Banoffee (met filmpje)

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Banoffee is een kleine poes die geen geluk heeft gehad in haar jonge leven. Ze komt bij ons binnen na een aanrijding en al snel merken we dat haar achterkant het niet meer doet. Ze kan niet staan en ligt er zielig bij. Snel rijden we naar de dierenarts om haar na te laten kijken. Het oordeel is niet gunstig: van haar ene poot blijkt het bovenbeen lelijk gebroken aan de andere kant is haar bekken stuk.

Poes Banoffee komt met een gebroken bovenbeen en bekken terecht bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Complexe operatie

De dierenarts legt ons twee opties voor. De eerste: opereren. Maar de operatie is specialistenwerk en de geschatte kosten doen ons duizelen: bedragen van rond de vierduizend euro worden genoemd. De andere optie is om haar te laten inslapen. Met beide opties kan ik eigenlijk niet leven. Vierduizend euro is echt heel veel geld en dan weten we nog niet zeker of ze het zal halen. Maar inslapen vind ik ook geen optie. Banoffee (zoals wij haar genoemd hebben) is jong, super lief en toont zoveel levenslust. Na intensief overleg met verschillende dierenartsen wil AniCura Dierenkliniek Rijngeest proberen om de operatie uit te voeren. Zij schatten hun kosten op €1000. Dat is nog steeds heel veel geld maar klinkt toch een stuk beter dan €4000. Ik durf de gok te wagen en de volgende dag wordt Banoffee geopereerd.

Poes Banoffee heeft een lelijke breuk in haar bovenbeen en haar bekken.

Drie poten

In spanning wacht ik op het verlossende telefoontje. De operatie is geslaagd. Haar achterpoot zal ze moeten missen en in haar bekken zit een schroef, maar ze zou hier goed mee moeten kunnen leven. Mits ze zelf kan plassen. Niemand weet zeker of de zenuw die langs haar blaas loopt is beschadigd. Een blaasverlamming zou het gevolg zijn en daar zou ze niet mee kunnen leven. Dan zou alles voor niets zijn geweest.

Een dag na haar operatie halen we de kleine Banoffee op. Ze ondergaat alles heel dapper. Als ik ‘s avonds bij haar langsloop ligt ze heerlijk te knorren. Ze geeft me een likje over mijn handen en haar neusje drukt ze tegen mij aan. Mijn hart smelt. Met bemoedigende woorden zeg ik tegen haar. “Kom op meisje, je kan het”. Ze probeert al wat te staan, maar dat is nog te zwaar voor haar. En dat is ook nog zeker niet belangrijk. Ze krijgt nog wat extra lekker blikvoer en een knuffel voordat het licht uitgaat.

Herstel

Een paar dagen later krijg ik goed nieuws: Banoffee heeft geplast en gepoept, op de kattenbak! Bekijk in onderstaande video hoe ze slechts enkele dagen na haar operatie al op haar drie poten staat. We zijn er nog niet, maar dit is heel positief. De kostenteller is iets minder positief en staat inmiddels op €1200, wat naar verwachting verder op zal lopen tot zo’n €1400. Banoffee is het meer dan waard.

Wij zullen ons tot het uiterste inspannen voor een goed verder herstel van Banoffee. Wilt u ons helpen de kosten te dragen? Klik dan hier. Elke bijdrage is welkom!

Laatste blog & nieuws

Nieuws
16 mei 2024

Kunstveiling brengt ruim 300 euro op voor de asieldieren!

Begin mei waren we uitgenodigd bij de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. Er werd enthousiast geboden op de unieke werken van verschillende (internationale) kunstenaars. Bekijk hier de foto’s én maak kennis met ex-asielkonijn Bobo, die één van de werken maakte.

Blog
4 mei 2024

Babs

Wanneer Babs in het asiel terechtkomt, blijkt er van alles mis met haar ogen. We vragen ons af of ze überhaupt nog wel iets ziet. Ze gaat linea recta naar onze ziekenboeg en ontpopt zich daar tot een ontzettend lieve poes. Helaas blijkt een operatie onvermijdelijk, maar Babs geeft niet op. Lees hier het verhaal van Babs.

Nieuws
3 mei 2024

Loopt u met ons mee?

Onze jaarlijkse collecteweek komt er weer aan: van 21 tot en met 25 mei gaan we langs de deuren. Meld u nu aan als collectant en help de dieren in uw regio!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren