Intussen in het asiel: De Duik

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Of ik een blog wil schrijven over het eerste officiële Stevenshage moment in 2020. Tuurlijk!

Het monster van Loch Valkenburg

Zoekend naar inspiratie dagdroom ik weg. Zie de onpeilbare, donkere en ijskoude diepten van Loch Valkenburg waar zich een monster schuilhoudt (wat? kan toch?) en koene Stevenshage helden die  zich daardoor geen moment laten weerhouden. Erachter komen dat het om een zwerfmonster gaat, zwartharige Phoebe die wordt ingezet als monster-hulp-hond en het hele Stevenshage team dat het vaandel hooghoudt met monster-reddend-zwemmen en waarna ze hem? haar? (hoe zie je dat eigenlijk bij een monster) en passant ook nog herplaatsen. Ten overstaan van een uitzinnige menigte komen ze door metershoge woest kolkende golven terug aan land. Dan ben ik weer terug in het asiel en bedenk me dat ik eens wat minder moet Netflixen. Laat ik hier gewoon maar de dappere deelnemers voorstellen.

Marlies, Annika en Colette zijn klaar voor de Nieuwjaarsduik voor Dierentehuis Stevenshage in Leiden!

Phoebe

Van de sponsormagneet flatcoated retriever/Duitse herder kruising Phoebe kan ik met trots zeggen dat ik haar al jaren tot mijn vrienden mag rekenen en haar zelfs “Pieps” mag noemen. Toen baasje/zwemcoach Corinne herplaatser Phoebe ging ophalen, sprak de toenmalige eigenaar in onvervalst Drentse tongval de historische woorden “neu, zwemm’n doetzeniet”. Waarop Phoebe het water van de Drentse Aa indook en sindsdien nauwelijks meer op het droge te vinden is.

Vorig jaar deed Phoebe ook mee met de Nieuwjaarsduik voor Dierentehuis Stevenshage, samen met vrijwilliger Marianne terwijl kattenverzorgster Marlies de vlag zwaait.

Marlies

Iedereen kent onze kattenverzorgster Marlies en zij kent -bijna- iedereen. Ooit was ze de aanjager van de Stevenshage Nieuwjaarsduik Traditie. Des te stoerder als je weet dat Marlies het eigenlijk altijd koud heeft en het liefst in Griekenland zou overwinteren. Haar liefde voor de asielkatten maakt dat ze het al jaren bij Stevenshage volhoudt en haar zucht naar uitdaging maakt dat ze ook De Duik al jaren volhoudt.

Annika

Toen hondenverzorgster Annika vorig jaar voor het eerst aan De Duik meedeed zei ze “je moet alles een keer gedaan hebben in je leven”. En zo is dit keer de eerste keer voor de tweede keer. In tegenstelling tot Marlies heeft Annika het eigenlijk nooit koud. Vorig jaar classificeerde ze het water als “fris” om vervolgens een rondje extra te borstcrawlen. Ook dit jaar was ze dit weer vast van plan en haar sponsorscore verliep voorspoedig. Een terugkerende keelontsteking echter gooit roet in het eten en Annika zal dit jaar -zachtjes- meejuichen aan de oever van het meer.

Klik hier om de Helden van Stevenshage te sponsoren bij de Nieuwjaarsduik!

Colette

Dierenarts Colette van onze ‘eigen’ praktijk De Keerhoeve is nog zo’n stoere vrouw. Sporten is voor haar net zo belangrijk als ademen en eten. Nou is sporten in een warme fitnesszaal toch heel andere koek dan De Duik, maar daar laat Colette zich niet door weerhouden. Ook niet door het monster van Loch Valkenburg, bij wie ze desnoods en passant een gebitscheck doet.

De Helden van Stevenshage

Naast deze kanjers zijn er nog meer mensen die voor ons De Duik nemen. Eva, die niet van kou houdt maar des te meer van katten. Guido, die urenlang de asielkatten kan vermaken en heel lekkere cakes bakt. Liz, die al vier keer asielkatten met een “moeilijk plaatsbaar” label adopteerde en vier keer wonderen verrichtte. En Coby, die samen met Frans, Merel en Tessa de kou gaat trotseren omdat ze “van alle dieren houdt”. Klik hier om de acties van Eva, Liz en Guido te steunen!

Schuldgevoel afkopen

Ik kan werkelijk niet in woorden uitdrukken hoe geweldig ik vind wat al deze mensen voor onze asieldieren bereid zijn te doen. De opbrengst van de Nieuwjaarsduik willen we dit jaar gebruiken voor een broodnodige nieuwe onderzoekslamp in onze dierenartskamer. Als je -net als ik- meeduiken niet ziet zitten, kun je je schuldgevoel afkopen door -net als vele anderen waaronder ikzelf- een donatie te doen. Wij en de asieldieren zijn er echt ontzettend blij mee!

Dus: 1 januari om 13:00 uur, Valkenburgse Meer, De Duik (monster niet gegarandeerd)

Steun de Helden van Stevenshage tijdens de Nieuwjaarsduik 2020!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

Blog
8 juni 2024

Kittens in het asiel

Kittens zijn doorgaans razend populair, zeker wanneer het de eerste van het jaar zijn. Begin mei was het bij ons zo ver: het eerste nestje vrolijke, gezonde pluizebolletjes is klaar voor een nieuw thuis. Binnen de kortste keren stromen er tientallen inschrijvingen binnen voor slechts vijf kittens. Lees in het blog hoe we dàt nou aanpakken…

Nieuws
29 mei 2024

Leidsch Dagblad interviewt vrijwilliger Stef

“Ik vind het nooit eng bij de honden. Als ik rustig ben, zijn zij dat ook.” aldus vrijwilliger Stef in een interview met het Leidsch Dagblad. Onze asielhonden hebben deze editie uiteraard verslonden, want ze zijn dol op Stef!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren