Intussen in het asiel: Team Stevenshage – een update

Categories
Blog: Intussen in het asiel

“Hebben we al eens een blog over team Stevenshage gehad?” vraagt iemand. “Tuurlijk” zeg ik. “Niet zo heel lang geleden.” Wat in december 2015 blijkt te zijn geweest (hier terug te lezen). Hoog tijd dus voor een vernieuwde voorstelronde. Op volgorde van lengte van staat van dienst:

Hondenverzorgster Marianne

Voor Marianne, hondenverzorgster, is het ‘meer dan 25 jaar’ veranderd naar ‘meer dan 30 jaar’ met hart en ziel verknocht aan de asieldieren, in vaste dienst sinds 2003. Helaas heeft Marianne in de afgelopen jaren afscheid moeten nemen van haar poezen Zeppey en Kaya. Gelukkig houdt clown kater Qimuq haar voldoende bezig met zijn streken en heeft zelfs zijn eigen Instagram account om daarvan verslag te doen. Honden Norah (hoopt in april 2021 haar 15e verjaardag te vieren) en Lanzo (13 jaar in januari) mogen we inmiddels ruim tot de senioren rekenen. (Van Norah denken we trouwens stiekem dat ze onsterfelijk is.)

De honden van de medewerkers van Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Kattenverzorgster Conny

Conny, sinds 1997 de scepter zwaaiend bij de pensionkatten, moest afgelopen maart (op vrijdag de dertiende, de dag van de afkondiging van de lockdown) haar Perzische kat Miezelien op de respectabele leeftijd van 19 jaar laten inslapen. Miezelien had alles wat ze kon uit haar leven gehaald en was gewoon ‘op’. Over Miezelien schreven we in 2018 dit blog. Omdat het zonder dieren toch maar saai is, deed eind mei hond Loetje haar intrede. Saai is het daarna voor Conny niet meer geweest. Loetje, 8 jaar oud, heeft als grootste hobby’s rennen, wandelen en spelen. En katten jagen, maar daar hebben we het verder niet over…

Kater Aslan van Nicolette, beheerder van Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Asielbeheerder Nicolette

Bij mijzelf is er weinig veranderd. Sinds 1997 vrijwilligster, sinds 2003 in dienst, sinds 2013 beheerder. Kroatische kruising Kiki, Standaardpoedel Trip en Europese korthaar kater Aslan zijn gelukkig alle drie nog present. Elfjarige Kiki inmiddels iets grijzer om de snuit en de rode krullen van de 8-jarige Trip ietsjes lichter dan ze waren. Tegelijkertijd ook iets wijzer geworden dan? Mwah.

Golden retriever Teun van plv beheerder Sylvia bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Plaatsvervangend beheerder Sylvia

Syl, plaatsvervangend beheerder & pensionkatten & ‘overige’ dieren & van alles en nog wat. Vrijwilligster sinds 1999, in vaste dienst sinds 2000. Golden retriever Teun, haar steun en toeverlaat, wijkt geen moment van haar zijde. Tenzij er een moddersloot lonkt. Dan wijkt hij heel even om zich daarna te komen afdrogen aan de dichtstbijzijnde spijkerbroek. De fotogenieke Teun is tevens zeer geliefd bij het pr-team van Stevenshage. Sylvia moest in mei van dit jaar helaas afscheid nemen van haar geliefde Maine Coon kater Tobias, ook wel bekend als ‘de directeur’.

Pilar, de kat van Annika, dierenverzorgster bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Hondenverzorgster Annika

Annika is verzorgster van de honden, konijnen, knaagdieren en vogels. In 2006 bij ‘Stevenshage’ gestart als stagiair, gebleven als vrijwilligster en zaterdaghulp en in 2010 in dienst gekomen. In mei 2017 werd ze moeder van een prachtige zoon, Samuël, ook wel ‘het jongste lid van team Stevenshage’ genoemd. In augustus 2017 nam ze noodgedwongen afscheid van haar geliefde oogappel hond Moes. Hond Aybo, die na een stage op Aruba met Annika mee terugvloog naar Nederland, en kat Pilar doen samen met Samuël en de asielhonden en konijnen en vogels hun best om Annika lekker bezig te houden.

Kater Amstel van Marlies, kattenverzorgster bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Kattenverzorgster Marlies

Marlies, als enige zonder “begonnen als vrijwilliger/stagiair” labeltje maar in 2008 van buitenaf aangenomen. Voetballen doet ze niet meer zelf na diverse blessures en ook haar muziekkeuze is geëvolueerd (van K3 naar Baby Shark, of we daar nu op vooruit gegaan zijn…). Hoewel kater Amstel ook een dagje ouder aan het worden is, heeft hij nog steeds niet zijn hele repertoire aan kwajongensstreken opgebruikt. Hij mag graag een avondwandeling maken samen met Marlies en legt als dank voor haar goede zorg af en toe een kikker onder haar bed.

Konijnen Hummer & Harley van Eline, kattenverzorgster bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Kattenverzorgster Eline

Als laatste nieuweling (al is dat ook relatief) Eline. Eline begon als stagiair in 2010, als invalkracht in 2011, 2012 en 2016 en is sinds 2017 in vaste dienst. Ze is kattenverzorgster en vindt – zoals ons hele team – alle dieren leuk en kan op alle afdelingen probleemloos meedraaien. Zelf heeft ze twee konijnen en twee honden. Jessie de husky en Conan de Tamaskan (een wat? Ta-mas-kan, een nieuw hondenras met o.a. husky en Duitse herder-genen afgeblust met een klein scheutje echte wolf) die dagelijks meekomen naar het werk. Conan staat in de groep nog steeds bekend als ‘de pup’ maar is intussen ook al weer 2 jaar oud.

Ruggegraat van Stevenshage

Ziehier Team Stevenshage. Samen kennen we alle dieren, structureren het dagelijkse asielwerk, sturen vrijwilligers en stagiairs in de goede richting en koppelen de juiste dieren aan de juiste mensen. Allemaal gaan we (bijna) elke dag met plezier naar ons werk en allemaal blijven we constant op zoek om het elke dag weer nét iets beter te doen dan de dag ervoor. Een team om trots op te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

Blog
8 juni 2024

Kittens in het asiel

Kittens zijn doorgaans razend populair, zeker wanneer het de eerste van het jaar zijn. Begin mei was het bij ons zo ver: het eerste nestje vrolijke, gezonde pluizebolletjes is klaar voor een nieuw thuis. Binnen de kortste keren stromen er tientallen inschrijvingen binnen voor slechts vijf kittens. Lees in het blog hoe we dàt nou aanpakken…

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren