Intussen in het asiel: Onlangs in Stevenshage…

Intussen in het asiel: Onlangs in Stevenshage…

…moesten de hondenuitlaters vanwege mobiele steigers die steeds op een andere plek de weg versperden allerlei alternatieve routes door de kennel en het hoofdgebouw zoeken, zodat we onze viervoetige gasten letterlijk overal tegenkwamen.

…hebben we tijdens het werk aan de hondenkennel kunnen meeluisteren naar diverse Hollandse hits, zoals het klassieke “zo’n lekkere strakke blonde meid op een racefiets” en de tranentrekker “lieve schat ik ben je prooi”.

…belde Marianne vrijwilligster Bep uit bed (ze houdt vol dat het per ongeluk was) om te vragen of ze weer wilde komen helpen bij de honden; Bep blij, Marianne blij, Teun blij, iedereen blij.

…hadden we tijdens de verbouwing vanuit het kantoor onbelemmerd uitzicht op een scala aan bouwvakkersdecolletés en zullen die de komende bouwvakweken moeten missen.

…brachten Annika en Syl twee moeilijker plaatsbare asielkonijnen naar een collega-opvang zodat ze daar meer kans hebben op nieuwe en groenere weiden.

…voegden we noodgedwongen nog weer vier konijnen toe aan onze almaar uitdijende verzameling asielkonijnen en groeit de wachtlijst voor afstandkonijnen gestaag (en niet alleen bij ons).

…kregen we in een tijdsbestek van twee dagen 84 zonnepanelen erbij op het gloednieuwe dak van de hondenkennel.

…vraagt Eline, die naar de diploma-uitreiking van haar Expert Dierentrainer opleiding ging, of Marlies in haar afwezigheid een konijn medicatie wil geven, doet Marlies haar uiterste best en moet dan toch vanwege een uiterst onwillig konijn de opdracht teruggeven, onder de woorden “zelfs na zes jaar weet je nog niet dat Marlies dat niet kan” en iets over hoe expert trainers leren…

…is, tot onze en zijn grote vreugde, asielhond Sky besproken, loopt hij bij wijze van afscheidscadeau drie dagen voor plaatsing een grasaar in zijn voet op, is er vijf man nodig om een foto voor de dierenarts van de auw-poot te maken en een narcose om de grasaar in kwestie te verwijderen (spoiler: Sky ging zondag naar zijn nieuwe thuis).

…namen we een aanloopje naar een volle bak pensionhonden, voor het eerst sinds 2019, van nul tot twintig in drie dagen!

…krijgen we dagelijks tientallen mailtjes en telefoontjes van mensen die deze zomer ons pension willen boeken voor hun hond of kat, helaas voor deze mensen zitten onze pensions de komende bouwvakvakantie volgeboekt (wat dan wel weer prettig is voor onze portemonnee).

…waren er twee nieuwe afleveringen van de spannende serie ‘het Stevenshage mysterie’: op dinsdag ontdekt vrijwilligster Ans en passant een doorgebogen frame in het systeemplafond van de pensiongang (wij komen niet verder dan een onhandige dikke muis of eventueel kabouters als mogelijke oplossing) en verdwenen er twee Merci hazelnoot reepjes uit het bakje waar we de vaccinatieboekjes van de asielhonden bewaren (hier zijn de kabouters met stip de hoofdverdachten).

…zette een aantal medewerkers en vrijwilligers tijdens een kleine ceremonie de as van Mia en Damocles plus die van An en Ume (ook voormalig asielkatten) bij aan de voet van onze ‘moerbei van herinnering’.

…kregen we al een mooi aantal pre-orders van ons blogboek te verwerken, plus een lichte paniekaanval omdat het nog niet af is (geen zorg, het wordt echt prachtig!).

Vrijwilligers van Dierentehuis Stevenshage nemen afscheid van een aantal asielkatten bij de Moerbei van Herinnering.

Ter nagedachtenis aan dierbare asielkatten liggen er steentjes bij de Moerbei van Herinnering bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Reageren is niet mogelijk.