Intussen in het asiel: De Helden van Stevenshage

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Het is kerstvakantie. Omdat we met Kerstmis allemaal 1 dag werken en 1 dag vrij hebben, is ons hele schema een beetje door de war. Zo kan het gebeuren dat ik maandag naast hondenverzorgster Annika aan de balie zit. Normaal werkt Annika niet op maandag, nu wel. We kijken samen naar de Stevenshage pagina van Geef.nl. Daar staan de acties op van enkele van de helden die voor ons dit jaar, ehm nee, volgend jaar, de Nieuwjaarsduik gaan doen en zich laten sponsoren.

Annika doet de Nieuwjaarsduik

Onze kattenverzorgster Marlies doet dit jaar – tot haar grote spijt – niet mee. Ze heeft al sinds augustus last van een hardnekkige luchtweginfectie. Zij moet van Syl en mij en van haar echte moeder dit jaar dik ingepakt vanaf de kant toekijken.

Er zijn even geen klanten en dan zie ik Annika naast me druk in de weer met haar telefoon. “Wie ga je sponsoren?” zeg ik voor de grap. “Ik ga duiken” zegt ze zachtjes. Even ben ik stil, dan zeg ik “Wat?” “Huh” “Echt?” (ja, ik kan soms zeer gevat uit de hoek komen). Over mijn daaropvolgende reactie ben ik dan wel weer tevreden want die luidt: “Dan ga ik als eerste doneren!” en dat lukt.

“Stoer hoor!” zeggen we tegen Annika. Waarop ze antwoordt “Je moet alles een keer geprobeerd hebben in je leven”, wat we een prima uitgangspunt vinden. Kort nadat Annika haar deelname wereldkundig heeft gemaakt, sluit vriendin Jacqueline zich spontaan bij haar aan. Klik hier of op de afbeelding hieronder om deze dames te sponsoren!

Sponsor Annika en Teun voor de Nieuwjaarsduik 2019!

Vrijwillig duikmaatje Teun

En zo komt alles toch weer goed: Marlies heeft een waardige vervangster gevonden in Annika. Collega Teun (hond van Syl) biedt zich aan als vrijwillig duikmaatje, zodat zijn vriend Aybo (hond van Annika) niet met zijn seniorbotten het koude water in hoeft. Teun leeft immers zomer en winter voor waterpret en gaat het liefst ijszwemmen.

Naast Annika en Teun hebben zich nog een stuk of tien stoere dierenvrienden gemeld die gaan duiken. Ook zij laten zich stuk voor stuk voor de asieldieren sponsoren. De mannen zijn daarbij overigens flink in de minderheid. Wie zich hierdoor uitgedaagd voelt, is natuurlijk van harte welkom om zich bij de Helden van Stevenshage aan te sluiten (klik hier voor meer informatie en aanmelden)!

Spandoeken en spreekkoren

Graag zien we iedereen op 1 januari om 13.00 uur bij het Valkenburgs Meer om de duikers (met twee c.q. vier voeten) aan te moedigen en na afloop te voorzien van warme badjassen en dito chocolademelk. Spandoeken en spreekkoren welkom! En wie dat op 1 januari te koud vindt, kan het spektakel vanaf 13.00 uur live volgen op Facebook!

Aan alle duikers: jullie zijn helden!
Aan alle sponsors: jullie zijn kanjers!

En met z’n allen zorgen we ervoor dat de dieren van Stevenshage ook in 2019 weer van alle benodigde vaccinaties worden voorzien, want daar gaan we de opbrengst van de aankomende Nieuwjaarsduik voor gebruiken!

Hoe kunt u doneren?

U kunt de deelnemers aan de Nieuwjaarsduik op twee manieren sponsoren:

1. Sponsor alle duikers tegelijk via onze eigen website: klik hier om te sponsoren.
2. Sponsor een specifieke duiker via donatieplatform Geef.nl: klik hier om iemand uit te kiezen en te doneren.

Klik op de foto om de Helden van Stevenshage te steunen met een donatie voor de asieldieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

Blog
8 juni 2024

Kittens in het asiel

Kittens zijn doorgaans razend populair, zeker wanneer het de eerste van het jaar zijn. Begin mei was het bij ons zo ver: het eerste nestje vrolijke, gezonde pluizebolletjes is klaar voor een nieuw thuis. Binnen de kortste keren stromen er tientallen inschrijvingen binnen voor slechts vijf kittens. Lees in het blog hoe we dàt nou aanpakken…

Nieuws
29 mei 2024

Leidsch Dagblad interviewt vrijwilliger Stef

“Ik vind het nooit eng bij de honden. Als ik rustig ben, zijn zij dat ook.” aldus vrijwilliger Stef in een interview met het Leidsch Dagblad. Onze asielhonden hebben deze editie uiteraard verslonden, want ze zijn dol op Stef!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren