Intussen in het asiel: Functioneringsgesprekken

Intussen in het asiel: Functioneringsgesprekken

De jaarlijkse ronde functioneringsgesprekken houden we in ons asiel met zowel de tweevoetige als de viervoetige personeelsleden. Deze week een samenvatting van de gesprekken uit de eerste categorie.

Hoofd Recycling

Allereerst Norah en Lanzo, de honden van Marianne. Lanzo is ons gepassioneerde Hoofd Recycling. Hij neemt zijn taak uiterst serieus -welhaast overijverig- en toont volop initiatief. Bij gebrek aan restjes, creëert hij die zelf door het aanbreken van een toevallig voorhanden zijnde zak voer, waarbij hij bijzonder veel inventiviteit toont. Preventief inspecteert hij ook tassen en jaszakken op de aanwezigheid van restjes die nog in het voordat-het-restjes-kunnen-worden stadium verkeren. Lanzo heeft zich bekwaamd in het onder de radar vervullen van zijn functie en kan geheel ongemerkt het magazijn betreden voor de uitvoering van zijn Belangrijke Taak.

Lanzo is het gepassioneerde Hoofd Recycling van Dierentehuis Stevenshage

Chief Executive Dog

Norah is CED (Chief Executive Dog), met de Rust, Reinheid en Regelmaat van onze roedel in haar portefeuille. Ze treedt corrigerend op naar haar ondergeschikten en maakt daarbij geen onderscheid tussen mensen of dieren. Verbeterpunten durven we daarom hier niet te noemen. Om te zorgen dat ze gedurende haar dag niet teveel wordt gestoord, heeft ze sinds kort in haar kantoor een Val-Me-Niet-Lastig-Hek laten plaatsen. Inmiddels zijn de onderhandelingen met de Raad van Beheer over verdubbeling van haar bonus in gang gezet.

Norah is de Chief Executive Dog (CED) van Dierentehuis Stevenshage

Facility Management

Teun en Tobias, hond en kat van Syl, zijn van het Facility Management. Teun vervult een dubbelfunctie, waarbij hij zowel Chef Fruit (met een voorkeur voor Banaan) is en zich daarnaast bezighoudt met het watermanagement op het asielterrein. Hij checkt zodoende dagelijks al het aanwezige water op de gewenste mate van modderigheid. De recent in het hondenbos aangebrachte drainage kan zijn goedkeuring daarom zeker niet wegdragen.

Kater Tobias is Hoofd Binnendienst. Hij inspecteert tijdens zijn avondronde of de deuren in de juiste stand staan (Open dus. Of toch dicht? Nee, doe maar liever open. Of wacht…) en inspecteert of de voorgeschreven ‘clean desk policy’ voldoende wordt nageleefd. Is een bureau niet naar zijn zin achtergelaten, dan vinden we de volgende ochtend alle overtollige voorwerpen op de vloer. De aanwezigheid van planten of bloemen in het asiel is ongewenst volgens Tobias. Hij is zeker de beroerdste niet en eet het groen dan gewoon maar op. Wat onze ‘clean floor policy’ natuurlijk weer geen goed doet.

Hond Teun en kater Tobias zijn van het Facility Management bij Dierentehuis Stevenshage

Chief Security

Aybo, hond van Annika, is onze Chief Security. Zoals een goed beveiliger betaamt, weet hij precies wie waar thuishoort en wanneer. Hij inspecteert alle nieuwkomers, bezoekers, vrijwilligers en leveranciers nauwkeurig. Als je niets op de eerste verdieping te zoeken hebt, kom je Niet Langs Aybo. In tegenstelling tot zijn collega’s is Aybo niet -of nauwelijks- omkoopbaar, behalve misschien met een teddybeer. Al zullen we dat natuurlijk niet aan de grote klok hangen.

Aybo is Chief Security bij Dierentehuis Stevenshage

PR Officer

Poedel Trip (mijn eigen hond) is onze Public Relations Officer. Hij is geheel gericht op relatiemanagement, waarbij hij altijd in is voor een selfie met klanten of donateurs. Niemand neemt hem kwalijk dat hij zich als niet-asielhond opwerpt als ambassadeur voor de asieldieren omdat hij altijd Vrolijkheid & Professionaliteit uitstraalt. Bij zijn aanstelling heeft hij een parttime contract bedongen aangezien hij veel tijd nodig heeft voor zijn persoonlijke verzorging.

Poedel Trip is als PR Officer van Dierentehuis Stevenshage altijd in voor een selfie met bezoekers of donateurs

Senior Health Manager

Husky Jessie -hond van Eline- is de Senior Health Manager.  Zij zorgt voor de fysieke fitness van een bonte groep asiel- en pensionhonden. Het formaat, de kleur, het ras, het geslacht, het maakt Jessie totaal niet uit wie, zolang ze maar Doen Wat Juf Jessie Zegt. Ze ziet het als haar taak om alle leden van haar team weer topfit de deur uit te krijgen. Een verbeterpuntje voor Jessie is het leren delen van haar kauwbotje.

Husky Jessie houdt als Senior Health Manager de honden van Dierentehuis Stevenshage in topconditie

Data Security & Customer Service Officer

Dan onze Kater Aslan. Hij is Data Security & Customer Service Officer. Het vermoeden bestaat dat hij zijn taakomschrijving niet geheel heeft begrepen. Feit is wel dat er geen enkele muis met data het terrein verlaat en dat hij ruime openingstijden hanteert voor zijn klachtenloket voor de pension- en asielkatten. Verbeterpuntje: demonstratief voor de buitenrennen op je rug liggen rollen, is meestal niet de beste manier om een klager tevreden te stellen.

Kater Aslan is Data Security & Customer Service Officer bij Dierentehuis Stevenshage

Assistent Catering

Kiki (hond van mijn man Harm) is Assistent Catering Managerette, die expliciet niet aan het rondbrengen van koffie en koekjes doet. Mensen kunnen dat namelijk veel beter omdat ze handen hebben, zegt ze. Als vrijwilligers tijdens de pauze in de kantine zitten uit te rusten, zorgt Kiki graag voor de broodnodige ontspanning. Ze let er daarbij goed op dat iedereen evenveel aai-minuten krijgt, zodat niemand jaloers wordt. Mocht een vrijwilliger vergeten te aaien, dan is ze ook best bereid om hen te helpen herinneren door een neus in de zij te prikken of een poot te geven. Daarnaast is ze stagiaire Quality Control bij Lanzo. Van hem leert ze hoe je moet controleren of er voldoende koekjes van de juiste smaak in de snoepzakken van de hondentrainers aanwezig zijn.

Kiki zorgt als Assistent Catering voor de broodnodige ontspanning in de pauze bij Dierentehuis Stevenshage

U begrijpt: alle medewerkers hebben de beoordeling “Uitstekend” gekregen. We zijn heel blij dat ze weer voor een jaartje hebben bijgetekend!

5 gedachten over “Intussen in het asiel: Functioneringsgesprekken

  1. Schitterend verhaal. Onze dag is weer goed ( ondanks de kou . . . ) Leer steeds meer honden kennen. Toppie !
    Els en Leo

  2. Verdubbeling bonus voor Noor… hmm… wat zijn dat voor ING praktijken? Houden we ons wel aan de Balkenendenorm?

    1. Tja, dat komt, ehh, we durven Noor niks te weigeren. Anders staat er een kwaaie Noor te wachten achter het Val-Me-Niet-Lastig-Hek en komen we het kantoor niet meer binnen…

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.