Intussen in het asiel: Dierenfoto’s!

Intussen in het asiel: Dierenfoto’s!

Het is zondag. In de kattenhal ligt er iemand op de grond. Er vliegt een speelgoedmuis door de lucht. Op de voet gevolgd door een kat. “Ahh, Maud is er” concludeer ik uit deze drie beelden.

Ex-asielkat Moppie, belangeloos vastgelegd door Maud Velders voor Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Belangeloos

Maud Velders is een van onze vaste vrijwillige asielfotografen*. Laat me tien dierenfoto’s zien en ik pik feilloos die van Maud er tussenuit. Ik bewonder haar stijl en ben vereerd en blij dat ze al zolang haar tijd, vakmanschap en artistieke gaven belangeloos aan onze asieldieren ter beschikking stelt.

* Bij Stevenshage zijn we gezegend met een aantal geweldige dierfotografen. Dit blog gaat over Maud, zonder daarmee de kunst en kunde van de anderen, Annemiek Ouwerkerk en Sanne van de Berg, tekort te willen doen.

Beukende joekels

Ik herinner me hoe ze zo’n 15 jaar geleden als verlegen jong meisje kwam vragen of ze misschien een examenopdracht voor haar opleiding fotografie bij ons mocht doen. Na ons akkoord -de verwachtingen waren eerlijk gezegd niet al te hoog gespannen- ging ze onopvallend en stilletjes haar gang in ons hondenbos. Hield zich moeiteloos staande terwijl ze de meest energieke loebassen en beukende joekels voor haar lens kreeg. En leverde een ontroerend mooie serie “ogen-foto’s” in.

Overal te zien

Welk cijfer ze uiteindelijk haalde weet ik niet meer. Dat ze, terecht, met vlag en wimpel slaagde nog wel. Die foto’s hangen nog steeds in het tussengangetje naar de hondenkennel. Elke keer als ik er onderdoor loop, kijk ik er naar en geniet ik er weer van. Inmiddels zien we het werk van Maud ook terug in het spandoek aan het hek van het asiel, op zo’n beetje al onze posters en banners, in vele edities van dit blog Intussen in het asiel, op onze wenskaarten, op de cover van ons asielblad Beestenbende en zelfs bovenaan deze website.

Deze foto van Maud gebruikten we voor een campagne waarbij uitgerangeerde tennisballen van de lokale tennisvereniging een tweede leven krijgen bij de asielhonden van Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Schitterende platen

Maud staat altijd voor de asieldieren klaar. Of we nu met een aantal vrijwilligers en (asiel)honden een “50” uitbeelden, als er foto’s voor een asielkalender moeten komen, als een langzittende asielkat in de schijnwerper moet komen of als we mini-fotoshoots op het Noordwijkse strand organiseren (waarbij we haar languit in de branding zien spartelen “voor nét dat ene super-plaatje”), Maud levert onverstoorbaar de meest schitterende platen af.

Perfectionisme

Het enige dat haar parten kan spelen, is haar perfectionisme…  Op de vraag “Maud, heb je die-en-die foto’s al voor ons?” krijgen we vaak het antwoord “nee, ehh, ik ben nog niet helemaal tevreden, ik moet nog even…”. Als we uiteindelijk onder zachte dwang uiteindelijk toch de-echt-nog-niet-klare-en-niet-goed-genoeg-e beelden ontvangen, zijn we altijd weer sprakeloos over het eindresultaat. In de loop der jaren heeft ze ons belangeloos voorzien van tientallen (honderden?) foto’s. Daar zijn we blij mee. En dat mag best eens gezegd worden!

Eén foto zegt meer dan duizend woorden. Vooral als het een “Maud-foto” is… kijkt u zelf maar naar onderstaande kleine (!) selectie van haar belangeloze werk voor Dierentehuis Stevenshage.

U kunt trouwens ook bij Maud terecht voor een fotoshoot van uw eigen huisdier!

Asielkat Boncuk, belangeloos vastgelegd door dierenfotograaf Maud Velders voor Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Intussen in het asiel: Open brief aan Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid

In de zomer van 2016 fotografeerde Maud Velders belangeloos tientallen honden op het strand van Noordwijk. De volledige opbrengst was voor de asieldieren van Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Doe op zondag 23 juni mee met een yogales op het asielterrein! De opbrengst gaat naar de asieldieren van Dierentehuis Stevenshage.

Eén gedachte over “Intussen in het asiel: Dierenfoto’s!

  1. De foto’s zijn idd schitterend, je ziet contact, dat er gemaakt wordt met de dieren. Klasse Maud en klasse om haar zo ‘in beeld’ te brengen.
    Mvg, Joseline.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.