Intussen in het asiel: Zomervakantie in het kattenpension

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Elk zomer  is het weer een gezellige drukte  in ons kattenpension. Op dit moment logeren er 60 katten bij ons, naast de 62 katten we in het asiel opvangen.

Een pensionkat geniet van het verblijf bij Dierentehuis Stevenshage.

Kleuterjuf bij puberkatten

Als ik ‘s morgens binnenkom, word ik luidkeels begroet door een stel pubers die voor de deur staan te dringen. Als een soort kleuterjuf roep ik ze tot de orde en rennen ze voor mijn voeten uit. Actie!

In één vloeiende beweging gaat mijn arm naar de waterkraan. De eerste kandidaat zit al te wachten op  het aanrecht. Er gaat immers niks boven vers stromend water uit de kraan.

De aroma’s van poep en plas bereiken mijn neus en snel maak ik een emmer met Bio-tex. Dat ruikt al een stuk prettiger. Ik ruim een vakkundig geproduceerde haarbal op en roep nog: “Ik kan dit wel alleen schat, loop er nou niet doorheen”. Zucht.

Politieagent

Ik kijk even in de hokken naar de katten die de dag ervoor binnen zijn gekomen  of ze al los kunnen in de groep. Dan wordt de status kleuterjuf vervangen door die van politieagentje.

“Mimi, niet Wiskey pesten”, “Mies, laat Dolores er ‘ns langs”, “Dolores, loop dan ook door”. “Java , George mag ook op het aanrecht”.

Ik moet er stiekem om lachen. Uiteindelijk hoef ik alleen nog maar hun naam te roepen en met lichte tegenzin doen ze netjes wat er van hen verlangd wordt. De zin die ik meerdere keren per ochtend roep  is “Doe nou lief naar elkaar”…

Verstoppertje spelen in een lege zak kattenbakvulling is een favoriet spel bij veel pensionkatten.

Speelplezier

Als de schoonmaak begint, is dat een startschot voor het speeluurtje. Er is niks leukers  om je in een lege (of soms ook volle) zak kattenbakvulling te verstoppen en dan een aanval te doen op de bezem of op een speelgoedje dat voorbij komt. Of heel hard van binnen naar buiten te rennen en weer  terug. Het nut ervan ontgaat mij een beetje maar het is kennelijk een geweldig spel. Ook zie je langzaam vriendschappen ontstaan tussen de pensiongasten. Met z’n tweeën rennen is tenslotte veel leuker.

Alle katten die in een hok moeten blijven zitten, komen als eerste aan de beurt voor schoonmaak en eten. Dan volgt de rest van de ruimte. Kattenbakken, krabpalen, etensbakken, waterbakken, kleedjes, ligplanken, vloer, buitenren, alles moet schoon.

Als ik de bakken met brokjes van de vloer haal om ze opnieuw te vullen, krijg ik protest van een aantal katten. Alsof ze willen zeggen “Zeg, schiet ‘ns op met mijn ontbijt”.

Veel pensionkatten zijn goed op hun gemakt in de omgeving van Dierentehuis Stevenshage

Knuffeltijd

Als de schoonmaak gedaan is, is er ook tijd om even met de gasten te knuffelen. De meeste zijn dan ook wel uitgespeeld en de rust keert terug. Eén voor één loop ik ze langs voor een knuffel en een  zoen. De vaste gasten weten dit inmiddels van mij en laten het gewillig toe. Een aantal steekt zelfs al vrijwillig de neus in de lucht.  Ze zullen vast denken “O, daar heb je haar weer”. Er wordt ook nog wat slaap uit ogen geveegd en een kambeurt gegeven aan de katten die dat nodig hebben.

Om tien uur zit iedereen er weer fris en fruitig bij. Gauw trek ik de deur achter mij dicht en hoop dat ze het even netjes houden. Maar met een groepje van 20 katten per hal weet je natuurlijk dat het nooit lang zal duren.

Klik hier voor informatie over ons kattenpension. Ook honden en andere dieren kunnen het hele jaar door bij ons logeren. Klik hier voor meer informatie.

Laatste blog & nieuws

Nieuws
20 april 2024

Paasuitdaging levert ruim 5000 euro op!

Weet u het nog? In maart deden we mee met de Paaschallenge van Stichting Dierenlot, met een Dog Survival Run, de Paas Bake Sale, shoppen in ons tweedehands winkeltje…alles om geld op te halen voor de asieldieren. En dat is gelukt! Wij zijn alle gulle dierenvrienden zeer dankbaar!

Evenement
18 april 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

Blog
6 april 2024

Dag omaatje…

“We hebben een mooie nalatenschap binnengekregen” meldt Nicolette verrast. Het blijkt van mevrouw M., een zeer dierbare klant die verschillende asielhondjes een liefdevol thuis heeft gegeven. Lees in dit blog het bijzondere verhaal van mevrouw M. en haar geliefde Max, Billy en Tommie.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren