Intussen in het asiel: Ik voel een blog aankomen…

Intussen in het asiel: Ik voel een blog aankomen…

Alle regendruppels van de woensdagochtend besluiten ’s middags massaal te verdampen. Het gevolg is een luchtvochtigheid waar ze in de Amazone nog jaloers op zouden zijn.

Poetsen voor de yoga

Ik heb een to-do lijst voor de woensdagmiddag. Eén van de items is een schoonmaakactie van het terrein voor de yoga van zondag. (Eén van de andere is: bedrijfskleding.) Zes studenten van de Hotelschool in Den Haag gaan na enige uitleg goedgemutst aan de slag met schoffels, bezems en wat dies meer zij. Syl heeft weekend, Annika vakantie, Conny een loodgieter-noodgeval, Marianne is bij de honden, Marlies een moeilijke kat ophalen.

Plotselinge pensionkat

Resteert Eline bij de balie. Ik help en sta een pensionklant te woord. Haar ziekenhuisopname is plotseling, de kat staat niet geboekt en of we plaats hebben. Ik overleg telefonisch met Conny. De kat is eerder geweest en goed geënt. We besluiten dat het kan onder de strikte voorwaarde dat ze vóór half juli moet zijn opgehaald. Poes weigert vervolgens pertinent om haar reiskorfje te verruilen voor het hok. Om de stress voor dier en eigenaar enigszins te beperken, mag ze ín het korfje ín haar pensionhok bijkomen.

Collectebussen

Studenten Clemens, Finn, Laurens, Jason, Storm en Isaac zijn -onder het toeziend oog van hun docent- druk doende met het verwijderen van onkruid en andere ongerechtigheden. Dan komt Anita aanrijden. Anita is al heel lang één van onze collecte coördinatoren (echt al héél lang) en samen sjouwen we een stapel zware collectebussen (jippie!) het gebouw in, waar vrijwilligster Elita al de hele week aan het tellen is. (Het geld is inmiddels natuurlijk niet meer in het asielgebouw aanwezig).

Kittens zonder moeder

Dan een telefoontje van een meneer die gras aan het maaien is op voetbalvelden. Hij heeft twee katjes gesignaleerd in de bosjes. “En er lopen hier nooit katten”. Hij kan ze niet vangen, dan rennen ze hard weg. We bellen Marlies. Of ze misschien even… De moeilijke kat is inmiddels veilig in het asiel aangekomen en natuurlijk gaat Marlies kijken bij de kittens.

We nemen een tweede onverwachte pensionkat aan vanwege een vrijwel identiek noodgeval. Deze kat is zo mogelijk nog minder blij met onze ‘hulp’ en ik moet het deurtje van haar reiskorf met een theedoek openmaken. Ook deze poes krijgt haar zin. Als Conny terug is van haar loodgieter-intermezzo kan ze de poes rap uit het korfje krijgen. Conny kent haar pappenheimers.

Hondenbos

De studenten gaan het hondenbos opruimen en ik breng iets te drinken. Asielhond Benji kan zijn geluk niet op: zéven mensen om ballen voor hem te gooien. Topdag! Daarna zetten we een giga-Dobermann pensionhond (een GVR*) bij de jongens. Iets andere koek dan Benji de ballenenthousiast. Kort daarna is het bos opgeruimd. Ik geef nog een korte rondleiding en krijg als verrassing een donatie van 150 euro, bijeengebracht met de verkoop van zelfgebakken koekjes!

Aan de balie is het een komen en gaan van pensionklanten, collectanten die hun bus in komen leveren en mensen die voor de asieldieren komen kijken. Iedereen is belangrijk en verdient onze onverdeelde aandacht. In het voorbijgaan zeg ik tegen Marianne “ik voel een blog aankomen”. “Goede zin. Die moet je er inzetten” is haar reactie.

Asielhond Benji kan zijn geluk niet op met de studenten van de Hotelschool Den Haag die met hem willen spelen. Klik op de afbeelding voor een volledig beschrijving van Benji.

Kitten aan het infuus

Marlies belt. Broertje één heeft ze inmiddels te pakken. Hij heeft diarree. Een zwerm vliegen is hem reeds op het spoor. We kijken de kleine na. Bang, mager, droog, ondertemperatuur. Vooral de vliegeneitjes baren me zorgen. Die pak ik meteen aan met een vlooienkam. Merkwaardig genoeg vind ik niet één vlo. Marlies rijdt voor broertje twee terug met onze vangkooi die -gelukkig toeval- net een uur eerder is teruggebracht van te zijn uitgeleend. Broertje één krijgt infuus, een warmtematje en eten. Gelukkig heeft hij trek. Ik maak de kas op en sluit alles af. Niet veel later appt Marlies dat ook broertje twee in de vangkooi is verschalkt. In het asiel worden de broers herenigd.

De dag is nog niet klaar. Meer dan dertig collectebussen worden langsgebracht (door Marlies en Eline2) en een avondronde met ruim dertien ‘klanten’ (door ondergetekende). Als ik even iets uit mijn kantoor moet halen, staat de doos met bedrijfskleding me verwijtend aan te kijken. Ik doe net of ik het niet zie.

* Grote Vriendelijk Reus

Reageren is niet mogelijk.