Intussen in het asiel: Nieuwjaarsduik 2019

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Het blog is deze week geschreven door Phoebe, viervoeter-vrijwilliger bij Dierentehuis Stevenshage.

Mijn naam is Phoebe (spreek uit: Fiebie). Ik ben een Duitse flatcoated retriever. Of een flatcoated herder. Yanny of Laurel, het is maar net hoe je naar me kijkt. Ik ben lid van Team Rood. Dat is een traditie sinds de Nieuwjaarsduik van vorig jaar.

De mensen van Stevenshage zamelen geld in met de Nieuwjaarsduik voor de harige broeders en zusters van het asiel. Daar vallen helaas ook katten onder. Persoonlijk vind ik dat een beetje jammer, maar ik heb er niet zoveel over te zeggen. Eigenlijk doe ik het vooral omdat ik zwemmen heel leuk vind. De mensen vinden het Een Heel Ding om het water in te gaan in januari. Mij maakt het niet uit. De bal moet immers alle jaargetijden uit het water gered worden.

Team Rood

Samen met kattenverzorgster Marlies vorm ik Team Rood. Marlies heeft namelijk een badjas in dezelfde kleur als de mijne. Wij zijn vet cool samen. Maar helaas was Marlies dit jaar ziek en mocht ze het water niet in. Daarom mocht ik met vrijwilligster Marianne. Die had de badjas van Marlies geleend, dus pasten we toch goed bij elkaar. Bovendien had Marianne lekkere dingen voor me meegenomen. En Marlies stond op de kant met de vlag te zwaaien en aan te moedigen, dus ze was toch in de buurt.

In de krant

Het was druk, er was muziek, mensen hadden mooie pakken aan: pinguïns, een dartboard, maar niemand zag er zo mooi uit als wij in onze rode badjassen. Hondenverzorgster Annika en golden retriever Teun van het asiel waren er ook, samen met nog meer mensen die voor de asieldieren het water in gingen. Marianne heeft het heel goed gedaan: ze rende achter de bal en mij aan het water in en niet gelijk er weer uit zoals sommige mensen. Annika en Marianne hebben zelfs nog met de vlag geposeerd voor de foto. Stoer als je niet zo’n dikke vacht hebt zoals Teun en ik!

We hebben zelfs de krant gehaald! Het Leidsch Dagblad kopte op Nieuwjaarsdag met “Zwartharige Phoebe (dat ben ik) trekt je over de streep”. Ik kan de straat niet meer op zonder zonnebril, iedereen vraagt om een poottekening. De mevrouw van de krant was heel aardig om ons te interviewen. Daarmee krijgen we voor het asiel weer wat extra aandacht.

Recordopbrengst

Want we deden het tenslotte om geld voor de harige broeders en zusters (en katten) op te halen. Zodat iedereen goed verzorgd kan worden en er een nieuw baasje voor ze gezocht kan worden. In totaal is er maar liefst €2525 opgehaald. Een record! Namens de zwerfdieren van Dierentehuis Stevenshage wil ik iedereen bedanken die ons gesteund heeft!

Klik hier of op de foto hieronder voor meer foto’s en filmpjes van de Nieuwjaarsduik 2019.

Nieuwjaarsduik 2019 in beeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Evenement
27 juni 2024

Kom naar de Open Dag van de Duinvallei

Op zaterdag 29 juni kun je tijdens de Open Dag van de Duinvallei in Katwijk een kijkje nemen op deze mooie locatie. Wij zijn aanwezig met een kraampje met hondenspulletjes, er is een hondenspeelplaats, speeltuin, tiny houses en nog veel meer!

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren