Actuele sponsoracties voor de dieren

Actuele sponsoracties voor de dieren

Het verzorgen en herplaatsen van de dieren die wij opvangen kost veel geld. Uw hulp is daarbij onmisbaar. Soms zijn er dieren met medische problemen die zo kostbaar zijn om te behandelen, dat we voor hen een aparte actie starten. Hieronder vindt u een actueel overzicht van de lopende acties.

Een algemene donatie voor de asieldieren is uiteraard ook van harte welkom! Klik hier om een algemene eenmalige donatie te doen. Alle beetjes helpen!

De Wensenlijst van vandaag 18-10-2021 03:13


pechvogel Nori

Bereikt 0% van 300 euro

 
Pechvogel Nori kwam op de een of andere manier op een lijmplank terecht. De chemische stoffen in de lijn veroorzaakten stuiptrekkingen en bewustzijnsverlies. Na intensieve zorg bij de dierenarts en in het asiel, lijkt ze er helemaal bovenop te komen. Ze heeft weer energie voor tien en bivakkeert liefst urenlangs op onze schouders. Door haar klauwtjes in onze benen en rug te haken, is ze in drie sprongen boven. Haar medische kosten bedragen ongeveer € 300.


pechvogel John

Bereikt 0% van 850 euro

 
Pechvogel John is pas vijf maanden en ziet geen gevaar. John brak zijn dijbeen. Mike, van dierenartsenpraktijk Rijngeest, repareerde zijn poot met een pin en schroeven. John moet nog rustig aan doen van Mike. John zelf vindt dat onnodig. Wij zullen zorgen dat hij zich voorlopig koest houdt. De kosten voor John’s roekeloze avontuur bedragen ruim € 850.


pechvogel Triur

Bereikt 0% van 500 euro

 
Pechvogel Triur had de tegenspoed een wildklem tegen te komen. Het gebruik van wildklemmen is in Nederland bij wet verboden en toch kwam Triur erin vast te zitten met haar achterpoot. Het geweld waarmee de klem dichtklapte, verbrijzelde een van haar achterpoten volledig. Waarna een amputatie de enige remedie was. De operatie verliep voorspoedig en Triur kan weer een zonnige toekomst tegemoet zien. De kosten voor de amputatie bedragen rond de € 500.


pechvogel Tommy

Bereikt 0% van 250 euro

 
Pechvogel Tommy hebben we helaas niet kunnen helpen. We hebben alles eraan proberen te doen maar hij is op de operatietafel overleden aan de gevolgen van zijn verwondingen, vermoedelijk hersenletsel door een verkeersongeval. Zijn diagnose en behandeling: foto’s, medicatie, pijnstilling, narcose etc. kostten rond de € 250. (n.b. de rode kater op de foto is niet Tommy)


pechvogel Vivian

Bereikt 0% van 800 euro

 
Pechvogel Vivian is een klein rood poesje dat met twee zwaargewonde achterpoten bij ons werd binnengebracht. Een daarvan kon kundig en kunstig worden gehecht door de dierenarts, de andere achterpoot was helaas niet meer te redden en moest worden geamputeerd. Als we alle voor haar gemaakte kosten bij elkaar optellen, komen we uit op ongeveer 800 euro.


dierendag hond

Bereikt 38% van 40 euro

 
Het is elke dag Dierendag bij ons natuurlijk! Geregeld geven we de dieren een extraatje, maar dan wel iets wat ook nog een beetje voedzaam en gezond is. Voor de honden kiezen we bijvoorbeeld voor speciale ‘hondenworst’; ook makkelijk om mee te trainen trouwens. Daar zegt geen hond nee tegen… een doos van 10 stuks à 800 gram kost ongeveer 40 euro en daar kunnen we weer een tijdje mee toe.


dierendag kat

Het doel 50 euro

 
Het is elke dag Dierendag bij ons natuurlijk! Geregeld geven we de dieren een extraatje, maar dan wel iets wat ook nog een beetje voedzaam en gezond is. Voor de katten kiezen we bijvoorbeeld voor Shiny Cat blikjes in allerlei smaken waar ze van smullen. 24 blikjes op een tray kosten ongeveer 25 euro.


dierendag konijn

Bereikt 60% van 25 euro

 
Het is elke dag Dierendag bij ons natuurlijk! Geregeld geven we de dieren een extraatje, maar dan wel iets wat ook nog een beetje voedzaam en gezond is. Voor de konijnen kiezen we bijvoorbeeld voor kruiden. Nu het weer slechter wordt, kunnen we die niet zo makkelijk meer uit de tuin halen en geven we bijvoorbeeld gedroogde weegbree van een kilo kost ongeveer 15 euro. Als snoepjes geven we graag groentemaantjes, lekker hard om op te knagen en zónder suiker. (9,95 per kilo)


identificatiechips

Het doel 952 euro

 
Ook zonder wettelijke verplichting zouden we al onze asieldieren laten chippen. Een chip wordt natuurlijk pas waardevol als de erbij geregistreerde gegevens helemaal kloppen, dus na plaatsing zorgen we ook voor de registratie van het dier op naam van de nieuwe eigenaar. Het is een prachtige manier om het aantal zwerfdieren te verminderen! We kopen de chips in het groot in en krijgen als asiel ook korting, toch kost een chip plus registratie ons nog bijna een tientje. Om honderd asieldieren te chippen én te registreren, moeten we 952 euro uitgeven.