Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een ongeluk komt zelden alleen. Een ongeluk komt te paard en gaat te voet. Jeetje, hou maar op met die Oudhollandse gezegden zeg. Het punt met dit soort wijsheden is natuurlijk wel dat ze met een reden zijn ontstaan…
Brooklyn
Een jonge kater kwam op 6 oktober in dat ene kleine hoekje terecht nadat hij geprobeerd had een drukke weg over te steken. Brooklyn noemden we hem, u weet wel, naar die plek in New York met heel veel druk verkeer in de straten. Had hij pech? Of juist een geluk bij een ongeluk? (nou kappen met die tegeltjeswijsheden hoor). Het ongeval dat hem klaarblijkelijk is overkomen zou namelijk ook zomaar het einde van zijn leven kunnen hebben betekend.
Gebroken achterpoot
Feit is dat de linker achterpoot van Brooklyn een akelige breuk vertoonde. De breuk zat vlak naast en door een nog niet volledig gesloten groeischijf. Om dit te repareren zou een specialist nodig zijn en dan nog zou lang niet zeker zijn dat hij er een bruikbare achterpoot aan over zou houden. Daarom besloten we samen met de dierenarts tot amputatie. Brooklyn genas voorspoedig en blijkt een aanhankelijke en vrolijke jongen te zijn, die al min of meer verzekerd is van een nieuw thuis nog voor hij volledig is ingeënt, gecastreerd en plaatsbaar verklaard.
The Bronx
Deze week, twee weken later inmiddels, krijgen we een telefoontje van de Dierenambulance. Ze hebben een kater opgehaald waarvan, en ik citeer, “de voet nog met drie peesdraadjes aan de poot vastzit”. Ook deze kat mag meteen door naar De Keerhoeve, waar dierenarts Colette precies hetzelfde constateert, zij het met de toevoeging “enkele maden zichtbaar”. Ook bij hem kun je je afvragen of hij wellicht geluk bij een ongeluk heeft gehad. ‘The Bronx’ wordt zijn naam (dat hoeven we niet uit te leggen toch). Ook hij blijkt na de amputatie een knuffelbeer in een stoere-kater-verpakking te zijn.
Verder in de kreukels
Tijdens het uitgebreide onderzoek voorafgaand aan de operatie, bleek dat The Bronx ook nog een afgebroken hoektand heeft en zogenaamd cryptorch is. Dat laatste houdt in dat zijn teelbal niet goed ingedaald is in de balzak. Hiervoor is een castratie nodig die anders uitgevoerd wordt dan normaal, waarbij de binnenbal wordt verwijderd uit de buik. Dit alles betekent dat The Bronx nog twee keer onder het mes zal moeten: een keer voor het verwijderen van de hoektand en een keer voor zijn castratie. Uiteindelijk, al zal zijn herstel meer tijd vergen, voorzien we voor hem net zo’n rooskleurige toekomst als voor Brooklyn.
Operatiekosten
We verzorgen en vertroetelen deze jongens met veel plezier, want voor dat privilege zou je bijna geld toe geven. Hun behandeling daarentegen kost wel serieus geld. De kosten voor Brooklyn bedragen intussen ruim boven de 800 euro. Voor The Bronx staat de teller op 530 euro, terwijl zijn gebitsbehandeling en de castratie er nog aan komen. Mocht u iets kunnen bijdragen? Heel graag! Klik dan hier
Laatste blog & nieuws
Bestel nu de gloednieuwe Stevenshage kerstkaarten, wenskaarten èn verjaardagskalender!
Daar zijn ze! De gloednieuwe sets Stevenshage kerstkaarten, wenskaarten èn een kleurrijke verjaardagskalender. Allen voorzien van prachtige foto’s van onze eigen asieldieren. De opbrengst is voor de asieldieren, en wordt momenteel ook nog eens verdubbeld. Bestel nu uw exemplaren vooruit via onze webshop!
Ontmoet ons tijdens Het Weekend van Voorschoten!
Kom naar de Open Asieldag op zaterdag 5 oktober
Zet zaterdag 5 oktober in je agenda, want dan openen wij de deuren voor onze jaarlijkse Open Asieldag! Maak kennis met de dieren, eet (vegan) gebakjes, laat een foto maken van je hond, kom kijken naar een speurhonden demo, koop onze gloednieuwe verjaardagskalender, kerstkaarten en nog veel meer. De hele opbrengst van de Open Asieldag is voor de asieldieren. Klik snel door naar het volledige programma!