Hoe gaat het nu met Banoffee?

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Begin november schreven we over het aangereden poesje Banoffee en vroegen daarbij om jullie hulp. U herinnert zich misschien nog dat haar linker achterpootje niet meer te redden was en daarom geamputeerd moest worden. De breuk zat vrij hoog in het bovenbeen, waardoor de heupkop ook verwijderd moest worden. Gelukkig is Banoffee jong en atletisch gebouwd. We verwachten daarom dat dit niet veel extra problemen zal geven bij haar fysiek herstel. Echter was haar overgebleven achterpoot ook niet goed. Hier heeft de chirurg niet één, maar liefst twéé schroeven geplaatst voor extra stabiliteit.

Gouden mandje

De revalidatie van Banoffee verloopt voorspoedig en ze wil al snel meer! Meer eten, meer knuffelen en vooral meer bewegen! We moeten haar tegen zichzelf in bescherming nemen en remmen haar geregeld af. Ze wil zo graag weer de wereld verkennen, dat ze haar hok uit zou springen als ze de kans zou krijgen. Na ruim een week ga ik met Banoffee op controle bij AniCura Dierenkliniek Rijngeest. De dierenarts verwijdert de hechtingen en is niet ontevreden over haar herstel. Eén van de assistenten blijkt al sinds Banoffee’s operatie als een blok gevallen voor het kleine meisje. We bespreken de situatie zorgvuldig, maar we zijn al snel overtuigd dat Banoffee het niet beter kan treffen dan bij iemand die zowel de ervaring als de medische kennis in huis heeft voor een goed herstel. En die ondertussen ook nog eens stapelgek op haar is geworden.

Triple

Na een paar dagen wordt Banoffee opgehaald door haar nieuwe gezin en omgedoopt naar Triple. Haar revalidatie mag ze gaan voortzetten in haar nieuwe huis, waar ze goed begeleid zal worden en volop aandacht zal krijgen. Al snel krijgen we een update: Triple lijkt zich makkelijk aan te passen, en heeft onder streng toezicht zelfs al een klein rondje door haar nieuwe huis gemaakt:

Gisteren, zes weken na haar operatie, zijn we op controle geweest bij de dierenarts en die was erg tevreden! Dus bench eruit en kerstboom erin. Onze kleine Triple vindt het allemaal reuze gezellig en leuk om de huiskamer te ontdekken. Ze probeert soms al een beetje te rennen en dat mag, maar ze moet nog zeker vijf weken rustig aan doen en binnen blijven. Nu maar hopen dat ze braaf ónder de kerstboom blijft en er niet in klimt… Wij zijn sowieso superblij met deze lieverd!

Wij zijn alle gulle gevers enorm dankbaar voor hun bijdrage aan de operatiekosten. Triple pakt haar tweede kans met al haar resterende pootjes aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Evenement
27 juni 2024

Kom naar de Open Dag van de Duinvallei

Op zaterdag 29 juni kun je tijdens de Open Dag van de Duinvallei in Katwijk een kijkje nemen op deze mooie locatie. Wij zijn aanwezig met een kraampje met hondenspulletjes, er is een hondenspeelplaats, speeltuin, tiny houses en nog veel meer!

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren