Intussen in het asiel: Kitten update

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Twee weken geleden schreven we over drie echt Leidsche kittens waarmee zoveel mis was, dat we er in het kader van #dtv (durf te vragen) meteen een sponsoractie voor hun medische kosten aan vast knoopten. En gewoon stil werden van de overweldigende respons van zoveel lieve dierenvrienden die deze drie een handje hielpen.

Intussen in het asiel: Echte Leidsche kittens

Oogjes behandelen

De medische behandeling van de drie ging intussen door, in de stijl van twee stappen vooruit, drie achteruit. Het oogje van Batava genas, maar niet vlot. Het ene oogje van Lugduno verbeterde terwijl het andere verslechterde, de symptomen van niesziekte bij alle drie werden erger in plaats van beter en vooral Academia werd steeds benauwder. Nee, het ging niet vlotjes.

Een kwestie van stug volhouden, denk je dan. Bij Batava en Lugduno werkte dat. Zij gingen groeien, beter eten, meer spelen, werden veel aanhankelijker en konden hun snottebellen makkelijker kwijt (goede reden om ook echt je schort te dragen als ze op schoot zitten) waardoor ze weer beter adem konden halen.

Zware dobber

Bij Academia (het lapje) zagen we die vooruitgang helaas niet. Van een beetje verstopt klinkend werd ze kortademig en van kortademig werd ze benauwd. Ze viel af. Dwangvoeren zorgde voor heel veel stress en nog meer benauwdheid. Geen enkele medicatie sloeg aan. Toen we haar op een ochtend happend naar adem aantroffen, besloten we dat dit niet langer kon. De dierenarts was dat met ons eens en heeft haar zachtjes laten inslapen. Een zware dobber.

Niets is natuurlijk zeker in het leven maar overgebleven witte broer en zus lijken nu het ergste achter de rug te hebben. De kans is aanwezig dat ze chronisch niesziekte blijven houden. Dat houdt dat het virus ‘slapend’ in het lichaam aanwezig is en in tijden van stress of verminderde weerstand plots weer toe kan slaan. Desondanks kunnen ze gewoon een lang en gelukkig leven tegemoet zien (al is het dan met één oog).

Kittens Riet en Teunis

“Kijk” zegt Marlies “dit zijn ze nu”. Ze laat me een foto zien van twee allerdoddigste kittens die ik niet herken. “Hoezo nu, wie zijn dit dan?” vraag ik onnozel. “Je hebt ze zelf nog deze namen gegeven: Riet en Teunis!” is het antwoord. Een aantal weken geleden figureerde dit duo al in het blog Ruim 130 dieren. Zonder moeder, gevonden in een stal, belaagd door vliegen, met kogelronde wormenbuikjes, door de politie naar het asiel gebracht en dezelfde dag nog doorgesluisd naar een pleeggezin. Waar ze speelden, aten, sliepen en groeiden. Eigenlijk spreken de ‘voor’ en ‘na’ foto’s voor zich. Foto’s waar je zelfs als doorgewinterde asielmedewerker nog van smelt.

Kittens Riet en Teunis bij aankomst in het asiel en enkele weken later bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Veel fans

Afgelopen woensdag gingen we opzoek naar een nieuw thuis voor deze twee. Dat ze samen herplaatst worden, zal u niet verbazen. Dat ze al heel snel heel veel fans hadden, vast ook niet. Met dank aan het pleeggezin, feliciteren we de bofkont die binnenkort Riet en Teunis mag verwelkomen van harte!

Voor- en tegenspoed zijn keerzijden van dezelfde medaille. Echte blijdschap ervaar je als je weet hoe het is om verdriet te voelen. En als je tegenslagen hebt gekend, ga je de successen pas echt op prijs stellen.

Klik hier voor een actueel overzicht van plaatsbare kittens.

Laatste blog & nieuws

Nieuws
20 april 2024

Paasuitdaging levert ruim 5000 euro op!

Weet u het nog? In maart deden we mee met de Paaschallenge van Stichting Dierenlot, met een Dog Survival Run, de Paas Bake Sale, shoppen in ons tweedehands winkeltje…alles om geld op te halen voor de asieldieren. En dat is gelukt! Wij zijn alle gulle dierenvrienden zeer dankbaar!

Evenement
18 april 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

Blog
6 april 2024

Dag omaatje…

“We hebben een mooie nalatenschap binnengekregen” meldt Nicolette verrast. Het blijkt van mevrouw M., een zeer dierbare klant die verschillende asielhondjes een liefdevol thuis heeft gegeven. Lees in dit blog het bijzondere verhaal van mevrouw M. en haar geliefde Max, Billy en Tommie.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren