Intussen in het asiel: Een eerste keer voor alles

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Met z’n zevenen hebben we inmiddels ruim 129 jaar ervaring in het asielwerk. En bijna dagelijks gebeuren er nog dingen die vallen in de categorie dat-hebben-we-dus-echt-nog-nooit-meegemaakt. Een paar van die momenten uit de afgelopen periode delen we graag met u.

Dwerghamster Hammie

Zwerfhamster Hammie wordt opgehaald. Voor ons de allereerste keer dat een dwerghamster retour eigenaar gaat. Dat zit zo. Bij het aanschaffen van een nieuwe hamster vertellen de eigenaren dat hun hamster wordt vermist. En de mensen van de dierenwinkel volgen ons gevonden dieren account op Instagram. Herinneren zich de gevonden hamster die daarop staat, laten de foto zien en voilà, hamster herenigd met baasjes.

Jack op de fiets

Asiel-lieveling-hondje Jack mag mee in de fietsmand met vrijwilligster Marion. Jack is de allereerste asielhond die voor zijn jeuk behandeld is met een nieuw middel en zo weer volop kan genieten van de wind in zijn haren. (Overigens is Jack vanwege zijn allergieën nog niet beschikbaar.)

Inspectie

In het kader van veiligheid (en omdat het moest van de verzekering) heeft ons asielgebouw een SCIOS Scope 10 inspectie ondergaan. De gehele elektrische installatie is daarbij grondig aan de tand gevoeld. En ja, goedgekeurd! En, zonder valse bescheidenheid, kunnen we wel zeggen met vlag en wimpel: de inspecteur zei nog nooit een bedrijf te hebben bezocht waar de elektrische installatie zo goed op orde is!

Dierenambulance Den Haag

Hondenverzorgsters Marianne en Annika brengen een bezoek aan het mooie nieuwe gebouw van Dierenambulance en hospitaal Den Haag waar ze zeer van onder de indruk zijn en, voor het eerst in hun leven, een ontmoeting hebben met een nerts. Ze keren ook terug met een nieuw idee (denken ze). Iets met geiten houden in de tuin van de beheerder. Maar ja, de vorige beheerder heeft op de vorige asiellocatie zwerfgeiten opgevangen. Dus die vlieger gaat niet op.

Pallet hondenkoekjes

Intratuin Voorschoten belt ons regelmatig als ze diervoeding over hebben of voer dat bijna aan de datum is. Maar een hele pallet hondenkoekjes, dat is voor hen en voor ons echt de eerste keer. De honden vroegen ons daarom of ze -in het kader van ‘je moet alles een keer geprobeerd hebben’- voorlopig 1 dóós koekjes krijgen in plaats van dat zuunige gedoe met 1 koekje per wandeling. De onderhandelingen zijn gaande.

Asielkat Saartje

Voor het eerst laat asielkat Saartje L. zich ’s avonds aanraken, weliswaar nog met een stokje. Waar ze eerst het stokje actief ontweek en negeerde, kijkt ze er nu met belangstelling naar en blijft zitten waar ze zit. Voortgang!

Asielkat Saartje Lashley bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Cocker spaniël Benji

Asielhondje Benji laat zich zonder morren op zijn oor kammen, op zijn billen borstelen en zelfs mag Marianne al een paar knipjes in zijn sik geven. Tot nu toe moest Benji onder narcose om hem te kunnen trimmen. Weer een paar stapjes op de goede weg!

Cocker spaniel Benji bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden (klik voor meer informatie).

Gewonde kat Maka

Ziekenboegbewoner  asielkat Maka vervoegt zich vóór in zijn hok, zonder in mijn richting te blazen. Wel vraagt hij of ik wil opschieten met dat eten… Nu we het toch over Maka hebben: de wond op zijn wang doet dierenarts Marije uitroepen “zoiets naars heb ik nog nooit meegemaakt”. Daags erna valt dierenarts Saartje de twijfelachtige eer te beurt om een kat op tafel te krijgen met “het smerigste abces ooit”… Als u een sterke maag heeft, vindt u hier een foto.

Bowdy op stap

Asielhond Bowdy gaat naar het winkelcentrum met Nette en Clé van Stichting Hond in Nood. Filmpjes vindt u op Instagram  #bowdystevenshage

Modeshow

En zonder al teveel te willen verklappen, kunnen we tenslotte vermelden dat team Stevenshage een pas-sessie / interne modeshow heeft gehouden met de nieuw aan te schaffen bedrijfskleding (wordt vervolgd!).

Intussen in het asiel: Hoe train je een mens (door Bowdy)

Laatste blog & nieuws

Nieuws
20 april 2024

Paasuitdaging levert ruim 5000 euro op!

Weet u het nog? In maart deden we mee met de Paaschallenge van Stichting Dierenlot, met een Dog Survival Run, de Paas Bake Sale, shoppen in ons tweedehands winkeltje…alles om geld op te halen voor de asieldieren. En dat is gelukt! Wij zijn alle gulle dierenvrienden zeer dankbaar!

Evenement
18 april 2024

Bied mee op echte kunst en steun de asieldieren!

Eenmaal, andermaal… Heeft u ooit een kunstveiling willen bijwonen? Dit is uw kans! Kom op vrijdagavond 3 mei naar de jaarlijkse Kunstveiling van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. En wie een kunstwerk koopt, steunt de asieldieren!

Blog
6 april 2024

Dag omaatje…

“We hebben een mooie nalatenschap binnengekregen” meldt Nicolette verrast. Het blijkt van mevrouw M., een zeer dierbare klant die verschillende asielhondjes een liefdevol thuis heeft gegeven. Lees in dit blog het bijzondere verhaal van mevrouw M. en haar geliefde Max, Billy en Tommie.

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren