Actuele sponsoracties voor de dieren

Actuele sponsoracties voor de dieren

Het verzorgen en herplaatsen van de dieren die wij opvangen kost veel geld. Uw hulp is daarbij onmisbaar. Soms zijn er dieren met medische problemen die zo kostbaar zijn om te behandelen, dat we voor hen een aparte actie starten. Hieronder vindt u een actueel overzicht van de lopende acties.

Een algemene donatie voor de asieldieren is uiteraard ook van harte welkom! Klik hier om een algemene eenmalige donatie te doen. Alle beetjes helpen!

De Wensenlijst van vandaag 23-02-2019 11:43


gebitjes van de witjes

Bereikt 24% van 450 euro

 
Kort geleden kwamen er twee Maltezer kruisinkjes binnen in het asiel. Hun baasje kon helaas niet meer voor hen zorgen en de noodzakelijk gebleken gebitssaneringen niet betalen. Daarom heeft Stevenshage die zorg op zich genomen zodat de hondjes weer pijnvrij en met een stralende glimlach op zoek kunnen gaan naar een nieuw baasje. De kosten voor beide saneringen worden voorlopig geschat op € 450.


medische kosten Pingu

Bereikt 41% van 500 euro

 
Kat Pingu kwam binnen met de mededeling hij zit al drie maanden onder de bosjes en loopt al drie maanden mank dus Pingu ging onze medische molen in. Bloedonderzoek (want senior kat), röntgenfotos (want mank), gebitssanering (want kaakontsteking). Inmiddels zijn we zon 350 euro verder. Binnenkort gaat hij voor een tweede gebitssanering om nog meer wortelresten te verwijderen, dan komt er nog zon 150 euro bij. Pingu zelf blijft er onverstoorbaar vrolijk en lief onder.


verzorging Willemijn

Bereikt 15% van 65 euro

 
Konijn Willemijn voelt zich weer fijn. Toen ze binnenkwam was ze er een stuk minder goed aan toe. Ontelbaar veel mini-teken haalden we van haar af. Ze zat niet lekker in haar vel, overal zagen we kleine wondjes en korstjes. Omdat ze ook veel dronk, hebben we haar goed laten nakijken en urine onderzoek gedaan. Gelukkig bleek er niets ernstigs aan de hand te zijn. Met veel TLC en lekkere hapjes, knapte Willemijn zo goed op dat ze nu op zoek kan naar een nieuw thuis. De medische en verzorgingskosten van Willemijns zijn ongeveer 65 euro.


echo Bliksem

Het doel 85 euro

 
Kitten Bliksem kwam binnen als zwervertje en werd -geheel tegen de verwachting in- niet meer opgehaald. Na een paar weekjes bij ons voelde hij zich ineens niet zo lekker,had een pijnlijke harde buik en wilde niet eten. De dierenarts wilde graag uitsluiten dat hij misschien een speelgoedmuis had opgegeten en maakte een echo. De kosten hiervoor waren € 85. Er bleek gelukkig niets aan de hand en inmiddels knapt Bliksem weer goed op.


identificatiechips

Bereikt 17% van 952 euro

 
Ook zonder wettelijke verplichting zouden we al onze asieldieren laten chippen. Een chip wordt natuurlijk pas waardevol als de erbij geregistreerde gegevens helemaal kloppen, dus na plaatsing zorgen we ook voor de registratie van het dier op naam van de nieuwe eigenaar. Het is een prachtige manier om het aantal zwerfdieren te verminderen! We kopen de chips in het groot in en krijgen als asiel ook korting, toch kost een chip plus registratie ons nog bijna een tientje. Om honderd asieldieren te chippen én te registreren, moeten we 952 euro uitgeven.


nieuwe poepscheppen

Bereikt 11% van 90 euro

 
Poepscheppen worden veel gebruikt in onze kennel. Want wat er ingaat, moet er natuurlijk ook weer uit. In onze hondenbossen gebruiken we mestscheppen zoals ook in maneges worden gebruikt, die 25 euro per stuk kosten. Die voor binnen zijn wat simpeler en kosten 8,50. Ze zijn aan vervanging toe en bij elkaar kost een rondje nieuwe poepscheppen ruim 90 euro.


vaccinatieboekjes

Bereikt 9% van 115 euro

 
Alle asieldieren worden door onze dierenarts -wettelijk verplicht- ingeënt en gechipt. Bij plaatsing krijgt de nieuwe eigenaar een vaccinatieboekje mee met daarin alle entingen en verdere medische gegevens vermeld. Met honderden plaatsingen per jaar, schaffen we zeer regelmatig vaccinatieboekjes aan. Honderd vaccinatieboekjes kosten honderdvijftien euro (inclusief de hoesjes).


tondeusekoppen slijpen

Bereikt 0% van 145 euro

 
Tondeuses en scharen gebruiken we natuurlijk heel vaak in het asiel. Omdat we regelmatig vervilte en vervuilde vachten moeten scheren (bijgaande foto uit ons archief), worden de messen vrij snel bot. Een botte scheerkop kan zeer pijnlijk zijn voor het dier, vandaar dat we die van ons zorgvuldig laten onderhouden. Een scheerkop slijpen kost ongeveer 11 euro. Het totale kostenplaatje dit jaar is 145 euro.