Intussen in het asiel: Open Asieldag 2018

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Nog drie weken te gaan tot ons jaarlijkse evenement: de Open Asieldag. Het aftellen is begonnen tot de dag waar we tegelijkertijd naar uitkijken en tegenop zien. Lees hieronder verder!

Kom naar onze Open Asieldag 2018 (klik voor meer info)!

Spannend

We kijken altijd uit naar onze Open Asieldag omdat we trots zijn op ons asiel en het graag aan mensen laten zien, omdat we veel oude bekenden terugzien op zo’n dag, omdat het een manier is om nieuwe mensen kennis te laten maken met het asiel én omdat we er een beetje geld mee ophalen als we het goed doen.

Dat we er tegelijkertijd tegenop zien komt doordat het altijd weer spannend is of er wel mensen komen, of we alles goed voorbereid hebben, of er genoeg te eten is, of het wel lekker weer zal zijn (kun je niks aan doen maar u wilt niet weten hoe vaak we op Buienradar kijken, die week van tevoren). Maar de belangrijkste reden voor het “er tegenop zien” is dat we uit ervaring weten dat het best een zware dag is voor onze asieldieren. De pensiondieren hebben er veel minder last van, daar komen geen bezoekers (dit even ter geruststelling van de baasjes van onze logees).

Asieldieren

We weten dat onze bezoekers vooral voor de asieldieren komen. Even een rondje langs de hondenkennels en kattenhokken. Hoe grote dierenvrienden onze bezoekers ook zijn (en dat zijn ze!) – voor de dieren verloopt deze dag totaal anders dan andere. We doen er daarom alles aan om onze dieren zo stressvrij mogelijk de dag door te loodsen.

Op elke afdeling staat de hele dag een vrijwilliger bij de dieren. Om uw vragen te beantwoorden, jazeker, maar ook om in de gaten te houden hoe het met de dieren gaat. En om af en toe licht corrigerend op te treden als toch iemand zijn vingertjes in het hok wil steken. “Alleen maar om te aaien…”

Asielpoes Myrthe komt u graag begroeten op de Open Asieldag 2018. Klik voor meer informatie over Myrthe.

Uit het zicht

Mechelse herder Femke wordt tijdens de Open Asieldag buiten het zicht van het publiek gehouden. Van haar weten we dat ze vreemde mensen maar zo-zo vindt, dus dat gaan we niet opzoeken. De andere asielhonden wisselen af tussen kennel en bos. De ‘day after’ kunnen we desondanks altijd goed merken dat de honden behoorlijk moe zijn van alle drukte.

Katten kunnen zich vaak wat beter afsluiten van de honderden mensen die langs hun hok schuifelen. Van dekselse kater Moppie weten we al dat hij dat niet kan. We geven hem daarom een rustig plekje in een quarantaineverblijf, waarvan de deur desnoods deels afgeplakt kan worden. Dat geldt ook voor de afdeling waar een boerderijkat zit, die mensen sowieso een achterhaald concept vindt. (Hij moet nog even wachten op zijn verhuizing naar zijn volgende baan.)

Nieuwe onderdelen

De voorbereidingen voor onze Open Asieldag beginnen eigenlijk al op de dag na de editie van het jaar ervoor, wanneer de beste ideeën naar boven borrelen. “We moeten die en die uitnodigen volgend jaar. “Of “we moeten dat en dat gaan verkopen”. Waarbij het wel zaak is om die ideeën meteen op te schrijven en zorgvuldig te archiveren. Het is wel eens gebeurd is dat we bij het opbouwen de aantekeningen van het jaar ervoor terugvonden. Leergeld betaald.

Door elk jaar minstens één nieuw programmaonderdeel te organiseren, proberen we het ook voor de terugkerende bezoeker verrassend te houden. Maar succesnummers als de rommelmarkt, het enveloppenspel en de Stevenshage informatiestand blijven natuurlijk gehandhaafd. Sinds enige jaren is de Silent Auction een vast onderdeel geworden. Kijk hier alvast op welke items u dit jaar kunt bieden. En dit jaar hebben we voor de tweede keer op rij een (ont)spannende kleurwedstrijd voor jong en oud, met weer een speciaal voor Stevenshage getekende kleurplaat van Maarten Wolterink.

De Stevenshage kraam is een vast onderdeel op onze jaarlijke Open Asieldag.

(Vegan) bake sale

Nog drie weken te gaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Kattenverzorgster Eline organiseert – en dit is nieuw – een Bake Sale. Ze heeft vrijwilligers geronseld om zelfgebakken cake, koek of gebak aan te leveren, inclusief een mooi assortiment vegan baksels. De zoete lekkernijen worden in een kraam verkocht om meteen op te eten óf om mee naar huis te nemen.

Syl en Marlies gaan boodschappen doen en komen met een volle asielbus en lege portemonnee terug. Ze hebben maar wat extra koffie en thee ingeslagen. Want zeg nou zelf, je wilt natuurlijk wel iets te drinken bij al dat lekkers… Overigens, de opbrengst van de Bake Sale is natuurlijk voor onze asieldieren en die wordt dit jaar verdubbeld door Stichting DierenLot. Goed excuus om nog een tweede stukje te nemen, het is voor een Goed Doel!

Mooi weer

Hondenfotograaf, goodiebags, dierfysiotherapeut, rommelmarkt, hersenwerk voor honden, tweedehands kleding (echt mooi!), er is weer teveel om op te noemen. Als u allemaal komt op 6 oktober, dan zorg ik voor mooi weer!

Klik hier of op de foto hieronder voor praktische informatie en om te kijken wat er allemaal te doen is op onze Open Asieldag op 6 oktober.

Klik hier om alles te lezen over de Open Asieldag 2018!

Laatste blog & nieuws

Nieuws
24 april 2024

Loopt u met ons mee?

Onze jaarlijkse collecteweek komt er weer aan: van 21 tot en met 25 mei gaan we langs de deuren. Meld u nu aan als collectant en help de dieren in uw regio!

Nieuws
20 april 2024

Paasuitdaging levert ruim 5000 euro op!

Weet u het nog? In maart deden we mee met de Paaschallenge van Stichting Dierenlot, met een Dog Survival Run, de Paas Bake Sale, shoppen in ons tweedehands winkeltje…alles om geld op te halen voor de asieldieren. En dat is gelukt! Wij zijn alle gulle dierenvrienden zeer dankbaar!

Evenement
18 april 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren