Intussen in het asiel: Kerstversiering en hindernisbaan

Intussen in het asiel: Kerstversiering en hindernisbaan

Het is inmiddels een traditie: kattenverzorgster Eline die op 6 december helemaal losgaat met de kerstversiering. Ze is fanatiek en wil eigenlijk altijd al eerder beginnen, maar wordt elk jaar teruggefloten door collega’s die echt vinden dat Sinterklaas eerst weer terug naar Spanje moet zijn voor er aan Kerst gedacht mag worden. Na de Sint worden vele dozen van zolder gehaald en gaat Eline enthousiast aan de slag. Twee kerstbomen worden vol gehangen (eentje voor boven in de kantine en eentje beneden in de hal), zingende knuffels worden neergezet en de kattenquarantaine hangt vol met kerstklokken. Ook buiten komt er een hoop verlichting te hangen (toegegeven: daarbij krijgt ze hulp van vrijwilliger Harm).

Klaar mee

Ook dit jaar weer sjouwt Eline de dozen naar beneden en begint met de versiering. Een vertrouwd gezicht. Alleen dit keer is ze er klaar mee als ze de knuffels en de boom (nog kaal) heeft neergezet in de hal. Ik dacht eigenlijk: die gaat morgen verder. Maar nee, de volgende dag is ze er nog steeds klaar mee. Ze roept tegen ons dat iedereen vrij is om verder te gaan met de versieringen, maar dat die persoon het ook zelf weer moet opruimen na de feestdagen. Dat is genoeg reden voor de rest om zeker niet verder te gaan en zo hebben wij voor onze begrippen dit jaar toch een wat karige versiering.

Hondenverzorgster Marianne geniet ervan en roept dat ze het al jaren ontzettend over the top vindt. Harm probeert buiten nog wel wat verlichting te krijgen, maar heeft dit jaar hulp nodig aangezien hij door zijn blessure nog met een kruk loopt. Niemand staat te springen en Harm zelf vindt het snel ook wel best. (Voor de mensen die een Harm-update willen: het gaat goed met hem en ook met asielhond Rex. Die heeft deze week een heerlijk huisje gevonden!).

Hertjes

Uiteindelijk denk ik nog aan de twee rieten hertjes die nog zielig boven op zolder staan en die we vorig jaar helemaal vergeten waren. Die willen nu vast wel naar buiten. Ik vraag aan vrijwilliger Bernhard of hij ze van zolder wil halen. “Ze moeten zeker in de kliko?” vraagt Bernhard. NEE!! Niet mijn schattige hertjes in de vuilnisbak! Ze krijgen in plaats daarvan een prominente plek bij de voordeur van het asiel. Een half uur voor aanvang van de Kerst-choco-avond die we voor onze vrijwilligers organiseren bedenken Eline en Marianne dat het buiten op het voorplein wel heel donker is en hangen nog snel wat lichtjes op. Die aan het eind van diezelfde avond alweer worden weggehaald…

Hindernisbaan

Ondanks de karige versiering zien wij zeker uit naar de Kerst!  Enthousiast lees ik de vele ideeën die binnenkwamen nadat ik jullie twee weken geleden vroeg wat voor Christmas Challenge ik zou kunnen doen om geld op te halen voor het asiel. Het wordt een hindernisbaan in ons hondenbos! Ik ben erg benieuwd welk onmogelijk parcours mijn collega’s voor me gaan uitzetten… Op uitdrukkelijk verzoek zal ik de uitdaging in een kerstmanpak volbrengen. Ik heb zin in de Kerst, de dieren hebben zin in de Kerst en de honden hebben beloofd om mij te helpen bij het filmen van mijn Christmas Challenge. We willen graag een mooie kast aanschaffen voor onze nieuwe trainingsruimte en hopen dat u ons daarmee wilt helpen door een donatie te doen. In ruil hiervoor hijs ik me op Eerste Kerstdag in een kerstmanpak voor het hindernisparcours door ons (ongetwijfeld natte) hondenbos. Als dat geen donatie waard is… Klik hier of op de afbeelding hieronder om te doneren. Alle beetjes helpen!

Uiteindelijk maakt het niet uit hoe veel of weinig kerstversiering je ophangt, maar gaat het erom samen lol te hebben en te zorgen voor een glimlach op ieders gezicht. Daar gaan wij voor. De mensen en dieren van Stevenshage wensen iedereen hele fijne kerstdagen toe!

Doneer voor de asieldieren van Dierentehuis Stevenshage in Leiden!

Zoekt u nog een last-minute kerstkado? Ga dan snel langs bij het asiel en koop ons boek vol dierenverhalen!

Koop ons prachtige boek vol dierenverhalen via onze webshop of aan de balie van het asiel!

2 gedachten over “Intussen in het asiel: Kerstversiering en hindernisbaan

  1. Fijne kerstdagen voor alle diertjes groot en klein en iedereen in het asiel die super goed werk verrichten.
    Els en Leo

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.