Intussen in het asiel: Simba V.

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Maandagmiddag half vijf. Ik zit in een ingewikkeld gesprek met een wat onwillige gesprekspartner. Telefoon. Conny. “Er is een probleem. Pension twee.” Sorry, gesprekspartner, ik moet weg.

Pension twee. Conny wijst op Simba V. Ik zie niets bijzonders behalve een cyperse kat in een hokje. Die weliswaar zwaar geïrriteerd is dat we allebei naar haar staan te staren. En die irritatie niet onder stoelen of banken steekt. Maar dat kan het probleem niet zijn. Simba V. komt al jaren bij ons in het pension. En al jaren is ze gedurende haar hele logeerpartij totaal onbenaderbaar.

Thuis is Simba V. de liefste kat van de wereld. Dol op haar mensen en super aanhankelijk. Bij ons dus niet.

“Kijk” wijst Conny, “haar pootje zit door haar halsbandje”. Een beeldig halsbandje, dat wel, met een schattig geel en oranje bloempje erop. Ik buig me iets verder naar de tralies van het hokje toe om te kijken wat er aan de hand is en voel hete adem en een spettertje spuug als Simba V. me duidelijk maakt dat ik Te Dicht Bij ben.

Conny en ik overleggen. Het bandje laten zitten is geen optie. We zien regelmatig zwerfkatten bij wie zo’n verschoven bandje de meest nare wonden heeft veroorzaakt. Simba V. met een dekentje pakken? Aandrukkorfje? Hoe hou je haar zodanig vast dat je zonder schade aan mens of dier het bandje kunt losmaken? We wikken en wegen, nauwlettend gadegeslagen door Simba V. die aanvoelt dat het over haar gaat en nu al besloten heeft dat ze bezwaar heeft tegen onze oplossing. Welke dan ook. Volgens mij heeft ze een triomfantelijke blik in haar ogen.

Het aandrukkorfje is de beste keuze, maar zowel Conny als ik hebben daar weinig (in mijn geval: geen) ervaring mee. Collega Marlies wel, maar die heeft vrij. Toch trek ik de stoute schoenen aan (omwille van het welzijn van Simba V. en alle andere katten in pension 2) en bel Marlies. Zij aarzelt geen moment, springt op de fiets en komt naar het asiel.

Intussen ga ik de katten in het naastliggende pension voeren. Ik zie Marlies met het korfje en een handdoekje langslopen. Drie bakjes blikvoer later zie ik haar en Conny samen de andere kant op lopen. Als klaar ben met voeren, kom ik Marlies weer tegen in de pensiongang.

”En?”

“Simba V. zit weer in haar hokje. Minus bandje. Ze liep zonder morren (wel grommend) het korfje in. Toen wilden we toch even proberen om het bandje door te knippen. Maar we konden er niet zo goed bij. Dus vroegen we haar of ze zich even wilde omdraaien. En dat deed ze. En toen konden we zó het elastiekje van het halsbandje doorknippen. Klaar.”

De volgende dag overhandigt Conny aan Marlies een medaille voor betoonde heldenmoed en collegialiteit samen met een zak drop. Eerlijk verdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

Blog
8 juni 2024

Kittens in het asiel

Kittens zijn doorgaans razend populair, zeker wanneer het de eerste van het jaar zijn. Begin mei was het bij ons zo ver: het eerste nestje vrolijke, gezonde pluizebolletjes is klaar voor een nieuw thuis. Binnen de kortste keren stromen er tientallen inschrijvingen binnen voor slechts vijf kittens. Lees in het blog hoe we dàt nou aanpakken…

Nieuws
29 mei 2024

Leidsch Dagblad interviewt vrijwilliger Stef

“Ik vind het nooit eng bij de honden. Als ik rustig ben, zijn zij dat ook.” aldus vrijwilliger Stef in een interview met het Leidsch Dagblad. Onze asielhonden hebben deze editie uiteraard verslonden, want ze zijn dol op Stef!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren