van 371 euro

 
Grote stoere Titan zag de wereld alleen door zijn oogharen. Bij binnenkomst ontdekten we al snel dat hij aan entropion leed. Dat betekent dat de oogleden naar binnen krullen en de ooghaartjes over het hoornvlies schuren. De kleine krasjes die daardoor op het hoornvlies ontstaan zijn behoorlijk irriterend en veroorzaken oogontsteking en -uitvloeiing. Vandaar dat zijn gezicht er zo viezelig uitziet. De oplossing is in de meeste gevallen een operatie, zo ook voor Titan. Daarnaast kreeg zijn gebit een flinke opfrisser. De castratie kreeg hij cadeau van onze dierenarts de Keerhoeve (of hij daar nou zo blij mee is…) de rest van de operatiekosten bedroegen 317 euro en 85 cent. Zo kreeg Titan een hele nieuwe kijk op het leven.


Moose verf voor de tuinbanken

Bereikt 36% van 125 euro

 
Deze mooie banken staan al een aantal jaren op ons voorplein. Mooi? Dat worden ze zeker wel weer zodra ze zijn schoongemaakt en voorzien van een mooi kleurtje. We kiezen daarbij voor de natuurvriendelijke verf van Moose Farg, reuze makkelijk te verwerken en milieu- en diervriendelijk. De menskracht leveren we zelf, wie helpt ons bij de aanschaf van de verf?


regenton

Bereikt 7% van 141 euro

 
Voor onze konijnen kweken we sinds kort zelf groente, kruiden en bloemen. Omdat ze in bakken staan, moeten we zeer regelmatig water geven. Regenwater is goed voor planten en gratis, je hebt alleen een regenton nodig. Als groen en duurzaam asiel kan je toch niet zonder? Er is een prachtig plekje bij de regenpijp aan de buitenren van onze kattenhallen. We hebben deze uitgezocht, met ook bovenop nog een plekje voor een paar plantjes. Goed nieuws voor de konijnen. Wie helpt ons een beetje bij de aanschaf?


Hulp voor Sem

Bereikt 15% van 850 euro

 
Arme Sem, de ene operatie na de andere moest hij ondergaan. De laatste, waarbij hij van een hernia perinealis werd afgeholpen, was het meest ingrijpend. En, ook nadat we een heel vriendelijk tarief berekend kregen door Dierenkliniek Rijngeest, de meest kostbare. Sem en wij vinden het geweldig als u daaraan een bijdrage wilt leveren!


quarantaine overalls

Bereikt 8% van 180 euro

 
Als er een dier in een asiel een besmettelijke ziekte heeft, ligt de kans op verspreiding natuurlijk op de loer. De standaard hygiëne en quarantaine maatregelen worden dan uitgebreid naar een extra strikt protocol, zeker als het om een ernstige ziekte gaat.
In plaats van de ziekenhuisschorten die we normaal dragen, gebruiken we dan in de quarantaines wegwerp overalls om overdracht van ziekte zo mogelijk te voorkomen. Gelukkig hoeven we ze niet heel vaak te gebruiken en voor het eerst in vijf jaar moeten we nu nieuwe bestellen. Een doos van 50 stuks kost 120 euro, de bijpassende schoenhoezen kosten 60 euro voor 1000 stuks. Leuk? Nee. Modieus? Nee. Nuttig? Absoluut.


hulp voor Elliott

Het doel 565 euro

 
Arme Elliott werd zwervend aangetroffen met een wond op zijn voorpoot. Toen de dierenarts de poot bekeek, bleek de wond een oude, open botbreuk te zijn. Op de röntgenfoto is de ravage te zien die ooit een bruikbare voorpoot was. Zodoende ligt er voor Elliott een lange weg in het verschiet. Eerst genezen en aansterken van de niesziekte waarmee hij binnen kwam, dan een poot amputatie en vervolgens castratie. Om nog maar te zwijgen van vaccinaties, een chip en ontwormen en ontvlooien. Helpt u ons Elliott te helpen?