Intussen in het asiel: Geen collecte?! Maar wat dan wel?

Intussen in het asiel: Geen collecte?! Maar wat dan wel?

Het is begin april. Nederland zit vól in de corona lockdown. De week waarin onze collectanten op pad zouden moeten gaan is pas eind juni, begin juli en lijkt nog mijlenver weg. Toch kijken we elkaar aan en beginnen een beetje onrustig te worden.

Vroeg beslissen

Een collecte voorbereiden vraagt tijd. Het punt waarop we moeten beslissen “ja” of “nee” is daarom al in april. De – in onze ogen enig mogelijke – beslissing wordt genomen: dit jaar géén collecte. Enig mogelijke, want op dat moment is nog volstrekt niet duidelijk hoe de besmettingsgolf zich gaat ontwikkelen. En zelfs al zou het meest positieve scenario (zoals we dat nu meemaken) zich voordoen, vinden we dat we toch niet van onze collectanten en coördinatoren mogen vragen om zichzelf aan enig besmettingsrisico bloot te stellen.

Doe online mee!

Met dit besluit valt er ook meteen een gat in onze begroting van rond de 25.000 euro. Team Stevenshage zou team Stevenshage niet zijn als we daar niet met onze volle creatieve gaven in waren gesprongen. De vrijgekomen tijd (want geen collecte voorbereiden) werd goed besteed. Het resultaat hiervan krijgt u de komende week in hapklare brokken voorgeschoteld via Facebook en onze website. Dagelijks in de ochtend de uitdaging, in de avond de uitslag. Je kunt de hele dag meedoen, je familie, vrienden en kennissen uitdagen via social media en zo – met een zeker competitie element – geld inzamelen voor de asieldieren!

Nieuwsgierig geworden? Mooi zo! Op maandag kunnen jullie aan de bak…

De uitdagingen zijn inmiddels gestart! Klik hier om mee te doen!

Reageren is niet mogelijk.