Intussen in het asiel: Nieuwjaarsduik!

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Het blog van deze week is geschreven door Kanella, asielhond bij Dierentehuis Stevenshage

Zo, al dat kerstgedoe is ook weer achter de rug. Best gezellig hoor, al die vrijwilligers die hier dan met elkaar gaan zitten lunchen, maar ik heb veel te veel energie om rustig aan tafel te zitten. We hebben hier in het asiel ook zo’n glimmend versierde boom staan waar je lekker mee kan spelen, maar ja, die was dan weer alleen bedoeld om naar te kijken… Saai hoor, laat mij maar lekker ravotten!

Van de week waren hondenverzorgster Marianne en kattenverzorgster Marlies bij ons in de kennel bezig. Ik deed net of ik sliep, maar ik hoorde dat Marianne Marlies overhaalde om mee te doen met een Nieuwjaarsduik. “Kom op joh, jij bent toch zo sportief?” zei Marianne tegen haar. “Je hoeft alleen maar over het gras te rennen en in het meer te plonzen!” Huh? Rennen? Plonzen? Ik spitste mijn oren en begon helemaal te kwispelen van enthousiasme. Want Rennen en Plonzen, daar kun je mij voor wakker maken!

Marlies besloot spontaan om een sponsoractie aan haar Nieuwjaarsduik te koppelen en ik mag mee! Ik ben helemaal door het dolle heen joh. En de opbrengst is voor mij en al mijn medebewoners in het asiel! We eten natuurlijk wat af hier met zijn allen, dat kost wat. En ook die dierenarts moet elke keer weer betaald worden als iemand van ons wat mankeert. Dat Colette, Laura, Sophie en Roel van onze vaste dierenartsenpraktijk De Keerhoeve met ons meeduiken vind ik dan ook erg sympathiek. En ik bevind me alvast in uitstekend gezelschap als er wat gebeurt!

Maar voordat het zover is, krijgen we natuurlijk nog de jaarwisseling. Daar ben ik wel een beetje zenuwachtig voor. Een potje oliebollenvoetbal gaat me prima af, maar al dat geknal met vuurwerk vind ik maar niks. Gelukkig hoeven we vandaag de straat niet meer op en worden we uitgelaten in ons eigen hondenbos. Op en rond ons terrein geldt een gemeentelijk vuurwerkverbod. Vanavond zetten ze hier in de kennel de radio wat harder, blijven de lichten aan en gaat de zonwering dicht, net zoals bij die miauwende tuttebellen aan de andere kant (sommige mensen lopen helemaal weg met die beesten, maar ik vind het vooral goede jachtobjecten). Ik heb ook nog wat tips gevonden voor mijn soortgenoten om deze avond zonder al te veel paniek door te komen (PDF).

Kortom: ik kan niet wachten tot het ein-de-lijk morgen is, de dag van onze Nieuwjaarsduik! Komt u ons aanmoedingen om 13 uur bij het Valkenburgs Meer? Als dat u te koud, te vroeg of te ver is, volg het evenement dan live via onze Facebookpagina. Kan gewoon vanuit bed hoor, de camera werkt maar één kant op. Bent u er toch een beetje bij. U mag uw eventuele afwezigheid natuurlijk ook afkopen, want sponsoren kan nog steeds! Die schatten van Brasserie Buitenhuis, die deze Nieuwjaarsduik organiseren, hebben al toegezegd hun fooienpot van Nieuwjaarsdag aan onze actie te doneren. Kijk, dat is pas top! We gaan voor een maximale opbrengst, want ik mag dan een stoere dame zijn – met een gevoelstemperatuur van onder het vriespunt het ijskoude water in duiken doe je natuurlijk ook weer niet helemaal voor je lol…

Mijn nieuwe jaar krijgt met de Nieuwjaarsduik natuurlijk een legendarische start. Misschien levert al die aandacht me zelfs wel een nieuw baasje op!

Namens alle andere bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Dierentehuis Stevenshage wens ik u een geweldig mooi 2017!

Laatste blog & nieuws

Nieuws
16 mei 2024

Kunstveiling brengt ruim 300 euro op voor de asieldieren!

Begin mei waren we uitgenodigd bij de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. Er werd enthousiast geboden op de unieke werken van verschillende (internationale) kunstenaars. Bekijk hier de foto’s én maak kennis met ex-asielkonijn Bobo, die één van de werken maakte.

Blog
4 mei 2024

Babs

Wanneer Babs in het asiel terechtkomt, blijkt er van alles mis met haar ogen. We vragen ons af of ze überhaupt nog wel iets ziet. Ze gaat linea recta naar onze ziekenboeg en ontpopt zich daar tot een ontzettend lieve poes. Helaas blijkt een operatie onvermijdelijk, maar Babs geeft niet op. Lees hier het verhaal van Babs.

Nieuws
3 mei 2024

Loopt u met ons mee?

Onze jaarlijkse collecteweek komt er weer aan: van 21 tot en met 25 mei gaan we langs de deuren. Meld u nu aan als collectant en help de dieren in uw regio!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren