Intussen in het asiel: Open Asieldag…ehh wéék!

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Onze jaarlijkse Open Asieldag was gepland voor 10 oktober. Vaste prik op de eerste zaterdag in oktober (tenzij die zaterdag zoals dit jaar op 3 oktober valt, omdat dan immers Leidens Ontzet wordt gevierd en we niet willen concurreren met de kermis, vandaar dit jaar de 10e). Helaas moeten we vroeg in het jaar al besluiten “Geen Open Asieldag Dit Jaar” want normaal gesproken beginnen we in juni zoetjesaan met voorbereiden voor onze o zo leuke, en tegelijk ook o zo veeleisende en inspannende Open Asieldag.

Hele week feest

De gevoelens houden het midden tussen “jammer zeg” en “poeh, dat scheelt een hoop werk” om tenslotte te eindigen op “hoe kunnen we er dan toch nog iets leuks van maken?”.

“Dan doen we toch een hele wéék van online evenementen!” roept één van ons spontaan. Bijval alom. “We hebben toch genoeg tijd, als we geen fysieke Open Asieldag hoeven doen” zegt iemand optimistisch. Ideeën vliegen over de tafel, sommige wat -ahem- realistischer dan andere. Live kunstjes doen met slimme konijnen of koekjes bakken met de honden is wellicht wat veel gevraagd. Toch willen heel graag onze volgers, likers en dierenvrienden in het algemeen laten zien wie we zijn en wat we doen. En als we daarmee ook nog een klein beetje geld kunnen inzamelen, is dat helemaal mooi meegenomen.

Webshop, filmen en knutselen

Langzaam krijgt het programma vorm. Er staan video’s op, een bake sale, een loterij en een live rondleiding. Makkelijk gezegd. Totdat we de praktische en technische details gaan uitwerken en merken dat die al met al toch vele voeten in de aarde hebben. Wat de Bakkers gaan bakken. En daar dan een foto van voor de webshop. De webshop moet werken. Trainers, regisseurs, cameravrouw, honden en goed weer moeten allemaal op dezelfde dag en tijd in het asiel samen komen. De loterijprijzen moeten ingezameld worden en in de webshop geplaatst. We moeten knutselen. Filmen. Weer knutselen. Weer filmen. Het knutselwerk aan de dieren aanbieden. Wachten totdat ze het knutselwerk niet meer eng/raar/stom vinden. Filmen. Het live honden uitlaten in het asielbos oefenen. De live rondleiding oefenen. De loterij trekking bedenken en uitvoeren, daarbij rekening houdend met vele mogelijke blooper momenten.

Dierenvrienden in actie

Wie er oorspronkelijk met het idee “leuk, een Open Asielweek” kwam, zouden we werkelijk niet meer weten. Het idee “minder werk” hebben we inmiddels volledig losgelaten, al hebben we in ieder geval al veel plezier gehad met voorbereiden. Wat ons absoluut helpt, is de stellige overtuiging dat dierenvrienden in Leiden, en vér daarbuiten, massaal de webshop gaan leegkopen en de video’s en live streams bekijken en delen. De asieldieren rekenen op u!

Het program staat in vol ornaat op onze website. De live events volgt u de komende week via onze Facebookpagina.

Open Asielweek Online

Laatste blog & nieuws

Nieuws
16 mei 2024

Kunstveiling brengt ruim 300 euro op voor de asieldieren!

Begin mei waren we uitgenodigd bij de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. Er werd enthousiast geboden op de unieke werken van verschillende (internationale) kunstenaars. Bekijk hier de foto’s én maak kennis met ex-asielkonijn Bobo, die één van de werken maakte.

Blog
4 mei 2024

Babs

Wanneer Babs in het asiel terechtkomt, blijkt er van alles mis met haar ogen. We vragen ons af of ze überhaupt nog wel iets ziet. Ze gaat linea recta naar onze ziekenboeg en ontpopt zich daar tot een ontzettend lieve poes. Helaas blijkt een operatie onvermijdelijk, maar Babs geeft niet op. Lees hier het verhaal van Babs.

Nieuws
3 mei 2024

Loopt u met ons mee?

Onze jaarlijkse collecteweek komt er weer aan: van 21 tot en met 25 mei gaan we langs de deuren. Meld u nu aan als collectant en help de dieren in uw regio!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren