Intussen in het asiel: Team Stevenshage

Intussen in het asiel: Team Stevenshage

In de blogs van het afgelopen half jaar komen regelmatig namen van collega’s langs. Ik vind het tijd voor een voorstelronde.

In het asiel hoor ik met enige regelmaat de uitspraak “sinds ik de mensen ken, heb ik de dieren lief” langskomen. Ik sta daar niet achter. Team ‘Stevenshage’ (vaste dienst of vrijwillig) heeft zo’n uitspraak absoluut niet verdiend. Zonder die mensen zou het leven van onze asieldieren er namelijk een stuk minder rooskleurig uitzien. En dankzij die mensen ga ik elke dag met plezier naar mijn werk (of toch in ieder geval bijna elke dag…).

Het mag gerust een unicum heten dat we al zolang als team bestaan. Soms lijken we meer op familie dan op collega’s. Hebben we aan een half woord genoeg of soms ook pittige discussies. Het meemaken van de verbouwing van het asielgebouw heeft ons nader tot elkaar gebracht. Letterlijk, omdat we 10 maanden lang op elkaars lip zaten in een paar portakabins.

Team ‘Stevenshage’ in volgorde van staat van dienst:

Marianne, hondenverzorgster, al meer dan 25 jaar met hart en ziel verknocht aan de asieldieren en in vaste dienst sinds 2003. Staat bekend om haar nuchtere kijk op de zaken, grote gevoel voor humor en geheel eigen wijze om met mens en dier om te gaan. Baasje van honden Norah en Lanzo en poezen Kaya, Zeppey en Qimuq.

Conny, van de pensionkatten en de ‘overige’ dieren. In dienst sinds 1997 en een paar jaar daarvoor al vrijwilligster. Schrikt niet terug voor logés die haar zorg niet echt op prijs stellen. Bezit grote mensenkennis en kan scherp analyseren. Baasje van poes Miezelien.

Ondergetekende, sinds 1997 vrijwilligster en in 2003 in dienst gekomen. Sinds juni 2013 beheerder. Ik bemoei me gewoon overal tegenaan en heb van m’n hobby m’n werk gemaakt. Baasje van honden Kiki en Trip en kater Aslan.

Syl, plaatsvervangend beheerder + pensionkatten & ‘overige’ dieren. Sinds 1999 vrijwilligster en door vorige beheerder Leen in 2000 overgehaald om in vaste dienst voor de asielkatten te komen zorgen. Syl is recht voor z’n raap, een echte doener die floreert onder druk en uitstekend kan improviseren. Baasje van hond Teun en kater Tobias.

Annika, hondenverzorgster, en één dag in de week trimster in onze eigen salon. In 2007 bij ‘Stevenshage’ binnengekomen als stagiair, sindsdien als vrijwilligster en zaterdaghulp gebleven en in 2010 in vaste dienst gekomen. Annika is super creatief, kunstzinnig en heeft tegelijk een groot praktisch inzicht, een gouden combinatie. Baasje van honden Aybo en Moes en poes Pilar.

Marlies, als enige geen ‘eigen kweek’, in 2008 van buitenaf als kattenverzorgster aangenomen. Sportieve workaholic met een groot sociaal gevoel en organisatorisch vermogen. Gek op voetballen en K3 (geen grap, vraagt u maar na). Baasje van kater Amstel.

En als laatste Jonne, zij begon als verlegen vrijwilligster in 2008, kwam vervolgens stage lopen, promoveerde naar zaterdaghulp en is sinds 2012 kattenverzorgster in vaste dienst. Jonne is zachtaardig maar sterk en heeft een groot empathisch vermogen voor zowel dieren als mensen. Baasje van hond Kees en kat Plukkie.

Deze zeven vormen de ruggengraat van ‘Stevenshage’. Ze kennen alle dieren, geven de vorm aan het dagelijkse asielwerk, sturen vrijwilligers en stagiairs in de goede richting en proberen de juiste dieren aan de juiste mensen te koppelen. Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van dit team!

4 gedachten over “Intussen in het asiel: Team Stevenshage

  1. Al het bovenstaande kan ik beamen. Een fijne groep mensen waar de dieren op nr 1 staan. Top…

  2. Al het bovenstaande kan ik beamen. Een fijne groep mensen waar de dieren op nr 1 staan. Top…

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.