Intussen in het asiel: Aagje

Categories
Blog: Intussen in het asiel

Op een vrijdag, laat in de middag wordt er een kat binnen gebracht. Ze liep al een tijdje rond op een bedrijventerrein, maar heeft nu een lelijke wond in haar hals. Dit is de reden dat ze nu opgepakt is en naar het asiel gebracht.

Aagje kwam binnen bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden en bleek al 3 jaar vermist.

Gechipt

Zoals altijd check ik eerst op chip en ja hoor: de chipreader piept – chip gevonden! Dat is fijn, ze blijkt Aagje te heten en ik bel meteen het telefoonnummer dat bij de chip geregistreerd staat. Als meneer opneemt begin ik dat Aagje is gevonden, maar dat een bezoekje aan de dierenarts wel nodig is. Het blijft stil aan de andere kant van de lijn. Ik merk dat ik hem al was kwijt geraakt nadat ik had gezegd dat Aagje is gevonden.

De eigenaar moet even bijkomen en vertelt dan dat Aagje al 3 jaar vermist is. Ze hebben toentertijd overal gezocht, geflyerd en de vermissing gemeld bij alle instanties, maar Aagje leek van de aardbodem verdwenen. Hij is geschokt maar natuurlijk erg blij dat ze nu levend gevonden is.

Behandelplan

Maar dat zul je net zien, de eigenaren zitten in een verhuizing en wonen tijdelijk in een flat waar geen katten welkom zijn. Nogal overvallen door het nieuws, besluiten we dat het asiel voor nu de zorg van de wond op zich neemt en dat de eigenaren even alles kunnen laten bezinken. Ik bel met onze dierenarts en samen komen we met een behandelplan. We laten Aagje nu nog even bijkomen maar de dierenarts wil haar de volgende ochtend vroeg zien.

Kippenvel

Zo zit ik zaterdagochtend in de wachtkamer, samen met de eigenaren die inmiddels zijn bijgekomen en dan Aagje ook weer in levende lijven zien. Een heerlijk kippenvelmoment.

Samen met de dierenarts besluiten we dat het voor Aagje het beste is om de komende weken in het asiel op te knappen. Het is belangrijk dat de wond schoon blijft en regelmatig wordt nagekeken. Dit is in het asiel nu eenmaal handiger dan in een kleine tijdelijke flat waar eigenlijk geen katten mogen wonen en waar ook nog eens drie kleine kinderen rondrennen.

Voorspoedig herstel

Haar baasjes krijgen eind september de sleutel van hun nieuwe woning en dan mag Aagje de eerste nieuwe bewoonster zijn. Ondertussen gaat het erg goed met haar en herstelt de wond echt fantastisch. De knuffels van de vrijwilligers bevallen haar ook wel en natuurlijk krijgt ze regelmatig bezoek van haar baasjes.

De wond van kat Aagje geneest voorspoedig bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden.

Verwijt

Ik vraag me af of Aagje ook bij ons was gebracht als ze geen wond had gehad, ze liep al een tijd rond op het bedrijventerrein en zag er goed uit. Zeer regelmatig krijgen we het verwijt dat katten “zomaar” worden opgepakt en dat je katten die er goed uit zien moet laten lopen. Aagje heeft er drie jaar lang goed uitgezien, maar was dus wel degelijk vermist. Dat geeft maar weer aan dat je nooit het verhaal van een kat aan de buitenkant kunt zien. Een keertje laten checken met een chipreader bij een dierenarts of dierenopvang kan nooit kwaad.

Chippen

Aagje is het levende bewijs van de waarde van het laten chippen van je dier. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is èn te zorgen dat de juiste, actuele contactgegevens bij de chip geregistreerd staan. De eigenaren van Aagje zijn er in ieder geval heel dankbaar voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste blog & nieuws

Evenement
27 juni 2024

Kom naar de Open Dag van de Duinvallei

Op zaterdag 29 juni kun je tijdens de Open Dag van de Duinvallei in Katwijk een kijkje nemen op deze mooie locatie. Wij zijn aanwezig met een kraampje met hondenspulletjes, er is een hondenspeelplaats, speeltuin, tiny houses en nog veel meer!

Nieuws
19 juni 2024

Leesvoer voor de zomer: de nieuwe Beestenbende!

Spelen is goed voor dieren! Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat en nog veel meer leest u in de gloednieuwe editie van ons lijfblad Beestenbende. Met onder meer een charme-offensief van covergirl Jaimy, een interview met vrijwilligster Indy en een woordzoeker voor op het strand.

Nieuws
15 juni 2024

Mooie opbrengst voor huis-aan-huis collecte

Gewapend met hun grootste glimlach èn wandelschoenen gingen tientallen collectanten in mei de deuren langs om geld op te halen voor de dieren in ons asiel. De huis-aan-huis-collecte leverde dit jaar maar liefst €10.901 op!

© Copyright 2024 Dierentehuis Stevenshage Leiden | Website door Webmazing
Doneren