Intussen in het asiel: Syl lost het op!

Intussen in het asiel: Syl lost het op!

Als asielbeheerder Nicolette met vakantie is dan mag assistent-beheerder Sylvia het regelstafje overnemen. En opvallend genoeg gebeuren er dan altijd van die aparte dingen. Noem het karma of wat dan ook, maar de rest van de collega’s houden hun hart vast met Syl aan het roer.

Spookbus

Onlangs hebben ongeveer 90 collectanten hun uiterste best gedaan om zo veel mogelijk geld op te halen voor het asiel. De collectebussen waren dit jaar voorzien van QR-code stickers zodat ook de mensen met het excuus ik-kan-niet-geven-want-ik-heb-geen-kleingeld-in-huis nu ook een gift konden doen. Maar er werd ook gul munt- en zelfs papiergeld gedoneerd. Sylvia had haar zus opgetrommeld en die twee hebben zich door heel wat oranje en groene bussen geworsteld. De meegebrachte versnaperingen bleven onaangeroerd want daar was geen tijd voor. En meehelpen mochten we niet want ze hebben zo hun eigen methode. Van één bus was niet te traceren wie de loper was en werd er een nieuw woord verzonnen door de dames: de spookbus. Er zat 379,88 euro in, anonieme collectant dankjewel! De totale opbrengst van de collecte maken we binnenkort bekend.

Lekkage

De verbouwing bij de hondenkennel is in volle gang en stukje bij beetje zien wij onze droom verwezenlijkt worden. Achter de bouwvakkers aan is Syl druk in de weer met het schoonspuiten van kennels, want hondenvoetjes en een bouwplaats gaan niet samen. Zoals u zelf vast ook ondervonden had, waren de Pinksterdagen nogal regenachtig. En zoals iedereen bij verbouwingen ervaart loopt dat nooit allemaal op rolletjes. Het tussenhalletje naar de hondenafdeling heeft nog geen waterdicht dak en de goten zijn ook nog “in wording”. Met al die buien moest het water ergens heen en het had  besloten, dan maar naar beneden langs de muren. Het tussenhalletje kwam binnen de kortste keren blank te staan en stroomde richting de kennels. Alle emmers die nog geen functie hadden werden aan het werk gezet om hemelwater op te vangen. Ook in de avonduren hield Syl de emmers in de gaten en dweilde ze er op los. Asielhond Shadow was toezichthouder en zag heel wat liters voorbij komen. Die het overigens wel gezellig vond om in de avonduren en ’s morgens vroeg Syl op bezoek te hebben.

Takken

Dinsdagmiddag heb ik de hulp van Syl nodig omdat een katrol van een luik in de hondenkennel niet meer goed zit. En even later ontdek ik een grote tak die uit een boom gevallen was en precies op het hek van ons speelbos terecht is gekomen. Om niet weer: Syllllllll door het asiel te roepen vraag ik Marlies om te helpen. En met nog een extra handje van Eline krijgen wij de tak uit het gaas, al is het net daar bovenop (om ontsnappers tegen te houden, de Duma’s van deze wereld) wel gescheurd. ’s Avonds krijgen wij een foto op de asielapp: het net is gemaakt door… Syl. Als Syl en ik woensdag onze eigen honden even op het speelbos uitlaten hangt daar weer een tak te bungelen. Ik duw een stok in Syl d’r handen, of ze even die tak eruit wil steken/slaan of wat dan ook.

Werken in een asiel is heel afwisselend, vooral met Syl in huis!

2 gedachten over “Intussen in het asiel: Syl lost het op!

  1. Ha ha, schitterend verhaal. We zien het al helemaal voor ons.
    Asielhond Shadow droeg ook een steentje bij.
    Syl ? Die was weer eens van alle markten thuis, verbaast ons niets 🙂
    Prachtige foto trouwens.
    Els en Leo

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.