Intussen in het asiel: Kittens zonder moeders (vervolg – mèt filmpjes)

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Vijf blogs geleden schreven we met kringen onder de ogen over het wel en wee van zeven moederloze kittens. We eindigden met de woorden “Ze eten, ze plassen, ze poepen, ze groeien, ze spelen”. Tijd voor een update.

Kitten Wambli bij haar pleeggezin

Iets mis van binnen

De drie beeldschone blauw-witte kittens Fennek, Foxy en Furdie verhuizen naar pleegmoeder Marty die jarenlange ervaring heeft met het opvoeden van dit soort kleine hummels. Maar de drie tieren niet ondanks alle goede zorgen van Marty. Ze drinken soms wel, soms niet. Hebben soms hele harde poep en soms loopt de diarree hen uit de billetjes. Hoge koorts. Bloed in de urine. Hoe leuk en schattig en normaal -zij het miniatuur- hun buitenkantjes er ook uitzien, bij allemaal is er van binnen iets heel erg mis. Marty en de dierenartsen en wij zetten alles op alles. Uiteindelijk moeten we hen toch één voor één laten gaan.

Ondanks alle goede zorgen redden kittens Fennek, Foxy en Furdie het helaas niet.

Broer en zus Wakiza en Wambli

Met zwart broertje Wakiza (“krijger”) en cypers zusje Wambli (“adelaar”) gaat het heel erg op en neer. Pleegmoeder Sylvia en pleegoom Golden Retriever Teun doen in hun vakantie hun uiterste best. De melk gaat over het algemeen prima naar binnen. De manier waarop het de lichaampjes weer verlaat is echter niet altijd ehh optimaal. Maar spelen, knuffelen en rennen gaat hen al snel goed af. Ze gaan over op vast voedsel. In het begin komt er meer óp dan ín de katjes terecht maar ach, tafelmanieren zijn niemand aangeboren.

Kwakkelende kittens

Na de vakantie verhuizen de twee naar pleegmoeder Marianne die meer tijd aan hen kan besteden (in het asiel is de zomerdrukte weer begonnen). Na een tijdje begint Wambli een beetje te kwakkelen. Geen eetlust, overgeven, sloom. Ze blijken giardia te hebben. De behandeling die de parasiet afdoende bestrijdt is tegelijkertijd een aanslag voor de kleine darmpjes. Het duurt even voordat ze echt gaan groeien. Qua gedrag zijn het al kleuters, qua lijfje echt nog baby’s.

Moederloze kittens Wakiza en Wambli krijgen voor het eerst vast voedsel en groeien goed bij een pleeggezin van Dierentehuis Stevenshage.

Groen licht

Marianne moet kinderjuf, gymnastiek coach, verpleegster en voedingsdeskundige ineen zijn. Deze week staat ze trots in de spreekkamer van de dierenarts met de twee kleintjes die eindelijk niet meer zo klein zijn (rond de kilo!) en groen licht hebben gekregen voor hun eerste vaccinatie. De vlag gaat nog niet uit -we weten uit ervaring dat er nog wel eens een terugslag volgt na de enting- maar we leggen hem wel alvast klaar. Binnenkort hebben we die namelijk nodig als we deze twee gaan uitzwaaien!

Nieuwe kittenouders

Ja, ja de zoektocht naar een nieuw thuis voor Wambli en Wakiza gaat bíjna van start…voor degenen die interesse hebben: hou als een havik onze pagina met plaatsbare kittens en/of Instagram pagina met plaatsbare dieren in de gaten, want zeer binnenkort zullen ze daar op verschijnen. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat. En van ons alvast felicitaties aan de gelukkige(n) die deze twee in huis gaat krijgen. En sterkte trouwens… als ze hun nieuwe wereld gaan ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Evenement
27 juni 2024

Kom naar de Open Dag van de Duinvallei

Op zaterdag 29 juni kun je tijdens de Open Dag van de Duinvallei in Katwijk een kijkje nemen op deze mooie locatie. Wij zijn aanwezig met een kraampje met hondenspulletjes, er is een hondenspeelplaats, speeltuin, tiny houses en nog veel meer!

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren