Intussen in het asiel: Caesar en Giovanni

Categories
Blog: Intussen in het asiel

In 2020 kwam er een grote groep bange katten bij ons binnen nadat hun eigenaar was overleden. De meeste konden we als huiskat herplaatsen. Voor een aantal was ons asiel niet de juiste omgeving om verder te socialiseren en daarom zochten we contact met Stichting Zwerfdier in Alkmaar. Zij hebben deze katten liefdevol ontvangen.

Nico Cremer, vrijwilliger bij Stichting Zwerfdier, schreef afgelopen december voor de plaatselijke krant een update over Caesar en Giovanni, die we hier mogen delen.

Kater Caesar die bij Stichting Zwerfdier in Alkmaar terechtkwam nadat hij was opgevangen door Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Kater Caesar vertelt zijn verhaal

Lieve lezers, ik ben de zeven jaar oude Caesar. Ik ben de witte kerstkater. In 2020 is ons baasje overleden. Ik woonde in een groep van 22 katten in huis bij ons baasje in Leiden. Wij zijn allemaal naar asiel Leiden gebracht maar niet allemaal op dezelfde dag. Onze buurman heeft mij gevangen en naar het asiel gebracht. Onderweg in zijn auto heb ik het reismandje gesloopt. Ik liep lekker los in de auto. Ik verstopte mij achter de hoedenplank. Met heel wat gedoe kwam ik aan in het asiel.

“Onderweg in de auto heb ik het reismandje gesloopt.” – Kater Caesar

Wij waren niet goed gesocialiseerd. De mensen van het asiel zaten met hun handen in het haar wat ze met ons aan moesten. Stichting Zwerfdier in Alkmaar bood aan om zes katten over te nemen. Ik mocht met mijn witte tweelingbroer Giovanni naar Alkmaar verhuizen. Bij Warmond ging het mis. De mensen hoorden dat er een kat los liep in de laadruimte van het busje. Ze keerden terug naar Leiden. En ja hoor, ik was opnieuw ontsnapt uit mijn reismand. Mijn secretaris en briefschrijver Nico heeft de foto van het reismandje. Het lijkt onmogelijk om daaruit te ontsnappen. Maar het is mij toch gelukt. Uiteindelijk zijn wij op 2 augustus 2020 bij Stichting Zwerfdier aangekomen.

Lees het blog Kwantummechanisch ontsnappen over de reis van Caesar.

Broers Giovanni (links) en Caesar (rechts) nadat ze waren opgevangen bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Schuwe katten

Zo zat Stichting Zwerfdier met zes moeilijke Leidse katten opgescheept. De mensen van Zwerfdier hebben veel ervaring en gingen aan de slag. Giovanni en ik werden wat toegankelijker maar we bleven schuw. Toch mocht Giovanni op 16 september 2020 naar zijn nieuwe huisje vertrekken. Drie dagen later mocht ik bij Giovanni gaan wonen.

In ons huis woonde een andere kat. Die joeg ons altijd naar boven. Wij hebben bijna een jaar lang boven gewoond, dichtbij elkaar. Wij bleven bang. Onze situatie was niet rooskleurig. Uiteindelijk heeft ons baasje met veel verdriet besloten dat wij teruggaan naar Stichting Zwerfdier. Op 31 augustus 2021 zijn wij daar aangekomen. Wij mochten meteen in het mooie grote adoptieverblijf gaan wonen.

Broers Giovanni (links) en Caesar (rechts) buiten bij Stichting Zwerfdier in Alkmaar.

Naar buiten

Wij waren nog nooit buiten geweest. In de eerste dagen in het adoptieverblijf waren wij steeds buiten. Wij genoten ervan. Als er mensen kwamen, verstopten wij ons in de struiken. Er zijn foto’s van struiken waaruit 1 witte kop steekt. In oktober veranderden wij snel. Wij vonden onze verzorgers steeds leuker. Zij konden ons uitgebreid aaien en optillen. Inmiddels zijn wij heel sociaal naar de mensen die wij kennen. Vooral Giovanni vliegt op Nico af zodra hij binnenkomt. Hij noemt Giovanni en mij de hondjes van het adoptieverblijf omdat wij steeds achter onze verzorgers aanlopen om vooral veel aaitjes en aandacht te krijgen. Maar zodra er onbekende mensen komen, vluchten wij weg. Dan verstoppen wij ons. Verder zijn we nog heel schrikachtig bij vreemde geluiden. Wij zijn al ver op de goede weg van onze socialisatie maar er moet nog wel wat gebeuren.

Giovanni is niet alleen mijn tweelingbroer maar ook mijn maatje. Wij gaan heel goed met elkaar om. Giovanni en ik wensen jullie een fijne decembermaand. Geniet van al het goede.

Hartelijke groeten van Caesar

Kater Giovanni die bij Stichting Zwerfdier in Alkmaar terechtkwam nadat hij was opgevangen door Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

En dit schreef Nico kort geleden over de verdere voortgang:

Inmiddels is er een heel bijzondere band tussen mij en Giovanni ontstaan. We zijn echt elkaars maatjes. De band tussen Giovanni en mij is heel anders, en veel sterker, dan met de andere vrijwilligers. De band tussen Caesar en zijn vaste vrijwilligers is ook heel goed. Ik til Caesar en Giovanni allebei op, maak hun oogjes schoon en ook de neus van Giovanni. Op 1 februari was er een plaatsingsgesprek voor Caesar en Giovanni. Het is niets geworden. Ze zijn nog veel te bang voor onbekende mensen. Ze rennen weg.

Weet je wat? Adopteer een kat!

Wil je een kat bij Stichting Zwerfdier financieel verzorgen? Dat kan. Er wonen 25 adoptiekatten. Je kunt de katten “adopteren” voor € 12,50 per kat per maand en je krijgt dan één keer per vier maanden een leuke brief met foto’s. Kijk maar eens op de website van Stichting Zwerfdier: www.stichtingzwerfdier.nl/adoptiekatten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

Blog
8 juni 2024

Kittens in het asiel

Kittens zijn doorgaans razend populair, zeker wanneer het de eerste van het jaar zijn. Begin mei was het bij ons zo ver: het eerste nestje vrolijke, gezonde pluizebolletjes is klaar voor een nieuw thuis. Binnen de kortste keren stromen er tientallen inschrijvingen binnen voor slechts vijf kittens. Lees in het blog hoe we dàt nou aanpakken…

Nieuws
29 mei 2024

Leidsch Dagblad interviewt vrijwilliger Stef

“Ik vind het nooit eng bij de honden. Als ik rustig ben, zijn zij dat ook.” aldus vrijwilliger Stef in een interview met het Leidsch Dagblad. Onze asielhonden hebben deze editie uiteraard verslonden, want ze zijn dol op Stef!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren