Gedumpte konijnen in Leiden Bio Science Park

Categories
Nieuws

,,Mensen nemen voor hun kinderen konijnen in huis, maar die blijken dan toch meer zorg, aandacht en onderhoud nodig te hebben dan gedacht. En als de kinderen er dan niet meer naar omkijken, worden ze uiteindelijk in parken zoals het Bio Science Park uitgezet’’ aldus onze asielbeheerder Nicolette Bloemendaal in het Leidsch Dagblad. Deze tamme konijnen overleven dit vaak niet. Klik hier om het hele artikel te lezen.

Kunt of wilt u om wat voor reden dan ook niet meer voor uw konijn zorgen? Lees dan hier hoe u afstand van uw dier kunt doen, zodat we een geschikte nieuwe eigenaar kunnen vinden. Dump uw konijn of knaagdier in elk geval nooit in een park. Zo krijgt uw dier een nieuwe kans in plaats van een pijnlijke dood. Overweegt u konijnen als huisdieren? Lees dan hier belangrijke informatie over adoptie van een konijn.

Gedumpte konijnen in Leiden Bio Science Park

Laatste blog & nieuws

Nieuws
16 mei 2024

Kunstveiling brengt ruim 300 euro op voor de asieldieren!

Begin mei waren we uitgenodigd bij de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. Er werd enthousiast geboden op de unieke werken van verschillende (internationale) kunstenaars. Bekijk hier de foto’s én maak kennis met ex-asielkonijn Bobo, die één van de werken maakte.

Blog
4 mei 2024

Babs

Wanneer Babs in het asiel terechtkomt, blijkt er van alles mis met haar ogen. We vragen ons af of ze überhaupt nog wel iets ziet. Ze gaat linea recta naar onze ziekenboeg en ontpopt zich daar tot een ontzettend lieve poes. Helaas blijkt een operatie onvermijdelijk, maar Babs geeft niet op. Lees hier het verhaal van Babs.

Nieuws
3 mei 2024

Loopt u met ons mee?

Onze jaarlijkse collecteweek komt er weer aan: van 21 tot en met 25 mei gaan we langs de deuren. Meld u nu aan als collectant en help de dieren in uw regio!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren