Intussen in het asiel: Een jaar in blogs

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Het laatste blog van het oude jaar.

Mijn allereerste jaar-blog-overzicht-terugblik:

Het begon allemaal plotseling en heftig met de week waarin asielkat Damocles ziek werd en overleed. Regelmatig wordt me gevraagd of het niets ‘ns tijd wordt voor een opvolger. Maar Damocles is uniek en ik kan me eigenlijk voorlopig niet voorstellen dat ik een andere kat ga toestaan om zich een permanente plek op mijn bureau toe te eigenen.

Lotto en haar kind Belisol gingen inderdaad naar een pleeggezin. Daar kon Lotto naar hartelust spelen en rennen en ook nog een beetje voor haar kleine zorgen. Pleegmoeder Angel hield in de gaten dat ze niet té hardhandig met haar kind omging. De tijd verstreek en Lotto werd geplaatst in een leuk gezin. Na lang wikken en wegen besloot Angel om Belisol te houden! Haar naam is nu Yuki Marimo en ze is veranderd in een halflangharige schoonheid met een pittig karakter. Ze lijkt op haar moeder…

Ook voor bange blinde Bobje vonden we een pleeggezin. Vrijwilligster Sylvia en haar man wilden het avontuur met hem aangaan. Tot hun verbazing bleek Bobje snel gewend aan zijn nieuwe huis. Zindelijkheid en buiten wandelen waren nog wel twee grote hordes die ze samen moesten nemen. Toen die eenmaal overwonnen waren, wilde ook dit pleeggezin geen afscheid meer nemen van Bob. Eind goed, al goed!

De Pony. Liefdevol opgevangen in stal Stravers, werd hij meteen gecheckt door de dierenarts en bleek wat medische probleempjes te hebben. Daar is hard aan gewerkt en het gaat inmiddels prima met hem!

Joey Snowy was vlak voor Kerst nog een weekje bij ons te gast. Hij was blij om zijn vaste bedienden weer te zien en hij ging weer gezellig met iedereen uit wandelen. Hij stapte wat strammer dan voorheen zijn kennel in en uit, maar verder verliep de logeerpartij zonder noemenswaardige incidenten.

Tommy speurt de sterren van de hemel schreef ik al. Bijna letterlijk, want hij mocht ook mee (om te oefenen, maar toch) naar de Miljonairsbeurs. Hij heeft inmiddels zijn eerste examen speuren achter de rug (vlag en wimpel, wat dacht u anders) en is nu officieel explo-speurhond-in-opleiding. Hij slaapt ’s nachts nog in het asiel, maar gaat bijna elke dag aan het werk. We verwachten dat hij in januari gaat verhuizen. Zowel Dien als Tommy kijken daar reikhalzend naar uit!

Over Rickie, de kat met diabetes, heb ik helaas geen goed nieuws. Zijn suikerziekte bleek niet het enige probleem te zijn. De uitslag van het bloedonderzoek deed sterk vermoeden dat hij ook alvleesklierontsteking had. Dat is een moeilijk behandelbare en zeer pijnlijke aandoening. Hij was voortdurend misselijk, had alsmaar diarree en viel zienderogen af. Mede daardoor was zijn bloedsuikerspiegel niet stabiel te krijgen. Toen we het punt bereikten waarop hij, ondanks medicatie en alle mogelijke zorg, alleen nog maar stil in zijn mandje bleef liggen en geen aandacht meer van ons wilde, moesten we het besluit nemen om hem in te laten slapen. Toch heb ik er geen moment spijt van gehad dat we hem in ons asiel hebben opgenomen.

Frans bulletje Lady woont inmiddels bij haar nieuwe baasjes. Ze heeft een leuke speelkameraad, gaat elke dag in het bos wandelen, wordt heerlijk verwend maar mag ook gewoon hond zijn. Haar voormalige huisgenootje, de 14-jarige kattendame Mimi, verliet het asiel nog vóór Lady en heeft inmiddels helemaal haar draai gevonden bij haar nieuwe baasje.

Team ‘Stevenshage’ wordt vanaf 1 januari 2016 uitgebreid! Johan komt ons team versterken. Zijn officiële titel is ‘facilitair medewerker’. Conciërge, manusje van alles, klusjesman… overal waar dat nodig is, gaat Johan de handen uit de mouwen steken. Welkom!

We gaan er met z’n allen weer een mooi jaar van maken.  Ik wens iedereen een jaar vol vrede en vreugde!

Laatste blog & nieuws

Nieuws
20 april 2024

Paasuitdaging levert ruim 5000 euro op!

Weet u het nog? In maart deden we mee met de Paaschallenge van Stichting Dierenlot, met een Dog Survival Run, de Paas Bake Sale, shoppen in ons tweedehands winkeltje…alles om geld op te halen voor de asieldieren. En dat is gelukt! Wij zijn alle gulle dierenvrienden zeer dankbaar!

Evenement
18 april 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

Blog
6 april 2024

Dag omaatje…

“We hebben een mooie nalatenschap binnengekregen” meldt Nicolette verrast. Het blijkt van mevrouw M., een zeer dierbare klant die verschillende asielhondjes een liefdevol thuis heeft gegeven. Lees in dit blog het bijzondere verhaal van mevrouw M. en haar geliefde Max, Billy en Tommie.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren