Intussen in het asiel: De noodtelefoon

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Het blog is deze week geschreven door Marlies, kattenverzorgster bij Dierentehuis Stevenshage.

Het is woensdagmiddag. Ik zit rustig achter de balie als Annika zegt: Syl heeft gevraagd of we in haar vakantie de overgebleven dozen van de rommelmarkt naar de kringloopwinkel willen brengen. “O, dat doe ik wel even” roep ik zonder na te denken. Als ik even later zie hoeveel dozen het zijn schrik ik wel. Ik ben blij dat Annika met me meegaat. We leveren de spullen keurig af (kringloop blij), maar er is toch meer tijd in gaan zitten als vooraf dacht. Als ik terug kom zeg ik tegen Eline: “Ik moet toch eens wat beter nadenken voordat ik roep dat ik iets wel even doe.”

Noodtelefoon

Dat ben ik natuurlijk al lang weer vergeten als Nicolette een paar uur later vraagt of ik de avondronde en noodtelefoon van haar wil overnemen, omdat ze ziek is geworden. “Tuurlijk!” roep ik “dat doe ik wel even.” Al ruim een week heeft er niemand gebeld naar de noodtelefoon, dus dat moet goed komen.

Tja, zo makkelijk kom ik er natuurlijk niet vanaf. Zodra ik aan het einde van de werkdag thuis kom gaat de telefoon. Een vrijwilliger van de Dierenambulance meldt dat ze een gevonden kat komen brengen. “Zet maar even in het politiehok,” zeg ik “dan kijk ik er tijdens de avondronde wel naar.”  Als ik die avond terug ben op het asiel bekijk ik de nieuwe kat. Die is het daar totaal niet mee eens. Onder luid protest kom ik er achter dat het om een poes gaat. Hopelijk vinden we snel het baasje van deze oude dame.

Pup Emma wordt om half één 's nachts door Marlies opgevangen bij Dierentehuis Stevenshage.

Gevonden pup

Een paar uur later gaat de telefoon opnieuw en zo zit ik rond half 1 ‘s nachts ineens achter de balie met een gevonden pup van 6 weken oud in mijn armen. Het kleine hondje is wel gechipt, maar niet geregistreerd. Zo kunnen we niet via de chip achterhalen wie de eigenaar is. De pup is doodmoe en wil heel graag slapen. Ze is natuurlijk veel te jong voor de kennel, maar voor vannacht zet ik haar er toch maar even in (mijn kat thuis ziet me aankomen…). Morgenochtend vinden we wel een oplossing. Ik blijf nog even op het asiel, maar al na een paar minuten hoor ik geen geluiden meer uit de kennel komen. Alle honden slapen. Ik sluit het hek en ga naar huis om nog een paar uur te slapen voordat de volgende werkdag weer begint.

De volgende ochtend ben ik gewoon weer aan het werk. We zetten een foto van het gevonden hondje in ons overzicht van gevonden dieren. Marianne neemt de zorg op zich voor de pup, die ik Emma mag noemen. Alle vrijwilligers worden meteen verliefd op haar.

Pup Emma is achtergelaten bij een vuilcontainer en wordt 's nachts opgevangen bij Dierentehuis Stevenshage. De volgende ochtend wordt ze bij een pleeggezin ondergebracht zodat ze niet in de kennel verblijft.

Tuurlijk, dat doe ik wel even

Als ik deurbel van het asiel gaat zeg ik: “Ik doe wel even open.” Er staan twee politieagenten voor mijn neus, mét twee Staffords. “O nee,” denk ik bij mezelf “niet nog meer. De quarantaine is vol. Wat nu?” Gelukkig staan de chips van beide honden geregistreerd. De twee zijn aan de aandacht van de eigenaar ontsnapt  en die komt ze maar wat graag weer ophalen. Gelukkig maar.

Dan komt de vraag wie deze week het blog schrijft nu Nicolette plotseling ziek is. “Ach,” zeg ik “dat doe ik wel even. Ik heb nog een paar dagen de tijd om wat te bedenken.” Een paar uur later gaat de telefoon – vrijwilliger Suzan dit keer, die onze blogs altijd op onze website en op Facebook plaatst. Of degene die deze week het blog schrijft dat bij uitzondering vandaag al wil aanleveren, anders komt ze in tijdnood.

“Tuurlijk, dat doe ik wel even..”

Pup Emma is inmiddels tijdelijk ondergebracht bij een pleeggezin, zodat ze in een huiselijke situatie verblijft en niet in de kennel van onze opvang. Ook wordt ze uitgebreid door onze dierenarts onderzocht. Als zich binnen 14 dagen geen eigenaar meldt (dit is een wettelijk vastgestelde termijn) en als de pup gezond is, kijken we in wat voor huishouden ze het beste geplaatst kan worden en gaan we op zoek naar een geschikte nieuwe eigenaar.

Update: Inmiddels heeft Emma een fijn nieuw huisje gevonden!

Pup Emma vindt het gezellig op schoot achter de balie van Dierentehuis Stevenshage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

Blog
8 juni 2024

Kittens in het asiel

Kittens zijn doorgaans razend populair, zeker wanneer het de eerste van het jaar zijn. Begin mei was het bij ons zo ver: het eerste nestje vrolijke, gezonde pluizebolletjes is klaar voor een nieuw thuis. Binnen de kortste keren stromen er tientallen inschrijvingen binnen voor slechts vijf kittens. Lees in het blog hoe we dàt nou aanpakken…

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren