Bedenk onze Christmas Challenge!

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Langzaamaan is het een traditie geworden dat één of meerdere asielsupporters meedoen met de Nieuwsjaarsduik om geld op te halen voor de asieldieren. Onze buren van Brasserie Buitenhuis aan het Valkenburgse Meer organiseren dan een duik en wij mogen daar altijd een sponsoractie aan plakken. Eerlijk is eerlijk, het is altijd gezellig, fantastisch georganiseerd en we halen een mooi bedrag op. Maar het is ook erg koud, nat en druk… Had ik al gezegd dat het heel koud is?

Tijd voor iets nieuws

Door corona kon de nieuwjaarsduik afgelopen jaren niet doorgaan en eerlijk gezegd vond ik dat helemaal niet erg. Lekker warm op het asiel zitten tussen de dieren is toch een stuk comfortabeler. Nu het dit jaar beter gaat qua corona en er weer meer mogelijk is, zag ik de bui al hangen. Mocht ik al besluiten om niet zelf te duiken, dan mag ik natuurlijk niet ontbreken langs de kant. En die ene keer dat ik zelf niet meedeed met de duik maar wel meeging om de anderen aan te moedigen, vond ik eigenlijk zwaarder dan zelf het water in te gaan. Van de hele tijd stilstaan word je ook erg koud. Ik ben daarom snel begonnen met roepen dat we dit jaar eens een nieuwe leuke actie moeten verzinnen, want die duik hebben mensen nu wel gezien. Tijd voor verandering!

Christmas Challenge

Gelukkig werd ik bij mijn plan geholpen door een brief van Stichting Dierenlot. Zij verdubbelen voor goede dierendoelen het opgehaalde bedrag van een zelf te bedenken Christmas Challenge. Een uitstekende reden om dit jaar niet met nieuwjaar iets te doen, maar met de Kerst. Met onze gloednieuwe trainingsruimte voor de honden die nog moet worden ingedeeld, is er ook meteen een doel waarvoor ik op Eerste Kerstdag de uitdaging aan zal gaan.

Inspiratie gezocht!

Met een datum en een doel bekend, moet de Challenge zelf toch ook niet zo moeilijk zijn om te bedenken. Mijn collega’s zitten normaal gesproken vol leuke en originele ideeën. Helaas blijkt de inspiratie op dit moment ver te zoeken en schakelen we jullie hulp in: wat zou u mij graag zien doen om geld op te halen voor de asieldieren? Wat wordt mijn Christmas Challenge?

Alles voor de dieren

Ik ben bereid om veel te doen om een leuk bedrag op te halen voor onze asieldieren die het allemaal verdienen. Daarbij helpt natuurlijk de gedachte dat Stichting Dierenlot elke donatie verdubbelt. Ik moet sowieso werken op Eerste Kerstdag en vindt het ook geen probleem als er live verslag wordt gedaan van deze Christmas Challenge via onze Facebookpagina, zodat u live getuige kunt zijn vanuit uw luie stoel. Ik heb de asielhonden gevraagd of ze willen helpen die dag en de meeste hebben ingestemd. Er kunnen dus –uiteraard met respect voor dier en mens– honden bij de Challenge betrokken zijn. Liefst blijf ik wel gewoon op ons asielterrein, waar na afloop een lekkere chocolademelk en zo nodig een warme douche en schone kleding op me wachten…

Dus heeft u een idee voor onze Christmas Challenge die in het asielgebouw, op het voorplein of in het hondenbos uitgevoerd kan worden? Een tegenprestatie waarvoor u een extra donatie aan de asieldieren zou doen? Laat het in de reacties weten!

Zodra we een Christmas Challenge gekozen hebben, melden we deze aan bij Stichting Dierenlot en informeren we u via onze website en sociale media over hoe u kunt doneren.

Been there, done that: wedstrijdje snoephappen tegen de honden (en de dierenarts)!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Evenement
27 juni 2024

Kom naar de Open Dag van de Duinvallei

Op zaterdag 29 juni kun je tijdens de Open Dag van de Duinvallei in Katwijk een kijkje nemen op deze mooie locatie. Wij zijn aanwezig met een kraampje met hondenspulletjes, er is een hondenspeelplaats, speeltuin, tiny houses en nog veel meer!

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren