Actuele sponsoracties voor de dieren

Actuele sponsoracties voor de dieren

Het verzorgen en herplaatsen van de dieren die wij opvangen kost veel geld. Uw hulp is daarbij onmisbaar. Soms zijn er dieren met medische problemen die zo kostbaar zijn om te behandelen, dat we voor hen een aparte actie starten. Hieronder vindt u een actueel overzicht van de lopende acties.

Een algemene donatie voor de asieldieren is uiteraard ook van harte welkom! Klik hier om een algemene eenmalige donatie te doen. Alle beetjes helpen!

De Wensenlijst van vandaag 21-04-2019 14:17


test de lentekaters

Bereikt 11% van 480 euro

 
Elk voorjaar is het weer zover: de intocht van de ongecastreerde katers… Op zoek naar dames raken ze volledig van het pad af en de weg kwijt en komen uiteindelijk bij ons terecht. Vele van hen zijn er dan niet goed aan toe. Omdat ongecastreerde katers een verhoogd risico hebben om FIV oftewel kattenaids op te lopen, testen we hen op de aanwezigheid antistoffen voor dit virus. De tests kosten 24 euro per stuk en ieder voorjaar gaan er weer heel wat doorheen. Helpt u mee aan de preventie van FIV? Het helpt ons namelijk ook om de verspreiding van het virus in kaart te brengen.


operatie Anneloes

Het doel 1000 euro

 
Arme Anneloes, wat een heftig ongeluk maakte ze mee. Op drie plaatsen brak ze haar bekken. Het team van Dierenkliniek Rijngeest opereerde haar en we hopen dat ze weer helemaal gaat herstellen. De kosten voor haar operatie zijn 900 euro, samen met de foto’s, medicatie en andere zorg zal het bij elkaar rond de 1200 euro gaan kosten. Wie steunt onze Anneloes bij haar herstel?


identificatiechips

Bereikt 17% van 952 euro

 
Ook zonder wettelijke verplichting zouden we al onze asieldieren laten chippen. Een chip wordt natuurlijk pas waardevol als de erbij geregistreerde gegevens helemaal kloppen, dus na plaatsing zorgen we ook voor de registratie van het dier op naam van de nieuwe eigenaar. Het is een prachtige manier om het aantal zwerfdieren te verminderen! We kopen de chips in het groot in en krijgen als asiel ook korting, toch kost een chip plus registratie ons nog bijna een tientje. Om honderd asieldieren te chippen én te registreren, moeten we 952 euro uitgeven.


vaccinatieboekjes

Bereikt 9% van 115 euro

 
Alle asieldieren worden door onze dierenarts -wettelijk verplicht- ingeënt en gechipt. Bij plaatsing krijgt de nieuwe eigenaar een vaccinatieboekje mee met daarin alle entingen en verdere medische gegevens vermeld. Met honderden plaatsingen per jaar, schaffen we zeer regelmatig vaccinatieboekjes aan. Honderd vaccinatieboekjes kosten honderdvijftien euro (inclusief de hoesjes).


medische kosten Pingu

Het doel 500 euro

 
Kat Pingu kwam binnen met de mededeling hij zit al drie maanden onder de bosjes en loopt al drie maanden mank dus Pingu ging onze medische molen in. Bloedonderzoek (want senior kat), röntgenfotos (want mank), gebitssanering (want kaakontsteking). Inmiddels zijn we zon 350 euro verder. Binnenkort gaat hij voor een tweede gebitssanering om nog meer wortelresten te verwijderen, dan komt er nog zon 150 euro bij. Pingu zelf blijft er onverstoorbaar vrolijk en lief onder.


nieuwe poepscheppen

Het doel 90 euro

 
Poepscheppen worden veel gebruikt in onze kennel. Want wat er ingaat, moet er natuurlijk ook weer uit. In onze hondenbossen gebruiken we mestscheppen zoals ook in maneges worden gebruikt, die 25 euro per stuk kosten. Die voor binnen zijn wat simpeler en kosten 8,50. Ze zijn aan vervanging toe en bij elkaar kost een rondje nieuwe poepscheppen ruim 90 euro.