Intussen in het asiel: Langzitters

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Wanneer is een asielkat eigenlijk een ‘langzitter’? vraag ik me af. Aanleiding voor deze diepzinnige gedachte is het feit dat in de afgelopen weken niet één, niet twéé, zelfs niet dríe, maar zéven katten in de categorie ‘stamgasten’ het asiel verlaten hebben.

Kater Boncuk is na 345 dagen bij Dierentehuis Stevenshage bij een nieuwe eigenaar geplaatst. Klik op de foto om het hele verhaal van Boncuk te lezen. Foto: Maud Velders

Kater Boncuk

Het begint allemaal met Boncuk (345 dagen). Er komt iemand voor hem die het geen probleem vindt om hem ruim baan te geven totdat mens en kat een werkbare thuissituatie hebben uitgestippeld. In de mail die we kort na plaatsing ontvangen, staat: “Het gaat ontzettend goed met ‘m! In het begin liep hij nog te blazen naar me en hing in m’n benen. Maar vanmiddag was hij superblij toen ik m’n neus liet zien. Wat een leuke en lieve kat!”. Van onze spion ter plaatse (een vrijwilligster die in de buurt woont) horen we dat Boncuk ook voorzichtig zijn buiten aan het verkennen is. Voorzien van een kleurig halsbandje -voor ons een bewijs dat hij zijn nieuwe mens geaccepteerd heeft; probeer maar eens een onwillige kat een bandje om te doen- sluipt hij als een ninja door het struikgewas, zich volledig onbewust van het feit dat een witte kat bijna licht geeft in het donker. Klik hier om het hele verhaal van kater Boncuk te lezen.

Poes Spetter is na 248 dagen bij Dierentehuis Stevenshage bij een nieuwe eigenaar geplaatst. Foto: Maud Velders

Hek van de dam

Korte tijd later zwaaien we Spetter (248 dagen) uit. Zij heeft zich ontwikkeld van een stekelige einzelgänger tot een aaibare deftige dame. Ook met haar gaat het goed in haar nieuwe huis. En dan is het hek van de dam. Achtereenvolgens verlaten Fien (172 dagen), Kiky (177 dagen), Amigo (124 dagen), Donder (104) én Ambrosius (271) het asiel!

Lapjespoes Fien

Fien is een mooie jonge lapjespoes die aan astmatische bronchitis lijdt. Omdat ze geschikt is voor in een appartement, komen er veel kandidaten. We zijn streng en wijzen een aantal mensen af, er is een strenge ballotage vanwege haar medische geschiedenis. Daags na plaatsing krijgen we al bericht: “Fien is erg knuffelig en blij en heeft al een aantal favoriete slaapplaatsen uitgezocht!”.

Lapjespoes Fien is na 172 dagen bij Dierentehuis Stevenshage bij een nieuwe eigenaar geplaatst. Foto: Maud Velders

Oude dame Kiky

Dan Kiky. Hoewel haar 16 jaren haar totaal niet zijn aan te zien, is die leeftijd toch voor veel mensen een drempel. Haar nieuwe baasjes kijken daar doorheen en dopen haar om tot Winnie de Poes. Voorts melden ze ons dat Kiky/Winnie houdt van onder de douche gaan, goed is opgevoed, elke nacht alle bedden in huis aan een test onderwerpt, met haar 16 jaar gewoon nog deuren kan openspringen en graag vroeg opstaat. Zodat “iedereen hier tegenwoordig productieve ochtenden heeft”. Tot je dienst…

De 16-jarige poes Kiky is na 177 dagen bij Dierentehuis Stevenshage bij een nieuwe eigenaar geplaatst.

Stoere Amigo

“De Veluwe heeft z’n wolf. Stevenshage heeft Amigo.” schreef Marlies over hem op internet. En inderdaad heeft Amigo het uiterlijk van een klein formaat tijger. Zo stoer als hij eruit ziet, zo zachtaardig is hij met mensen. Zijn onzekerheid t.o.v. andere katten uitte zich bij een aantal plaatsingen in sproeien (in huis). De oplossing was daarom om Amigo te plaatsen als bedrijfskat bij een kwekerij waar zijn functieomschrijving luidt: “verdelgen van ongedierte, bewaken van het bedrijfspand en hoofd bloeddrukverlaging” en waar géén andere katten zijn. Deze directiebaan is Amigo op het lijf geschreven. Dat hij nu ‘Bert’ heet, vindt hij prima, zolang de zakenlunches maar blijven komen.

Kater Amigo is na 124 dagen bij Dierentehuis Stevenshage bij een nieuwe eigenaar geplaatst.

Donder

Een supergezellige middelbare heer in een net pak, zo kunnen we Donder omschrijven. Het verbaast ons nog steeds dat hij er 104 dagen over deed om een nieuw huis te vinden. Zijn nieuwe familie is er stiekem blij mee want ze hebben in hem de perfecte huisgenoot gevonden. Donder steelt nu kerstomaatjes (om zich vervolgens af te vragen wat mensen daar in hemelsnaam aan vinden) en de show. Kortom, eind goed, al goed.

Kater Donder is na 104 dagen bij Dierentehuis Stevenshage bij een nieuwe eigenaar geplaatst.

Lieveling Ambrosius

Tenslotte ons aller lieveling, Ambrosius. Terwijl hij zijn collega-langzitters één-voor-één uitzwaaide, bleven we hem verzekeren dat er echt, écht voor elk Ambrosius-vormig potje een deksel te vinden is. Na 271 dagen kwam een ridder op het witte paard (of eigenlijk gewoon op de fiets) Ambrosius ophalen. Naast een dik medisch dossier heeft zijn nieuwe baasje ook Ambrosius’ eigen mantra “je bent lief, je bent wijs, je bent belangrijk” als huiswerk meegekregen. De gewenning begon stroef, (A. heeft er inmiddels al weer een doktersbezoek op zitten) maar de nieuwe eigenaar heeft ons laten weten dat het de laatste dagen steeds beter gaat. We hopen vurig dat het net als destijds in het asiel met koolvis, aandacht en geduld weer helemaal goed gaat komen. Klik hier om het hele verhaal van Ambrosius te lezen.

Kater Ambrosius is na 271 dagen bij Dierentehuis Stevenshage bij een nieuwe eigenaar geplaatst. Klik op de afbeelding om het hele verhaal van Ambrosius te lezen.

Geweldige mensen

Al met al moet ik het antwoord op de vraag “wat maakt een kat tot een langzitter?” schuldig blijven. In plaats daarvan kan ik melden hoe blij we zijn met al die geweldige mensen die van ganser harte kiezen voor zo’n langzitter. En hoeveel voldoening het geeft om uiteindelijk álle katten op een geschikt plekje te zien landen!

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 mei 2024

De collecteweek gaat van start!

Van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 mei kunt u onze vrijwilligers aan uw deur verwachten met de bekende oranje collectebus. Met elkaar hopen we een mooi bedrag op te halen voor de medische kosten van de asieldieren. Geen collectant gezien? Doneer dan online!

Nieuws
16 mei 2024

Kunstveiling brengt ruim 300 euro op voor de asieldieren!

Begin mei waren we uitgenodigd bij de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. Er werd enthousiast geboden op de unieke werken van verschillende (internationale) kunstenaars. Bekijk hier de foto’s én maak kennis met ex-asielkonijn Bobo, die één van de werken maakte.

Blog
4 mei 2024

Babs

Wanneer Babs in het asiel terechtkomt, blijkt er van alles mis met haar ogen. We vragen ons af of ze überhaupt nog wel iets ziet. Ze gaat linea recta naar onze ziekenboeg en ontpopt zich daar tot een ontzettend lieve poes. Helaas blijkt een operatie onvermijdelijk, maar Babs geeft niet op. Lees hier het verhaal van Babs.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren